Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

το μεσαίο δάκτυλο στον Messi (vd)

panathinaikos barcelona 0-3 (vd)

panathinaikos barcelona 0-2 messi (vd)

ΝΩΡΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Μπορεί οι παλιοί να μην έχουν παραδώσει ακόμα, και οι νέοι να μην έχουν αναλάβει ακόμα έργο μέσα στον Δήμο της Τρίπολης, κάποιες... τρικλοποδιές όμως έκαναν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο. Υπό αυτό το πρίσμα, πολύ καλά έκανε η πλευρά του Παυλή που γνωστοποίησε ότι ο Τζίμης, δεν ενδιαφέρεται να είναι πάλι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας, και ότι σαν στόχος του θα παραμείνει η διεκδίκηση της Δημαρχίας στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Και λέμε ότι έκανε πολύ καλά, διότι τις τελευταίες μέρες, άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα, διάφορα πονηρά σενάρια, που έλεγαν, πως ο Παυλής θα παραμείνεις την ηγεσία της παράταξής του, και όταν έρθουν οι βουλευτικές εκλογές, θα δώσει το «δαχτυλίδι» σε κάποιον άλλον, και στη συνέχεια θα πορευθεί σαν υποψήφιος βουλευτής.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ;

Είμαι πολύ περίεργος να δω, τι πρόσωπο και τι τακτική θα επιδείξει απέναντι στην Δημαρχιακή παράταξη του Σμυρνιώτη, η Δημαρχιακή αντιπολίτευση. Και βασικά μιλάω για Παυλή και Δελφάκη. Αν είναι να εμφανιστούν όπως εμφανίστηκαν και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου... κλάψτα Χαράλαμπε. Τους έχει φοβηθεί το μάτι μου αυτούς βρε παιδί μου. Πώς να σας το πω διαφορετικά για να το καταλάβετε... Αυτοί είναι ικανοί, αντί να κάνουν αντιπολίτευση στον Σμυρνιώτη, να κάνουν αντιπολίτευση ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα να κοιτάνε το δέντρο και να χάνουν το δάσος.

ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Η παράταξη του Κοτσιάνη «Τρίπολη-Πρωτεύουσα Πόλη» μας άφησε γειά, μεταλλάχθηκε σε «Η Τρίπολη σε κίνηση» με ηγέτη τον Δελφάκη η οποία μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των Δημοτικών εκλογών βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ η παράταξη του Παυλή «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά» εμφανίζεται μεν σαν η παράταξη που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντιπολίτευσης, όμως κι αυτή είναι σχετικά αποδυναμωμένη αφού κάποια στελέχη της που ήταν «γάτες» στον τομέα της αντιπολιτευτικής κριτικής, βρέθηκαν εκτός «γηπέδου» από την στιγμή που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Αποτέλεσμα: Η παράταξη που νίκησε στις εκλογές «Νέα Τρίπολη» του χαμηλότονου, αλλά όχι... χαμηλοτάβανου Σμυνριώτη, να δείχνει ότι θα ελέγξει το παιχνίδι.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Το να χάσει από τον Μπούρα, μπορεί και να το περίμενε ο... Τσιριγωτάκης.

ΛΑΧΕΙΟ


Άγαλμα πρέπει να στήσει στον Γιαννακούρα ο Τατούλης. Με ποιον άλλον δηλαδή θα πετύχαινε τέτοια συσπείρωση στην Αρκαδία ο καπετάν Πετράν;

ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ

Θα μπορούσε να το έχει πει και προεκλογικά ο Παυλής, ότι δεν θα ξαναμπλεχτεί με υποψήφια βουλευτιλίκια και τα σχετικά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα ησύχαζε

ΕΙΔΗΣΗ

Αυτό είναι είδηση. Ο Χρηστάκης δεν προσχώρησε ακόμα στο νέο κόμμα της Ντόρας.

ΚΛΗΡΟΣ

Σάββα, σε σένα έλαχε ο κλήρος να βγάλεις «το (οικονομικό) φίδι του Δήμου από την

ΝΗΣΙ Νο2

Το ΚΚΕ έχει εκλογικό ρεύμα. Να δεις που το «Νησί Νο2» δεν θα γυριστεί στη Σπιναλόγκα, αλλά ή στην... Γυάρο,

ΕΛΠΙΔΑ

Ας ελπίσουμε πως ο Σμυρνιώτης δεν θα ακούσει γρήγορα εκείνο το εμβατήριο που λέει «Των εχθρών τα φουσάτα

ΕΙΜΑΙ... ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ!

Έτσι φαίνεται, έτσι συνεπάγεται, αφού (ακόμη!) δεν εντάχθηκα στο νεοπαγές κόμμα, ουπς!, χίλια συγγνώμη!, στο κίνημα θέλω και πρέπει να πω της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Και όχι απλώς κίνημα, αλλά, όπως είπε η ίδια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «Κίνημα υπεύθυνων πολιτών».

παναθηναικος μπαρτσελονα 0-1 (vd)

Χαμογελάτε

Ο Λαρισαίος πηγαίνει  σε ένα μπαρ συναντά μια τύπισσα:
Λαρισαίος: - Πώς σι λεν, κοπιλουδ';
Κοπελιά: - Λία.
Λαρισαίος:  - Α,

Το σημαντικότερο

Το συμμάζεμα  και νοικοκύρεμα των οικονομικών  ενός σπάταλου κράτους είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιβίωσή του, σήμερα και πάντα. Όμως η προσπάθεια που καταβάλλεται προς την κατεύθυνση αυτή δεν είναι από όλους τους υπουργούς η ενδεδειγμένη, καθώς ο καθένας προσπαθεί να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου του αφήνοντας τους άλλους να «καίγονται». Έτσι βλέπουμε τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας κ. Μπεγλίτη να  μάχεται για τους μισθούς και τα επιδόματα των μόνιμων αξιωματικών και στρατιωτικών της χώρας, ενώ για τα στρατόπεδα, που είναι κάτι αντίστοιχο των διάσπαρτων ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά την επικράτεια, παρά τις προ μηνών διαβεβαιώσεις ότι θα κλείσουν, δεν κάνει τίποτα. Έχει φροντίσει  μάλιστα, όπως λέγεται, να διατηρήσει το στρατόπεδο της Κορίνθου, σε περίπτωση που κλείσουν τα υπόλοιπα, διατηρώντας έτσι την εκλογική του πελατεία ανέπαφη.  

Δυσκολίες


Η κρίση που πλήττει τη χώρα είναι εξαντλητική. Για όλους. Ακόμα και ο τομέας της υγείας, που κανονικά θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τα μέτρα λιτότητας, εν τούτοις γνωρίζει κι αυτός το άσχημο πρόσωπό της.  Εστιάζουμε στην  ψυχική υγεία, που αφημένη εδώ και χρόνια  να πορεύεται με  τον αυτόματο πιλότο, βγάζει κραυγή αγωνίας. Το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης,  χωρίς καμιά χρηματοδότηση  εδώ και χρόνια, στερεύει από ρευστό και σε λίγο δεν θα είναι σε θέση να λειτουργεί ούτε με τα στοιχειώδη.

ergotelis olympiakos 0-2 (24-11-10) pantelic ,fuster (vd)

ergotelis olympiakos 0-1 pantelic (vd)

roma bayern 0-1 (vd)

roma bayern 0-2 (vd)

roma bayern 1-2 (vd)

roma bayern 2-2 (vd)


roma bayern 3-2(vd)

ΟΙ... ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΘΗΤΕΣ

Με το που έκλεισαν οι κάλπες, εξαντλήθηκε και η... αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ. Ήδη από το βράδυ της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, όλο και περισσότερα γαλάζια στελέχη, έριχναν το βάρος τους στην ανάγκη «συναίνεσης» αφήνοντας στην άκρη τις αντιμνημονιακές κορώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αντουάν Σαμαράς στην δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου, δεν ανέφερε ούτε μία φορά την λέξη «μνημόνιο». Την απέφυγε, όπως ο διάολος το λιβάνι.
Και κάτι που δεν αφορά το μνημόνιο, αλλά την Περιφέρεια Πελοποννήσου που ως γνωστόν δεν την κέρδισε η ΝΔ. Την επομένη των εκλογών, ακούστηκαν πολλά γι’ αυτήν την ήττα. Μέχρι και για ευθύνες Λυκουρέντζου διαβάσαμε και ακούσαμε. Ο ίδιος πάντως ο Λυκουρέντζος, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε επ’ αυτού:

Ο ΦΩΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Εκλογικές χαρές και πανηγύρια, δεν είχαμε όμως μόνο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από πλευράς Κουβέλη. Ιδού τι δηλώνει ο Φώτης: «Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει την βασιμότητα και την δυναμική των προτάσεων που έκανε η «Δημοκρατική Αριστερά» για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη από κόμματα» και πρόσθεσε: «Χαιρετίζουμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας, και οδήγησαν σε νικηφόρα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα».

ΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ

Τι άλλαξε από τη πρώτη Κυριακή στη δεύτερη: Η νομή της εξουσίας σε περιφέρειες και δήμους. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 8 περιφέρειες (τις περισσότερες στο νήμα) και η ΝΔ 5. Πήρε και δύο μεγάλους δήμους, οπότε υπήρχε υλικό να στηθεί σκηνικό νίκης. Τα νούμερα όμως, είναι αμείλικτα, κι αυτά που μετράνε είναι τα νούμερα της πρώτης Κυριακής που κάθε άλλο παρά πανηγυρικά είναι.

ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ

Την δεύτερη Κυριακή με δεδομένη την απόφαση να μην πάνε σε εκλογές Γιωργάκης και Πασόκοι, περίμεναν μήπως πέσει «μάννα εξ’ ουρανού». Και έπεσε! Σγουρός, Καμίνης, Μπουτάρης, Τατούλης. Βέβαια, όχι τόσο με τον Σγουρό, που έστω και οριακά ήταν αναμενόμενο ότι θα κέρδιζε. Θυμόσαστε τι έγινε όταν το ΠΑΣΟΚ έψαχνε υποψήφιους για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους; Δεν μπορούσε να βρει πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής που να... δεχτούν να χάσουν!

«ΜΑΝΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ»


Κηδεία το βράδυ της Κυριακής 7 Νοέμβρη, χαρές και πανηγύρια το βράδυ της Κυριακής 14 Νοέμβρη. Για τον Γιωργάκη και τον τρόπο που μαζί με τους συνεργάτες του χειρίστηκε τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών μιλάμε. Την πρώτη Κυριακή συνεδρίαζαν ένα πεντάωρο για να δουν αν θα πάνε σε βουλευτικές εκλογές ή όχι.

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν βουλευτικά μαγειρεύουν...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

Αφού ο Παυλής και ο Δελφάκης δεν ενώθηκαν προεκλογικά, γιατί να μην (συν)ενωθούν τώρα;

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

Μαθαίνω πως τα μέλη των επιτροπών για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών, τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες που φτάνουν στα γραφεία τους για υπερβάσεις στις προεκλογικές δαπάνες υποψήφιων Δημάρχων. Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, άλλοι υποψήφιοι αποφάσισαν να κάνουν σπατάλες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις «ξέχασαν» να δημοσιοποιήσουν έσοδα, δαπάνες και πληρωμές, είτε δήλωσαν μηδενικά και μηδαμινά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι που έκαναν αγώνα με... άδειες τσέπες προέρχονται από την Πελοπόννησο, την Αττική και την κεντρική Μακεδονία.

Ο ΦΥΛΑΞ ΑΓΓΕΛΟΣ


Και μέσα σε όλα αυτά, η Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου έφτιαξε κόμμα, και τώρα προσπαθεί να το στελεχώσει. Υπενθυμίζουμε πως πριν κάτι μήνες γράφαμε, ότι ο Τεγεάτης Νίκος Παγώνης, υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πρώην στέλεχος της γαλάζιας ΔΑΠ, είναι ένα από τα πιο έμπιστα στελέχη της Ντορούλας, και ότι όταν έρθει η ώρα η καλή, η Μπακογιάννη θα τον αξιοποιήσει καταλλήλως. Η ώρα η καλή ήρθε λοιπόν, και να τώρα που με πληροφορούν, ότι ο Παγώνης προορίζεται να αναλάβει το οργανωτικό σκέλος του νέου Ντορικού κόμματος.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ

Καμία αντίρρηση. Να... απογαλακτιστεί η Γορτυνία.

ΦΟΒΟΙ

Ποιος είναι αυτός που φοβάται, πως στη θέση της βουλευτικής υποψηφιότητας του Παυλή,

ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;

Αν ο Σμυρνιώτης ρίξει στη πρώτη γραμμή του μετώπου τις παλιές καραβάνες του συνδυασμού του, λογικό δεν είναι να χάσει το στοίχημα

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ

Αν ο αντ’ αυτού του Τσιριγώτη είναι ο Μιχόπουλος, ο αντ’ αυτού του Μπούρα είναι ο

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ... ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ


Διότι, γιατί δηλαδή, αν συνεχιστεί η οικονομική ασφυξία των εργαζομένων, της συμπαθούς μεσαίας τάξης, θα καταστεί δώρον άδωρον και η ιστορική μεταστροφή (;) της Καθολικής Εκκλησίας όσον αφορά στο θέμα της χρήσης... προφυλακτικού. Ως γνωστόν (και για όσους διαβάζουν τα παπικά συγγράμματα, ως ελόγου μου!) η Παναγιότης του στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Φως του κόσμου» φαίνεται να επιτρέπει ή να δικαιολογεί τας... προφυλάξεις για συγκεκριμένους λόγους, π.χ. για την καταπολέμηση του AIDS. Φως εκ φωτός και σαφή η σκέψη ή η Απόφασή Του.

ΠΑΦ-ΠΟΥΦ!

Τέρμα το παφ-πουφ, το κάπνισμα, καλέ, και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Έτσι! Βεβαίως! Ασφαλώς! Σίγουρα πράγματα!
Το ελληνικόν κράτος, κηδόμενον της υγείας των νεαρών υπηκόων του, για τους οποίους δεν νοιάζονται γονείς και συγγενείς και φίλοι, νομοθετεί οσονούπω-η σχετική τροπολογία κατατέθηκε ήδη στη Βουλή: Οδηγοί ή επιβάτες που καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, ενώ έχουν μέσα παιδί κάτω των 12 ετών, τιμωρούνται με πρόστιμο δύο ή τρία μηνιάτικα (ανάλογα με την δουλειά που κάνει κάποιος από τους σύγχρονους δουλοπάροικους του μνημονίου), ήτοι με 1.500 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για ένα μήνα!

Χαμογελάτε


Ένα πλοίο βουλιάζει στη μέση του ωκεανού. Όλες οι βάρκες έχουν γεμίσει και έχουν φύγει, εκτός από μία, η οποία όμως χωράει τρία άτομα. Πάνω στο πλοίο έχουν μείνει ο καπετάνιος, δύο λευκοί και ένας μαύρος. Όταν φτάνουν στη βάρκα λέει ο καπετάνιος:

Πόλη και πολιτισμός

Η τέχνη έχει αποδειχτεί πως επιδρά πολλές φορές στον ψυχισμό του ανθρώπου επουλωτικά. Σαν ένα ηρεμιστικό που τον γαληνεύει και καταπραϋνει τον πόνο του.  Ο άνθρωπος καταφεύγει σ’ αυτήν ελπίζοντας να κλείσει τις πληγές που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από περιπετειώδεις αναζητήσεις, αλλά και ακούσια απραξία. Έλκεται κατά μαγικό τρόπο και  παραδίδεται σ αυτήν, προσπαθώντας πολλές φορές να βρει διέξοδο και απάντηση στα προβλήματα που τον απασχολούν.