Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΛΥΦΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ


Έγινε και γίνεται ακόμα-και σωστά-πολλή συζήτηση για το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε ο Παπανδρέου πριν τις εκλογές, φτάνοντας στο αισχρό σημείο να μιλήσει για πατριωτισμό και αντιπατριωτισμό. Όμως δεν ήταν μόνο ο Παπανδρέου που προσπάθησε να θέσει διλήμματα. Το ίδιο έκαναν όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι απέναντι σε όσους και όσες είχαν κατά νου να εκφραστούν πολιτικά μέσω της αποχής. Ιδιαίτερα το έκαναν κόμματα, οργανώσεις και υποψήφιοι που στην προμετωπίδα τους έχουν... κάτι το αριστερό. Αυτοί είναι που προσπάθησαν να απαξιώσουν την αποχή, να λοιδορήσουν προκαταβολικά όσους και όσες θα τη χρησιμοποιούσαν, να λασπώσουν μια συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, υποψιαζόμενοι μάλλον ότι η αποχή θα τους στερούσε εκλογική πελατεία.

ΆΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...


Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών δεν αλλάζει. Οι μισοί ψηφοφόροι είτε απείχαν είτε έριξαν άκυρο-λευκό. Και από τους άλλους μισούς που ψήφισαν μόλις 3 στους 10 ψήφισαν τους κυβερνητικούς υποψήφιους. Δεδομένου ότι ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε δώσει στις εκλογές αυτές δημοψηφισματικό χαρακτήρα (υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής), η κυβέρνηση σήμερα κυβερνά με την έγκριση μιας ισχνής μειοψηφίας του εκλογικού σώματος.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΤΕΓΗ


Πολύ άσχημα πήγαν τα πράγματα και για τη ΔΗΑΡΙ του Κουβέλη. Μπορεί ο Ψαριανός να πήρε ένα ευπρόσωπο ποσοστό, μπορεί να εξέλεξαν δημάρχους και συμβούλους σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως και δήμους έχασαν και κανέναν αέρα ανερχόμενης πολιτικής δύναμης δεν έδειξαν.
Ο Κουβέλης και οι συνεργάτες του δεν είναι πρωτάρηδες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΠΑ

Πώς στήνεται μια προπαγάνδα. Κάνεις μια διαρροή, ότι τάχα πας για αναβολή του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών, ώστε να γίνουν μαζί με βουλευτικές εκλογές. Οι πάντες γνωρίζουν, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί θα ισοδυναμεί με μείζον συνταγματικό πραξικόπημα. Κάνουν, όμως, πως δεν καταλαβαίνουν και δίνουν βάσης τη διαρροή, αρχίζοντας τις αναλύσεις.

ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...

Το διαβάσαμε στην «Ελευθεροτυπία», σε ανάλυση που ήθελε να παρουσιάζεται σαν σοβαρή: «Κυβερνητικά στελέχη αλλά και συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μας έλεγαν ότι συνεκτιμήθηκαν και συναθροίστηκαν στην απόφαση για να μη ζητήσει πρόωρες εκλογές τα εξής: Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την πρώτη θέση σε πανελλαδικό ποσοστό. Η μείωση των δυνάμεών του είναι σημαντική. Όμως στην Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχει ευθεία σύγκριση με την ψήφο στις εθνικές εκλογές».

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


η ψηφοφορία για το Βατοπέδι. Έτσι οι βουλευτές μας, κυρίως οι πράσινοι τοιούτοι, μας... απέδειξαν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, παλλεύκους και αθώους και αναμαρτήτους ως αι περιστεραί παρέδωσαν εις την κοινωνίαν (και εις την... Νέαν Δημοκρατίαν) τους αδίκως διασυρθέντας και σπιλωθέντας κ.κ. Ρουσσόπουλον και Βουλγαράκην, ενώ τους κ.κ.Μπασιάκον, Δούκαν και Κοντόν τους παραπέμπουν για αδίκημα-εφεύρεση της τελευταίας (εν απογνώσει) στιγμής, για το οποίο το Δικαστικό Συμβούλιο θα γελάσει και θα αθωώσει άνευ ετέρας ως παραγεγγραμμένον. Ούτε τους δικούς του βουλευτές δεν έπεισε το ΠΑΣΟΚ...

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ


του Προϋπολογισμού τα προϋπολογιστικά. «Δεν θα μπουν νέοι φόροι» είχε πει η Κυβέρνηση και... τήρησε την υπόσχεσή της. Βεβαίως! Ασφαλώς! Οπωσδήποτε! σας λέω. Τώρα, μπορεί να ανεβαίνει ο πληθωρισμός, μπορεί να αυξάνεται ο Φουπουάς, να ακριβαίνουν τα εισιτήρια, τα διόδια, τα αγγούρια και τα μαρουλόφυλλα, μπορεί να μειώνονται οι μισθοί και τα μεροκάματα..., μπορεί-αλλά νέοι φόροι δεν μπαίνουν!

den to evale to goal apisteuto (vd)

Ψήφος. Οργασμός..........(vd)

επίθεση κροκόδειλου σε ελέφαντα


27 ανθρακορύχοι αγνοούνται μετά από έκρηξη στην Νέα Ζηλανδία (vd)


Λίβανος. Η Μέκα της πλαστικής χειρουργικής στην Μέση Ανατολή

20% των επεμβάσεων, πλαστικής χειρουργικής στον Λίβανο γίνονται σε αλλοδαπούς, οι οποίοι κυρίως προέρχονται από την περιοχή του κόλπου, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Η Lebanon's First National Bank προσφέρει δάνεια 

Το πολιτικό μήνυμα των εκλογών

«Το πολιτικό μήνυμα των  εκλογών ήταν σαφές. Οι πολίτες αποδοκίμασαν τη νοοτροπία, τις πρακτικές και τις στρατηγικές επιλογές των κομματικών ηγεσιών. Οι κομματικές ηγεσίες επέλεξαν να θέσουν πολιτικά διλήμματα. Η απάντηση ήταν πολιτική και τους ήρθε από την κάλπη. Το μήνυμα της κάλπης ήταν η απόρριψη. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί: Περίπου 1.100.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για το ΠΑΣΟΚ και περίπου 550.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για τη ΝΔ σε σχέση μάλιστα με τη μεγάλη της ήττα του 2009. Απέναντι σ` αυτό το στρατηγικό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου υπάρχει μια κοινωνία που αγωνιά και περιμένει πραγματική πολιτική. Η κοινωνία απαιτεί εθνική συνεννόηση, ζητά ειλικρίνεια, θέλει δράση και περιμένει να δει αποτελέσματα.

Το "Κουρμπάν Μπαιράμι" των μουσουλμάνων. (vd)

                                        
Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!
            

Τζούλια Αλεξανδράτου. Η μόνη σοβαρή επένδυση...

Έχετε σκεφτή οτι σε 10 μήνες , η μόνη σοβαρή επένδυση που έγινε στην Ελλάδα ήταν ένα...μπορντέλο,

Γκίνες. Η ημέρα των παγκοσμίων ρεκόρ (vd)