Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

θα γίνουμε όλοι οι Έλληνες με την κατάσταση που βιώνουμε, με τα μέτρα που (μας) παίρνει η κυβέρνηση, όλα υπέρ του λαού... Και κρίνουμε τα μέτρα και εξετάζουμε τα μέτρα και τα μετράμε τα μέτρα να βγάλουμε άκρη, οπότε, πού θα πάει, θα την κατακτήσουμε την επιστήμη, θα γίνουμε οικονομολόγοι!

Να, προχθές φίλος καλός μού απαριθμούσε τα ευεργετικά της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, το πόσο θα τονωθεί η αγορά με την μείωση τιμών που προκαλεί η απόσυρση. Για παράδειγμα, ένα φιατάκι, ένα Panda με τιμή λιανικής 9.990 Ε (Όχι... 10.000) πέφτει στις 9.335-όφελος 655 ολόκληρα ευρώ για τον νεανία που έχει παλιό για απόσυρση, δεν έχει δουλειά, θέλει και καινούργιο νεανικό. Σίγουρα θα τρέξει να το αγοράσει... Να χάσει ολόκληρο εξακοσιοπενηνταπεντάρι!
Αμ, ο χοντροπορτοφολάτος... Από καιρό κυαλάριζε το SAAB, αλλά η τιμή των 36.900 ευρώ ήταν απαγορευτική-για τον χοντροπορτοφολάτο, είπαμε. Τώρα, με μια αποσυρσούλα κατεβαίνεις τα 34.100-τζάμπα πράμμα. Σίγουρον ότι, τώρα και με αυτά τα θαυματουργά μέτρα, θα τρέξει ο χοντροπορτοφολάτο, είπαμε. Τώρα, με μια αποσυρσούλα κατεβαίνει στα 34.100-τζάμπα πράμμα. Σίγουρον ότι, τώρα και με αυτά τα θαυματουργά μέτρα, θα τρέξει ο χοντροπορτοφολάτος για το όχημα...
Πήρε φωτιά η αγορά του αυτοκινήτου! Τσακάλια οι σχετικοί (άσχετοι) της κυβέρνησης! Αφού ανακάλυψαν ότι στον νεαρό έλειπαν τα 655 και στον χοντρό τα 2.800... Δόκτορες στα οικονομικά θα γίνουμε απαξάπαντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: