Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ


Εγκλωβισμένη στην ίδια της την τακτική η Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην ιδρυτική πράξη του κόμματός της στις 21 Νοέμβρη, μια βδομάδα μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τι χώρο θα καλύψει αυτό το κόμμα; Το χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ένα χώρο αυτή τη στιγμή ανύπαρκτο, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάει τόσο δεξιά που μπροστά του ο Σαμαράς και η παρέα του φαντάζουν... σοσιαλδημοκράτες.
Και με τι πολιτικό λόγο θα προσπαθήσει να επιβιώσει η Μπακογιάννη; Με τον πολιτικό λόγο του Μητσοτάκη, ο οποίος ξαναβγήκε μπροστά για να τρομάξει τον ελληνικό λαό, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και-χωρίς να το θέλει-να στηρίξει τον Σαμαρά. Γιατί όταν σου την πέφτει ο Μητσοτάκης μόνο καλό μπορεί να σου κάνει!!!
Η Μπακογιάννη παίζει το σύστημα του... σταυρού. Ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος, στο οποίο θα στεγάσει τα «ορφανά» της, και όλοι μαζί κάνουν το σταυρό τους παρακαλώντας να μη τους πάρει ο διάολος. Μόνο σε συνθήκες πολιτικής κρίσης, που θα φέρουν τα πάνω κάτω, μπορεί να έχει τύχη αυτό το μόρφωμα. Μ’ άλλα λόγια, όλα είναι τζόγος. Γι’ αυτό και είναι πολλοί οι προερχόμενοι από το μητσοτακικό στρατόπεδο-ανάμεσά τους και ο Κυριάκος-που δεν αποφασίζουν να κάνουν το βήμα να φύγουν από το μαντρί. Μόνο αν ο Σαμαράς πάθει κανένα μεγάλο στραπάτσο στις τοπικές εκλογές θα υπάρξει κινητικότητα προς τη Ντόρα. Τα γκάλοπ, όμως, δείχνουν ότι ο Σαμαράς ανακάμπτει σιγά-σιγά. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, η Ντόρα δεν θα βρίσκει ούτε λεφτά για να κάνει τη φιγούρα της και ενδέχεται να έχει την τύχη του Αβραμόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: