Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής-οικονομίας με ..βιώσιμο τρόπο. VD

http://www.youtube.com/watch?v=rEkc70ztOrc
Το 2006 φτιάχτηκε αυτό το βίντεο (βλέπε παραπάνω link), παρέα με δράσεις (κυρίως μέσω του Διαδικτύου), που στόχο είχαν την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής-οικονομίας με ..βιώσιμο τρόπο. Το βίντεο αυτό ήταν η αρχή για νέους αγώνες, τη μάχη για την απελευθέρωση από τις εργοστασιακές φάρμες και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας (www.themeatrix.com) !
Τέτοιες ενέργειες σκοπό έχουν να στρέφουν τους πολίτες σε μοντέλο πολιτισμικό όπου τα πρότυπα, τα σύμβολα, οι αξίες και οι παραδόσεις θα ενθαρρύνουν τόση μόνο κατανάλωση όση αρκεί για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη ευημερία, ενώ θα διοχετεύει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ενέργειας προς πρακτικές που βοηθούν στην αποκατάσταση της "υγείας" του πλανήτη, αλλά και της τοπικής οικονομίας.
Έχει αξία πολιτική και πολιτισμική η προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και γενικά της δίκαιης κατανομής πλούτου. Μια πρόσφατη έρευνα ((The Spirit Level:Why More Equal Societies Almost Always Do Better, Richard Wilkinson, 2009), έδειξε ότι στις κοινωνίες που είναι συγκριτικά πιο δίκαιες υπάρχει λιγότερη βία, καλύτερη υγεία, υψηλότερα αλαφαβητισμού, μικρότερα ποσοστά κρατούμενων, μικρότερα ποσοστά παχυσαρκίας, χαμηλότερα επίπεδα κύησης εφήβων- όλα τους σημαντικά οφέλη που προκύπτουν μέσα από την αξία της ισότητας και εν τέλει της στοχευμένης πολιτικής..

Δεν υπάρχουν σχόλια: