Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 29-6-11

Δημοτικά
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη επρόκειτο να συνεδριάσει χθες  στις 8.00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης Μεταξύ άλλων θα συζητούνταν  η συμμετοχή του Δήμου Τριπόλεως ως συμπράττοντος φορέα στο πρόγραμμα με τίτλο: «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον υποψήφιο δικαιούχο, η Μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου, η Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011, η Έγκριση μετάβασης των εκπροσώπων του Δήμου Τρίπολης στην αδελφοποιημένη πόλη Peine της Γερμανίας  και η ψήφιση διάθεσης πίστωσης ποσού 3.460,00 ευρώ για το σκοπό αυτό.
Κατάληψη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης και πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποίησε προχθές το πρωί το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Στο τέλος της πορείας κάποιοι από τους  συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν συμβολική ημίωρη κατάληψη του γραφείου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, και επέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Δ. Ρέππας
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, μετά την ορκωμοσία του σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζούμε ίσως τις κρισιμότερες στιγμές στο μεταπολιτευτικό κύκλο, που τώρα κλείνει οριστικά.
Στη νέα περίοδο, είναι στο χέρι μας η Ελλάδα να είναι μια σύγχρονη, σίγουρη και αισιόδοξη χώρα. Για να το πετύχουμε αναλογεί σε όλους μας το βάρος, να πάρουμε σήμερα τις χρήσιμες και αναγκαίες αποφάσεις. Απέναντι σε ανέξοδα συνθήματα και σε ανεύθυνα πολιτικά σχόλια που δεν συνιστούν εναλλακτική πολιτική και οδηγούν στην χρεοκοπία και την καταστροφή οφείλουμε να επιλέξουμε τις πράξεις που διασφαλίζουν τη λειτουργία του Κράτους, των υπηρεσιών, των σχολείων, των νοσοκομείων και την καταβολή μισθών και συντάξεων. Και μαζί, προσφέρουν στην Ελλάδα τον απαραίτητο χρόνο ώστε με την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και διοίκησης να κερδίσει μια ισότιμη θέση χωρίς να εξαρτάται η προοπτική της από την εξωτερική βοήθεια…».
Γυαλιά καρφιά
Πήρε το τρακτέρ του και μπούκαρε στα γραφεία της ΔΕΗ Νεμέας ένας κάτοικος της περιοχής, το σπίτι του οποίου   είχε μείνει χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  τις τελευταίες 4 ημέρες. Στην  υπηρεσία είχε πάει νωρίτερα  προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό και να ζητήσει την όσο το δυνατόν πιο άμεση επανασύνδεση. Παρά τις διαβεβαιώσεις  των υπαλλήλων, η επανασύνδεση καθυστερούσε με αποτέλεσμα να εξοργιστεί και να  εισβάλλει με το τρακτέρ στα γραφεία .Επικράτησε πανικός, με τους υπαλλήλους να τρέχουν να σωθούν ενώ προκλήθηκαν σοβαρές  ζημιές. Η αστυνομία που επενέβη τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.
Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ
Ψήφισμα εξέδωσαν οι συγκεντρωθέντες συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στο Εργατικό Κέντρο την 15-6-2011, το οποίο επιδόθηκε στον Περιφερειάρχη Πελ/σου, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στον Ο.Α.Ε.Ε. και στα Μ.Μ.Ε. Με το ψήφισμα αυτό ζητούν: Την περαίωση της διαδικασίας συνταξιοδότησής τους εντός 2 ή 3 μηνών (άμεση ασφάλιση) και 6 μηνών (διαδοχική), προθεσμίες που είχαν εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς.
Την δίκαιη κατανομή των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Την άμεση καταβολή του 80% της σύνταξης ή, αλλιώς, να τους δοθεί το δικαίωμα της διατήρησης της επιχείρησης, ώσπου να βγει η σύνταξη.
Να μπει τέλος στην πλημμελή ενημέρωση των υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Ε., σχετικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υποψήφιων συνταξιούχων, για να μην εξακολουθεί να διαιωνίζεται το σημερινό κομφούζιο.
Το σταμάτημα της φοροεπιδρομής στις συντάξεις των συνταξιούχων.
Ο Ο.Α.Ε.Ε. να μπει πραγματικά στην υπηρεσία του ασφαλισμένου και να μην είναι εισπρακτικός  διωκτικός μηχανισμός ενάντια σε αυτόν.
Βραβεία καινοτομίας
Εκπαιδευτικούς απ’ όλη τη χώρα βράβευσε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννα Διαμαντοπούλου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Θεσμός Αριστείας & ανάδειξη καλών πρακτικών στην Α’θμια & Β’θμια Εκπαίδευση», που στόχο έχει την  αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που υλοποιείται στις σχολικές μονάδες. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 26 εκπαιδευτικοί Α’θμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης από 19 σχολικές μονάδες, βραβεύτηκαν για τις καινοτόμες δράσεις τους σε οκτώ έργα. Από την Αρκαδία, διακρίθηκε η εκπαιδευτικός Φωτεινή Βλαχοκυριάκου του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης, για το έργο της, με τίτλο «Ομαδική Δραστηριότητα Δημιουργίας Ψηφιακής Διαφήμισης – Comic στο μάθημα τεχνολογίας Β’ Γυμνασίου»
Χαμογελάτε
Η μάνα μιας ξανθιάς στην κόρη της:
- Έλα μέσα χιονίζει.
- Σιγά και έξω χιονίζει.....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: