Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ...


Ας ξεχάσουμε προς στιγμήν το ύφος του αποικιοκράτη που κουβαλούσε μαζί του το αφεντικό του ΔΝΤ και ας επικεντρωθούμε σ’ αυτό που είπε ο Στρος-Καν. Πρέπει να πέσουν οι μισθοί, είπε, γιατί τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι πήραν πολλά!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ


Τι θα γινόταν αν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν στην επιτροπή που μίλησε ο Στρος-Καν και του έλεγαν σε σκληρό τόνο ότι είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα και καλά θα κάνει να τα μαζέψει και να φύγει; Η είδηση θα συζητιόταν την ίδια μέρα και την επομένη σε όλη τη χώρα. Τι θα γινόταν αν σηκωνόταν ένας βουλευτής και τον έλουζε με ένα ωραιότατο γιαουρτάκι; Η είδηση θα συζητιόταν ακόμα σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ


Το παρελθόν κατατρύχει τον Μητσοτάκη και δεν του επιτρέπει να βοηθήσει λίγο τη θυγατέρα του που προσπαθεί να φτιάξει κόμμα. Κοτζάμ άρθρο έγραψε στην «Καθημερινή» της Κυριακής, για να διαψεύσει αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο «Αξιος εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, ότι μια βδομάδα πριν εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αποφάσισε η απόφαση να είναι αθωωτική, την δε απόφαση μετέφερε στους δικαστές ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Θανάσης Κανελλόπουλος.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Όπως έχει γραφεί σε έντυπα που ξέρουν από πρώτο χέρι (π.χ. «Ποντίκι») τα στελέχη του ΔΝΤ που παραμένουν στην Ελλάδα κάνουν μαθήματα σε κυβερνητικά στελέχη, δημοσιογράφους, στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών και εκπροσώπους think tanks για τον «επικοινωνιακό» χειρισμό της καταιγίδας αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.

ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ...


Στα κάτω του βρίσκεται ο Ραγκούσης και η υπ’ αυτόν ομάδα πολιτικού σχεδιασμού, που με τόσες παράτες δημιουργήθηκε μετά τον ανασχηματισμό. Στα χαρτιά ο Ραγκούσης είναι υπερυπουργός, είναι αυτός που αντικαθιστά τον Παπανδρέου όταν λείπει, μπορεί να συγκαλεί συσκέψεις υπουργών υπό την προεδρία του κ.λ.π., όμως ο μέχρι πρότινος μπιφτεκάς από την Πάρο δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.

ΠΑΡΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ

Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στο «Βήμα». Του θυμίζουν τη δήλωση Σκιόπα «ότι θα χρειαστούμε 10 χρόνια προσπάθειας». Πριν τελειώσει η ερώτηση, ο Παπακωνσταντίνου πετάει την ατάκα: «Πιστεύετε ότι υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που θεωρεί ή που θα ήθελε στο τέλος του προγράμματος, μόλις ολοκληρώσουμε τις δράσεις του μνημονίου, να ξαναρχίσουμε το πάρτι σπατάλης και κακοδιαχείρισης;». Και καταλήγει: «Άρα, ναι, η προσπάθεια σίγουρα δεν σταματά και δεν πρέπει να σταματήσει με το τέλος του προγράμματος το 2013».

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ

επεισόδιο... διπλωματικό! Ανέβηκε στο βήμα για χαιρετισμό ο Γ. ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ-να και οι συνήθεις (και βαρετές, λένε οι περισσότεροι) προσφωνήσεις: «Σεβασμιώτατε, κ. βουλευτά, κ.κ. δήμαρχοι, κυρίες και κύριοι...». Έναν λησμόνησε, έναν ξέχασε και προσπέρασε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ στην προσφώνησή του-σας αφήνω να τον βρήτε ή να... ζήσετε με την απορία!

«ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ»

, ξεκίνησε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, «πού πάμε, αν θα... κόψουμε κι άλλα. Πολλές φορές βρίσκομαι σε δύσκολη θέση, σε δίλημμα. Προέχει, πάντως, η σωτηρία της πατρίδας, για την οποία πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι...».
Σε τίποτα δεν φταίει ο νεαρός βουλευτής για τα δεινά που η χώρα μας γνωρίζει, ή φταίει όσο ο κάθε απλός πολίτης, αφού μόλις μπήκε στη Βουλή.

Ολική έκλειψη σελήνης 20-12-10


Οι καλύτερες συνθήκες παρατήρησης της έκλειψης, είναι από τη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική, τμήματα της βόρειας Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας.

Σεισμός μεγέθους 6,3 έπληξε το νοτιοανατολικό Ιράν

Σεισμός μεγέθους 6,3 έπληξε το νοτιοανατολικό Ιράν τη Δευτέρα. 
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από το σεισμό, ο οποίος ήταν στο κέντρο περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά  στο Ιράν, και περίπου 330 μίλια βόρεια του Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν. Ήταν περίπου 12 χιλιόμετρα, ή λίγο περισσότερο από επτά μίλια, κάτω από την επιφάνεια.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:11 μ.μ. τοπική ώρα, ή 13.41 μ.μ. ET, σύμφωνα με το USGS.

Σπήλαια ανάπτυξης

Τα σπήλαια του Κάψια, που εγκαινιάστηκαν την Κυριακή το απόγευμα και είναι επισκέψιμα για το κοινό, είναι μια πρόκληση και ταυτόχρονα πρόσκληση προς όλους για ένα σύντομο  ταξίδι αλλιώτικο από τα συνηθισμένα και καθημερινά. Σε απόσταση ενός χλμ. από τον οικισμό Κάψια, στο νοτιοδυτικό άκρο της πεδιάδας της Αρχαίας Μαντινείας, τα σπήλαια αυτά αποτελούν τμήμα ενός συστήματος ενεργών και ανενεργών καταβοθρών, που εντυπωσιάζουν.

Χαμογελάτε


- Ξέρεις τι λέει η μεγαλύτερη καπνοδόχος στη μικρότερη καπνοδόχο; 
- Τί; 

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ

«Διεθνής προσωπικότητα με 4000 μεγάλες επεμβάσεις, 160 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα εγκυρότερα περιοδικά του κόσμου, 1640 αναφορές στο έργο του, 20 ελληνικά και διεθνή βραβεία, στο 320 ο συντελεστής απήχησης στη επιστημονική κοινότητα»… Στα λόγια αυτά του επίκουρου καθηγητή  χειρουργικής κ. Αρκαδόπουλου  συμπυκνώνεται  το επιστημονικό έργο και η καταξίωση του Καθηγητή της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή της 4ης Χειρουργικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου,

Παρατράγουδα ορκωμοσίας

Στον αέρα έλειψε να τιναχθεί η ορκωμοσία του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλου, την περασμένη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, όταν σημαίνον μέλος του ακροατηρίου, μίλησε ανοιχτά και καταδίκασε την παρουσία του κλήρου στην ορκωμοσία, ισχυριζόμενο πως κατά τον κανονισμό δεν προβλέπεται η παρουσία Αρχιερέως και ιερέων σε ορκωμοσία.

Είπε…

Πίσω από κάθε σημαντικό άνδρα, που διαπρέπει σε τομείς της ειδικότητάς του, κρύβεται συνήθως και μια σημαντική γυναίκα. Αυτή τον ενισχύει, αυτή τον βοηθά, αυτή τον κατευθύνει. Τάδε έφη, Δημοσθένης  Σωτηρόπουλος στην ομιλία του για τον Βασίλη Σμυρνιώτη, αναφερόμενος στη σύζυγό του καθηγητή,  γιατρό κι αυτή.

67 χρονος οδηγός σκορπά τρόμο vd

    67 χρονος οδηγός σκορπά τρόμο μπροστά απο την πύλη δημοτικού σχολείου τραυματίζοντας 4 άτομα . Επίσης πήρε φωτιά μπετόνι με βενζίνη που είχε εντος του αυτοκινήτου. Η σκηνή καταγράφηκε απο την κάμερα ασφαλείας του σχολείου.    

Ιράν. Απαγχονισμός 11 ατόμων

Στο Ιράν  απαγχονίστηκαν 11 μέλη μιας σουνιτικής μαχητικής ομάδας της Jundullah κατηγορούμενοι για δολοφονίες και για τρομοκρατικές πράξεις.
Οι άνδρες εκτελέστηκαν την αυγή στο Ζαχεντάν, την πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν.

Η μέρα σε εικόνες απο το BBC 20-12-10

http://www.bbc.co.uk/news/world-12039498

Μεξικό. 27 Νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη πετρελαιαγωγού στο κεντρικό Μεξικό.
Η έκρηξη στην πολιτεία Πουέμπλα προκλήθηκε προφανώς από  κλέφτες που προσπαθούσαν  να κλέψουν καύσιμα από τον αγωγό.

ασυνήθιστα spor vd

real madrid sevilla 1-0 di mariaVD