Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μια μεθυσμένη ηγεσία, επικίνδυνη!

Μείωση του δημοσίου τομέα έχει ζητήσει η Τρόικα από τη αρχή αντιλαμβανόμενη πως αυτή η μικρή χώρα διαθέτει έναν υπέρ του δέοντος διογκωμένο δημόσιο τομέα ο οποίος δεν είναι και αποτελεσματικός. Μείωση σημαίνει αφαιρώ κόσμο, σημαίνει απολύσεις όσο άσχημο κι αν ακούγεται αυτό! Αν και αναρωτιέμαι γιατί οι απολύσεις στο Δημόσιο πονάνε την κυβέρνηση και γι αυτό δεν τις κάνει , ενώ οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα που είναι χιλιάδες είναι ποσότητες αμελητέες

Όχι άλλη επιβάρυνση

Η διαχείριση των βιομηχανικών  αποβλήτων αποτελεί αναγκαιότητα και προτεραιότητα για τη χώρα, αφενός μεν για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αφετέρου δε, για την υιοθέτηση της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό. Όμως, επειδή τα  βιομηχανικά απόβλητα περιέχουν ουσίες που συνήθως χαρακτηρίζονται ως τοξικές, εύφλεκτες, καρκινογόνες, ραδιενεργές, ερεθιστικές και μεταλλαξιογόνες καθώς και κάθε ουσία που μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στα νερά (επιφανειακά ή υπόγεια), τον αέρα ή το έδαφος, καταλαβαίνει κανείς τι επιπτώσεις μπορεί να επέλθουν στο υπέδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής της Μεγαλόπολης, εφόσον συμβεί το «μοιραίο», που  η ΚΥΑ επιβάλλει.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 20-7-11

Φυλακές
Μεγάλη «μάχη» προβλέπεται να γίνει μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας  για την ανέγερση του νέου κτηρίου των σωφρονιστικών φυλακών της περιοχής. Πρωταγωνιστούν κάποια πρόσωπα που εδώ και είκοσι χρόνια  σήκωναν μπαϊράκι και σιχτίριζαν το μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλο, που ως υπουργός Δικαιοσύνης αγωνιζόταν για το σκοπό αυτό. Πως αλλάζουν οι καιροί…

Polonia Warszawa 1-2 Olympiakos Piraeus - 19.7.2011 VD ta goal

Τι αυθαίρετο τι… οίκος ανοχής!


Ξαναχτύπησε ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονική! Μετέφερε τους οίκους ανοχής εκτός οικιστικής ζώνης σε βιομηχανικές περιοχές προκειμένου να περιορίσει την παραβατικότητα που τους συνοδεύει. Τους συγκέντρωσε όλους σ ένα σημείο δημιουργώντας θα έλεγε κανείς, ένα μικρό χωριό!

Σολωμός Σολωμού. Η θυσία ενός ήρωα. "Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία " πρωθυπουργίσκε jefrey

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Ελλάδα…. Παρουσιάσου!

Σαν καλός στρατιώτης η χώρα παρουσιάζεται ως έχει υποχρέωση άμεσα και παρ αυτά στον λοχαγό που ακούει στο όνομα Αμερική! Τι κι αν διαψεύδονται οι πληροφορίες που θέλουν τον Βενιζέλο να σπεύδει Κυριακάτικα στην Ουάσιγκτον για να ενημερώσει για την πορεία του Οικονομικού προγράμματος επειδή η Αμερική το ζήτησε… όλοι ξέρουν πως ισχύει , άλλωστε δεν είναι τυχαία η «πρόσκληση» η οποία έγινε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε εδώ η Χίλαρι Κλίντον!

Στο δικό τους όμορφο κόσμο!

 Διαβάζοντας κανείς τα νούμερα των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ προβληματίζεται. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου το ποσό έφτανε τα 420 εκ ευρώ ενώ αντίστοιχα πέρυσι ήταν 330 εκ ευρώ. Τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν ηλεκτρικό φτάνουν τις 190.000! Η αύξηση είναι της τάξεως του 30%, απόδειξη και συνέπεια των σκληρών φορολογικών μέτρων που πλήττουν μικρομεσαίους και συνταξιούχους.

peru vs Uraguay 0-2 copa america VD