Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

εικόνες απο την τραγωδία στην Καμπόζη


340 νεκροί σε festival στην Καμπόζη


Πανικός που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ κοντά στο βασιλικό παλάτι της Καμπότζης στην Πνομ Πενχ έχει προκαλέσει το θάνατο 340. ανθρώπων.

ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ

Μην περιμένετε τίποτα σπουδαία πράγματα και συνταρακτικά γεγονότα, μέχρι να στρογγυλοκάτσουν στους θρόνους τους οι νέοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα κι εμείς οι γραφιάδες που δεν θα ‘χουμε τι να γράψουμε. Διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αυτή την στιγμή, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι μαζεύουν τα μπογαλάκια τους, οι νεοεισερχόμενοι φτιάχνουν τις βαλίτσες τους, οι οποίες θα τους συνοδεύσουν στο Δημαρχιακό τους ταξίδι, οι δημότες έχουν σταματήσει τις μουρμούρες αφού περιμένουν να δουν τα πρώτα δείγματα γραφής των... νέων σωτήρων τους, οπότε εμείς, τι γράφουμε παιδιά; Τι να γράψουμε δηλαδή τώρα, για τον Δήμο της Τρίπολης και για τον Γιάννη Σμυρνιώτη; Για το μόνο που μπορούμε να γράψουμε, είναι για τις βαλίτσες που ετοιμάζεται να πάρει μαζί του στο Δημαρχείο ο... cool Γιάννης.

ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ...


Μπορεί οι «Καλλικρατικές» εκλογές να ανήκουν πια στο παρελθόν, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν να αναλύουν αποτελέσματα διαφόρων περιοχών, και βάσει αυτών θα διατυπώνουν ερωτήματα ή απορίες. Λένε π.χ.:
  • Μετά την νίκη του Μπούρα στη Μεγαλόπολη, ο Δράκος που ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου του έστειλε τα συγχαρητήριά του; Κι αν δεν του τα έστειλε ο ίδιος, μήπως του τα έστειλε μέσω... Φουσέκη;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Δημοσθένη μου, ελπίζω να το έχεις εμπεδώσει. Ο Σμυρνιώτης είναι Δήμαρχος και όχι

ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ

Μάντης δεν είμαι. Οπότε μη με ρωτάτε αν η Τσιώλη στήριξε Σμυρνιώτη στις εκλογές...

ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;


Δεν ξέρω αν λέει τίποτα τοπ γεγονός ότι ο γιος του πρώην πολιτευτή Αρκαδίας της ΝΔ Πισιμίση Γιάννης, που ήταν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων, εξελέγη έβδομος από τους

ΔΥΣΚΟΛΟ

Με κονδύλια από κάτι προγραμματάκια, θα προσπαθήσει να αποφύγει ο Σμυρνιώτης την αύξηση Δημοτικών φόρων και Τελών.

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ


Όλα παίζουν ρόλο. Ακόμα και η πιο ασήμαντη λεπτομέρεια. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν, ο Σμυρνιώτης θα πρέπει να πει σε έναν απ’ αυτούς που τον προετοιμάζει για Αντιδήμαρχο,

THE END

Εύγε, και πάλι εύγε. Προεκλογικά ανακάτεψες όλο το σύμπαν και τώρα λούμωξες στη τρύπα σου... Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε όλο και πιο πολλοί υποστηρίζουν πως πρέπει να θεωρείς  τον εαυτό σου τελειωμένο.

ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ

Έναν μικρό αναστεναγμό ανακούφισης τον έβγαλε ο Σμυρνιώτης, όταν είδε ότι ο

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Περιττό να σας πω ότι το βάρος της σκληρής Αντιπολιτευτικής κριτικής στη Νέα Δημοτική Αρχή, θα το σηκώσει ο

ΒΙΑΣΥΝΕΣ

Εγώ το ξέρω ότι είναι νωρίς. Ας ελπίσουμε να το ξέρει κι εκείνος που βιάζεται να είναι ο «αντ’ αυτού»

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Έλαβα δεκάδες μηνύματα στις παραμονές των δύο εκλογικών Κυριακών, περισσότερα την πρώτη, λιγότερα την δεύτερη. Μηνύματα και «υπομνήσεις» και «υποδείξεις» από υποψήφιους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους,  περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μηνύματα και προσκλήσεις και «παρακλήσεις» για παρουσία σε προεκλογικές συνάξεις, για στήριξη, για «ένα ποτό», για το τι (πρέπει να) ψηφίζουμε...

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Κάμποσοι υποψήφιοι-αμφοτέρων των φύλων, με ωραία, όλες και όλοι, μα πολύ ωραία εμφάνιση και διακριτικά κείμενα-επικοινώνησαν με τους πολίτες, με τους ψηφοφόρους και μέσω των εντύπων Μ.Μ.Ε. Και η δική μας εφημερίδα φιλοξένησε ωραίες και ωραίους υποψηφίους με σύντομα, εύγλωττα και ευνόητα κείμενα, με τα οποία ζητούσαν την ψήφο των αναγνωστών, των συνδημοτών. Πολλοί από αυτούς εξελέγησαν, άλλοι όχι-δεν είναι δυνατόν να εκλεγούν όλοι.

Ψηλά ο πήχης

Η νίκη έχει πολλούς πατέρες και δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ των εκλογών οι στενοί συνεργάτες του κ. Σμυρνιώτη έκπληκτοι είδαν να πανηγυρίζουν μπροστά τους πολλά στελέχη του κόμματός τους που είχαν λάμψει διά της απουσίας τους σε όλο τον προεκλογικό τους αγώνα. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που η νίκη του νέου δημάρχου συνιστά σημαντικό  πολιτικό κατόρθωμα, συν το γεγονός  πως η τριχοτομημένη κυβερνητική πλειοψηφία ενούμενη στο δεύτερο γύρο θα μπορούσε να κερδίσει άνετα τον αγώνα, αν ομονοούσε. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ελπιδοφόρα καθώς  σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων εξακολουθεί να αναζητεί με κάθε τρόπο μια αχτίδα φωτός μέσα από ένα μείγμα παλιών και νέων στελεχών που εξελέγησαν, προκειμένου να βγει η πόλη από το αδιέξοδο.

Χαμογελάτε

Ένας Σκοτσέζος βρίσκεται στο πλοίο. Ξαφνικά ακούγεται η σειρήνα και μια φωνή από τα μεγάφωνα που λέει ότι το πλοίο βουλιάζει. Όλοι οι επιβάτες τρέχουν προς τις βάρκες, ενώ ο Σκοτσέζος χαρούμενος στρέφει το βλέμμα του στον ουρανό και λέει:
-Σε ευχαριστώ Θεέ μου!
Ένας ναύτης που τον βλέπει τον ερωτά απορημένος:
- Καλά, ρε φίλε, τρελός είσαι; Εδώ βουλιάζουμε κι εσύ ευχαριστείς το Θεό για αυτό;
- Μάλιστα κύριέ μου. Δοξάζω το Θεό που με φώτισε να μη βγάλω εισιτήριο με επιστροφή!

Χωρίς θέρμανση


Αρχίζουν να τουρτουρίζουν από το κρύο στα ιατρεία πρωτίστως και μετά στις  άλλες υπηρεσίες του ΙΚΑ, από την άρνηση του προμηθευτή να εφοδιάσει με πετρέλαιο  το ίδρυμα. Αιτία το «φέσι» που του έχουν φορέσει κάποιες άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, τις οποίες προμηθεύει με πετρέλαιο μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό,  καθώς εδώ  και πολύ καιρό έχουν να τον πληρώσουν.  Το ΙΚΑ ωστόσο έχει τα χρήματα της πληρωμής, πληρώνει όμως τα «σπασμένα» των άλλων.

Σκάνδαλο


Για  μεγάλο σκάνδαλο που κυοφορείται στην Κορινθία κάνει λόγο η εφημερίδα «Κόσμος του επενδυτή», του περασμένου  Σαββάτου Κατ αυτήν υπάρχουν υπερτιμολογημένες απαλλοτριώσεις  που έγιναν σε οικόπεδα του προαστιακού και στις εμπλέκονται γνωστοί Κορίνθιοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μεσίτες και φυσικά οικοπεδούχοι.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την πρώτη επίσημη παρουσία  του με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα και με τους υποψηφίους του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», εκλεγμένους και μη, μπροστά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο νέος Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης. Επρόκειτο για μια τυπική μεν, αναγκαία δε παρουσία προκειμένου να ευχαριστήσει τον Αρκαδικό λαό για το υψηλό ποσοστό των εκλογών, το οποίο εξέλαβε σαν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ώστε να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Πελοποννήσου.

Harry potter. οι κλήροι του θανάτου (vd)

Πισινός τεράστιος (vd)

Πάλεψε ενάντια στην σεξουαλική δουλεία. Ηρωίδα της χρονιάς απο το CNN



«Η φαντασία βοηθά σημαντικά την ..πολιτική»

Η φαντασία αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία. Στην ψυχολογία καλύπτει το σύνολο της παραστατικής λειτουργίας της ψυχής. Στην αγγλική γλώσσα αντιστοιχεί στη λέξη “Imagination”, ενώ η λέξη “Fantasy” αντιστοιχεί σε αυτά που πλάθουμε με τη φαντασία, στις φαντασιώσεις..
Η φαντασία, αποτέλεσε βασικό συστατικό κινήματος τέχνης, του περίφημου σουρεαλισμού. Ευρύτερες ομάδες, ακόμα και πολιτικές εμπνεύστηκαν από το σουρεαλισμό, σε μια προσπάθεια έκφρασής τους, σε μια προσπάθεια έκφρασης ενός ευρύτερου κόσμου. Αν ανατρέξουμε στην Αρχαία Ελλάδα μπορούμε να εντοπίσουμε τον Αριστοτέλη να διατυπώνει την άποψη ότι χωρίς τη φαντασία δεν μπορούν να παραχθούν οι ιδέες.