Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ...


Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν πως οι Δημοτικές και οι Περιφερειακές εκλογές που έρχονται, δεν θα έχουν καμία σχέση με τις Βουλευτικές που αργά ή γρήγορα θα έρθουν, καλύτερα να σταματήσετε το διάβασμα της σημερινής στήλης τώρα που είναι νωρίς. Και αυτό γιατί εμείς έχουμε άλλη άποψη και πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο:

ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ «ΣΚΑΣΟΥΝ»;

Κάτι μου λέει, ότι το σήριαλ «Τατούλης-Μπαρούτσας», δεν πρόκειται να σταματήσει, ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε καθόλου και με κανέναν τρόπο, στις πρόσφατες «ρουκέτες» που εξαπέλυσε ο Μπαρούτσας κατά του Τατούλη, κάτι που δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να υποστηρίζουν ότι «το κόμμα υιοθετεί πολλά απ’ αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικολώνων, αλλά προτιμά την σιωπή για ευνόητους λόγους».

ΈΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Και βέβαια αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία του Ηλία Κούρου στο ψηφοδέλτιο του Δελφάκη. Και το κάνουμε, γιατί εκτός όλων των άλλων, ο Κούρος ήταν απ’ αυτούς

ΌΣΚΑΡ

Και μιας και ο λόγος περί τριαντάφυλλων και Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου, δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως το προεκλογικό φυλλάδιο του δεύτερου, παίρνει... Όσκαρ πρωτοτυπίας,

ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ»;


Τριαντάφυλλα μοίραζε στους υποψήφιους Δημοτικούς του συμβούλους ο Δελφάκης, τριαντάφυλλα μοίραζε στους δικούς του και ο Παυλής.

ΕΜΠΟΔΙΟ;


Είχε κανένα... εμπόδιο στην Μεγαλόπολη ο Βαλασόπουλος και έκανε ότι μπορούσε για να το βγάλει από το δρόμο του;

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Μετά την απόσυρση της Δημαρχιακής υποψηφιότητας του Κούλη για τον Δήμο Γορτυνίας, όλα έδειχναν ότι θα έβρισκε «καταφύγιο» στον συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Τατούλη.

ΕΥΧΕΣ...

Περίεργες απόψεις για το τι σημαίνει «ανανέωση» στον συνδυασμό του Δελφάκη. Μαθαίνω ότι υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι άνω των 80 και των 90 ετών!

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΩ


εγκαινιάζεις, εγκαινιάζει... Ούλοι απόψε, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010, εγκαινιάζουμε. Το εκλογικό μας κέντρο, καλέ! Περάστε να σας δούμε και να μας δείτε... Προσφέρουμε και φοντανάκι.
Έτσι είπαν τα τρία παιδιά (τριπολιτσιωτάκια-όχι βολιώτικα) και κάλεσαν ταυτόχρονα παπάδες και ψηφοφόρους στην Κεντρική Πλατεία  (Γεωργακόπουλος), στην Τ. Σεχιώτη (Δελφάκης) και στην ΙΒ’ (Παυλής)-οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι Τρίπολης από τον (αυτό-)αποκαλούμενο δημοκρατικό χώρο.

Μέσα σε ανεμοστρόβιλο..(vd)

Χαμογελάτε

Ένα παιδάκι λέει στη μαμά του:
- Τι ωραίο φόρεμα! O μπαμπάς σου το χάρισε;

Που πάνε;

Φαίνεται πως στο χώρο της κυβερνώσας  παράταξης  στην πόλη μας το χάσμα είναι αγεφύρωτο και η περίπτωση συνεννόησης απίθανη. Έστω και στο δεύτερο γύρο. Το δείχνει η καθημερινή τους, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, συμπεριφορά, το δείχνει η αντιπαλότητα που μεγαλώνει συν τω χρόνω.

Ποιος πρώτος;

Τελικά ποιος κατέθεσε πρώτος  αίτηση για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής; Γεωργακόπουλος, Δελφάκης ή Παυλής. Όλοι ισχυρίζονται πως ήσαν πρώτοι, σε κατ ιδίαν αλλά και  επίσημες ανακοινώσεις τους.  Όπως ο Νίκος Δελφάκης όπου σε ανακοίνωσή του λέει πως :

«Υπομνήματα επί της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, περί μειονοτήτων και αφομοιώσεως πληθυσμών».

Με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν "τεθεί" στα όρια του Μνημονίου, σας παραθέτω ένα  απόσπασμα από το βιβλίο του Σωτηρίου Κοτζαμάνη: