Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

kerkyra aek 2-1 (29-8-10)

kavala aris 0-1 (29-8-10)

paok panserraikos o panigirismos tou cirillo to goal ke to aproopto

paok panserraikos 3-2 (29-8-10)

Kαυτές ποδοσφαιρικές φάσεις 2009-2010 στην Ελληνική SL

Σμηναγός Σήφης Αναστασάκης.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ιρανή περιμένει να εκτελεσθή με λιθοβολισμό.Sakineh Mohammadi Ashtiani

Στήν Sakineh Mohammadi Ashtiani  απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις από την οικογένειά της και τον δικηγόρον της αυτή την εβδομάδα. Λίγες  μέρες μετά από έρευνα και λεηλασία του σπιτιού του δικηγόρου της. Τον Αύγουστο του 2006 καταδικάστηκε για μοιχία με δύο ανδρες και έκτοτε περιμένει να εκτελεσθή. Το 2006 μαστηγώθηκε 99 φορές. Διεθνής εκστρατεία για την αποτροπή του λιθοβολισμού της ειναι σε εξέλιξη.

Η Βρεττανία ζήτησε την απελευθέρωση του Giland Shalid

Η Βρετανία το Σάββατο απαίτησε την απελευθέρωση του Gilad Shalit. Ο ισραηλινός στρατιώτης  24 ετών αιχμαλωτήσθηκε απο την Χαμάς στις 25-08-06.Ο πατέρας του επανέλαβε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει 1.000 κρατουμένους, συνπεριλαμβανομένων 450 που η Χαμάς έχει ζητήσει σε αντάλλαγμα για τον γιό του.

Σχέδιο γιά ταχύτερη διάσωση των ανθρακωρύχων στην Χιλή

Μηχανικοί της Χιλής, δήλωσαν το Σάββατο ότι έχουν καταλήξει σε ένα «Σχέδιο Β», που θα μπορούσε να μειώσει στο ήμισυ τον χρόνο που θα χρειαζόταν για τη διάσωση των 33 ανθρακωρύχων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε υπόγεια στοά από τις 5 Αυγούστου.
Το σχέδιο εξαρτάται από τη χρήση μιας από τις τρεις οπές, μεγέθους 4 ιντσών,που  χρησιμοποιείται για να περάσουν τις προμήθειες στούς ανθρακωρύχους. Το τρυπάνι θα χρησιμοποιεί την γεώτρηση ως οδηγό  και απλώς θα διευρύνει τη διάμετρο περίπου στίς 28 ίντσες, διάμετρο ικανή για να χωρέσουν οι ανθρακωρύχοι και να βγούν στην επιφάνεια.

Εκρηξη ηφαιστίου στην Ινδονησία

Έκρηξη  ηφαιστείου στην Ινδονησία νωρίς την Κυριακή. Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι τώρα. Το ηφαίστιο που βρίσκεται στη βόρειο Σουμάτρα ήταν ανενεργό για 400 χρόνια.

Απεβίωσε και ο δεύτερος σμηναγός

Στη 01.15 σήμερα τα ξημερώματα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο Ηρακλειώτης σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τη σύγκρουση δυο F- 16, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.
Ο πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.