Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-6-11

Τουρισμός
Ταξίδι γνωριμίας με την Πελοπόννησο διοργανώνει για 11 Ρώσους Tour Operators από τη Μόσχα το Τουριστικό Γραφείο της Τρίπολης «ΜΕΓΙΣΤΩ». Το ταξίδι ξεκίνησε από χθες  και θα διαρκέσει  έως τις 6 Ιουνίου. Το γραφείο δραστηριοποιείται για 2η χρονιά στην Τρίπολη στον τομέα του εισερχόμενου τουρισμού, απευθυνόμενο κυρίως στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. 
Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες θα γνωρίσουν τα αξιοθέατά της, τα ξενοδοχεία και άλλους επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμού και των δυνατοτήτων ανάπτυξης διαφόρων μορφών τουρισμού (περιηγητικού, θεματικού, θρησκευτικού, οινικού, γευσιγνωστικού κ.α.), καθώς και των διακοπών στην Πελοπόννησο στην αγορά της Ρωσίας.
Η διαμονή στις περιοχές της Πελοποννήσου που θα επισκεφθούν οι Ρώσοι πράκτορες είναι ευγενική προσφορά των ξενοδοχείων: Poseidon Resort στο Λουτράκι Κορινθίας, Nafplia Palace και Amphitryon (Helios Hotels), Kallisto Hotel και Suites (ΔΡΥΑΔΕΣ Α.Ε.) στο Λεβίδι  Αρκαδίας, Ξενώνας ΕΠΟΧΕΣ της αλυσίδας ALDEMAR στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας, Costa Navarino Resort στη Μεσσηνία και στην Αττική Lagonissi Grand Resort.

 
Ελεύθερη πρόσβαση
Ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ., ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ορίζεται η 1η Ιουνίου.
Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών και Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. «Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα» αναφέρει η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και προσθέτει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως ''περιττό βάρος'' για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».
Νέες τεχνολογίες
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας διοργανώνει στα μέσα Ιουνίου 2011 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης επιμορφωτική συνάντηση με θέμα “Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση με έμφαση στο ελεύθερο λογισμικό και στο Moodle”. Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Ενδεικτικά θέματα: Moodle, τηλεκπαίδευση Wiki, κατασκευή ιστοτόπων, ιστολόγια, γκαλερί φωτογραφιών, ρομποτική,  Web 2.0, διαδραστικοί πίνακες, ελεύθερο λογισμικό στην εκπαίδευση, καλές πρακτικές χρήσης των ΤΠΕ στο σχολείο.

Επιμένουν
Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας επιμένουν:  ειρηνικά, δυναμικά.
Και είναι αποφασισμένοι να μην σωπάσουν  πάλι (γιατί έτσι βολεύει κάποιους) αλλά να σηκωθούν  επιτέλους απ` τον καναπέ να ξαναβρούν τη χαμένη συλλογικότητα και την ανθρώπινη αλληλεγγύη,
με συζητήσεις, με μουσικές, πάντα  ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις.
Γι αυτό και ξαναμαζεύτηκαν χθες  Τετάρτη 1/6,  στις  8.00  το βράδυ  στο Αστρος στην πλατεία  Καρυτσιώτη, έχοντας ως σύνθημα το: «…και θα συνεχίσουμε  μέχρι να φύγουν όλοι αυτοί  που μας έφεραν ως εδώ»

Όχι, στο αεροδρόμιο
Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το αεροδρόμιο της Τρίπολης,  εξέφρασε ο Νίκος Γόντικας κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όταν ετέθη  ζήτημα ιδιώτη - επενδυτή, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται δημόσιες κρατικές και στρατιωτικές υποδομές σε ιδιώτες για να επενδύσουν. «Λέμε ναι στη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου της Τρίπολης, υπό την προϋπόθεση, ότι την αποκλειστική ευθύνη τη λειτουργίας θα έχει το κράτος και δεν θα επιβαρύνεται τα λαϊκά στρώματα, με χαράτσια. τύπου «σπατόσημο», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Χαμογελάτε

Πάει ο λαγός στον κροκόδειλο και τον ρωτά:
- Κροκόδειλε, έχεις παρπακάλια; - Δεν λέγονται παρπακάλια, πορτοκάλια λέγονται, λέει ο κροκόδειλος.
Την επόμενη μέρα πάλι:
- Κροκόδειλε, έχεις παρπακάλια; - Όχι παρπακάλια, πορτοκάλια!
Αυτό συνεχίστηκε για βδομάδες. Τα παίρνει ο κροκόδειλος και λέει στον λαγό:
- Αμα ξαναπείς παρπακάλια, θα πάρω δύο μεγάλα καρφιά, και θα σου καρφώσω τα αυτιά στον τοίχο.
Έρχεται την άλλη μέρα ο λαγός:
- Κροκόδειλε, έχεις καρφιά;
- Όχι.
- Και παρπακάλια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: