Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο ΜΥΚΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ


Τρελαθήκαμε εντελώς, αφού «εδώ ο κόσμος καίγεται» σε ότι αφορά τις εκλογές, κι αυτοί γράφουν για τα πλατάνια της Αρκαδίας; Αυτό θα αναρωτηθείτε σήμερα. Κι όμως, έχω τη γνώμη πως τα πλατάνια είναι πιο σημαντικά από τις εκλογές, από την στιγμή που ένας μύκητας τα αφανίζει. Το πιο σοβαρό όμως απ’ όλα είναι ότι παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων για λήψη μέτρων προστασίας των αιωνόβιων αυτών δέντρων, οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν και τα άφησαν στη τύχη τους. Είναι οι αρμόδιοι που με μπόλικο θράσος έρχονται σήμερα να ζητήσουν την ψήφο μας!

ΑΒΑΝΤΑ


Με μεγάλη αβάντα την δεξαμενή ψήφων της Μεγαλόπολης κατεβαίνει σαν Αντιπεριφερειάρχης ο Γιαννακούρας,

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ;

Δηλαδή ο Ταλαγάνης, θα παρευρίσκεται μόνο στις εκθέσεις ζωγραφικής που θα εγκαινιάζει ο Τατούλης;

ΗΣΥΧΑΣΕ;

Τώρα που ο Σμυρνιώτης διάβασε πως ο Χρήστος Λαμπρόπουλος θα τον στηρίξει στις εκλογές,

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Πόσα συγχαρητήρια να δέχθηκε ο Μανδρώνης μετά τις δηλώσεις του

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

Η αλήθεια να λέγεται. Καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η τοπική «γαλάζια» ΝΟΔΕ κρατάει απόλυτα διακριτική στάση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ


Οι «γαλάζιοι» δεν ανησυχούν για το αν ο Σμυρνιώτης θα μπει στον δεύτερο γύρο. Αυτό που τους προβληματίζει είναι αν

ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΥΤΙΑ...

Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει και λίγα, σε ότι αφορά την προεκλογική μάχη των «πράσινων» σε επίπεδο Δήμου, με αποτέλεσμα όπως μαθαίνω, τα αρμόδια όργανα της Ιπποκράτους να... τα ‘χουν πάρει άγρια στο κρανίο, με κάποια παλληκαράκια που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χάλασαν την μόστρα του κόμματος στη Τρίπολη.

«ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ»

Τις περισσότερες ψήφους, θα τις εισπράξει ο Παρασκευόπουλος από την Στεμνίτσα, κάτι που αποκλείεται να μην ευχαριστήσει τον

ΔΙΠΛΟ ΚΟΥΙΖ

Ποιος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, δεν θα σταματήσει τις βλέψεις του για μελλοντικό Δημαρχιλίκι στη Τρίπολη;

ΚΟΛΠΟ

Παλιό το... εκδοτικό κόλπο «τους γλύφουμε όλους, για να τα πάρουμε απ’ όλους».

ΜΙΚΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΕΣ...

Να το πιστέψουμε ότι θα υπάρξουν... διαρροούλες προς την πλευρά Γεωργακόπουλου στο Λεβίδι;

«ΚΛΕΙΔΙ»


Ένας... «Ντορικός» υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, είναι το «κλειδί» του Σμυρνιώτη για την Τεγέα.

ΑΠΟΡΙΑ

Σαν Πασοκοαριστερός έρχεται στην προεκλογική Τρίπολη ο Κουβέλης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ


ενημερώνουν άλλοι και άλλες για την υποψηφιότητά τους. Με ευγένεια καις τον πρέποντα τόνο... αποκαλύπτουν: «κύριε Ψηφιόπουλε, σας τηλεφωνούμε από το γραφείο του κυρίου Ψηφανάγκη... Ξέρετε, είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κυρίου Ψηφοχρήστη... Θα θέλαμε την στήριξή σας...».

ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

πήραν τους, πήραν τα μονοπάτια, ανηφοριές, κατηφοριές, ιδρύματα και γειτονιές και υπηρεσίες και καφενέδες και χωριά και χωριουδάκια και οικισμούς και συνοικισμούς και στάνες και καραούλια, τα πάντα όλα (!), όπου μπορούν να... κρύβονται ψηφοφόροι, ακόμη και τα νοσοκομεία και τις κλινικές και τα χειρουργεία-πήραν τους δρόμους οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι περιφερειακοί και σύμβουλοι δημοτικοί και ουδείς μπορεί να τους ξεφύγει!

Χαμογελάτε

Ρήσεις επωνύμων
Άντζελα Δημητρίου
- Είδα στην τηλεόραση κάτι βρακοσυλλέκτες. Πολύ στενοχωρήθηκα που φτάνουν στο σημείο να ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν εσώρουχα.
Βέφα Αλεξιάδου
- Και τώρα δένουμε τα χέρια του αρνιού...

Να χορτάσουμε τους πεινασμένους

Μέσα στον κουρνιαχτό που σηκώνεται  από την απίστευτη προεκλογική υποσχεσιολογία καλό είναι να σταθούμε για λίγο σε κάποιους συνανθρώπους μας που αναζητούν την τροφή τους καθημερινά στους κάδους απορριμμάτων του δήμου μας, στο κέντρο της Τρίπολης αλλά και στις εσχατιές της.  Που δεν έχουν τα προς το ζειν καθώς  δεν μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους την επαρκή διατροφή που χρειάζονται.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι –Περίπτωση Μπαρούτσα

Πάντως δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν σασπένς και ενδιαφέρον. Από κάθε άποψη. Ακόμα και ψυχαγωγική.
Διαβάσαμε πρόσφατα, στο φύλλο των Καθημερινών Νέων της 21 Οκτωβρίου, την οργισμένη «απάντηση» του Μπαρούτσα στον Τατούλη με αφορμή τον αποκλεισμό του από το συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος.
Από το παραλήρημα Μπαρούτσα, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκφέρει πολιτικό επικήδειο για τον … εαυτό του, εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά εγείρονται και κάποια ερωτηματικά. Όπως:

Πειρατές στην Σομαλία αιχμαλωτίζουν πλοία για λύτρα

Κύριε Τατούλη...μήπως, «νόμιμο και ανήθικο»;

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήπως, «νόμιμο και ανήθικο»;
Μείζονα θέματα ηθικής τάξεως για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, Πέτρου Τατούλη έθεσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 100,4 και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα, η Βουλευτής, με αφορμή τη συζήτηση για τις οικονομικές απολαβές περιφερειαρχών και δημάρχων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και επειδή χρονικά περιθώρια για την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο δεν υφίστανται, κατήγγειλε τον κ. Τατούλη και περιμένει απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα: