Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΙΠΟΤΑ


δεν εμποδίζει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μη λειτουργήσει ελεύθερο από κομματικές ή κεντρικές εξαρτήσεις, όπως φοβάται ο κ. Νικολάου. Όσο για την κομματικοποίηση που επισημαίνει ο κ. Γεωργακόπουλος, αυτή έχει ήδη  προηγηθεί σε κοτζάμ Κοινοβούλιο... Ίσα-ίσα ο πρόεδρος (και το προεδρείο συνολικά) ενός Δημοτικού Συμβουλίου, της Τρίπολης για τα καθ’ ημάς, μπορεί να... γράψει καταλλήλως κόμματα και κυβέρνηση και... καπιταλιστές μπροστά στο νόμο,

«ΑΝΤΕ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ / ΝΑ ‘ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ / ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ / ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΡΑ».

Από τις πολλές και διάφορες (ηλεκτρονικές) ευχές που πήραμε με αφορμή τις εορτάσιμες ημέρες (και για τις οποίες ευχές θερμά ευχαριστούμε φίλες και φίλους) αντιγράφω και δημοσιοποιώ την, παραπάνω, έμμετρη ευχή του (φως φανάρι-διαθέτει... ποιητική φλέβα) Τάσου Παπαζαχαρία, παλιού συνδικαλιστή, τ. επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη-ανθρώπινη πόλη» και πάντοτε ενεργού πολίτη. Μου αρέσει η ευχή διότι είναι αγωνιστική και αποπνέει προοπτική και ελπίδα.

Την τελευταία υπογραφή του στα τοπικά δρώμενα έβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Κοτσιάνης

Την τελευταία υπογραφή του στα τοπικά δρώμενα έβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Κοτσιάνης, με τα εγκαίνια του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου.
Ο θεατρικός σύλλογος της πόλης μας αντέδρασε για την προχειρότητα, όπως λέει, του τρόπου των εγκαινίων, καταλογίζοντας στο δήμαρχο φτήνια και βιασύνη. Ελαφρώς υπερβολική η αντίδραση. Γιατί σημασία δεν έχουν τα εγκαίνια και το ποιος θα κόψει την κορδέλα, αλλά το ίδιο το γεγονός της ολοκλήρωσης του έργου και κυρίως το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την προβολή της πόλης μας.
Σημασία έχουν τα εγκαίνια για άλλο λόγο. Σημειολογικό.

Χαμογελάτε

Ένα γυφτάκι πάει να αγοράσει παπούτσια
- Γυφτάκι θέλει παπούτσια άσπρα, νούμερο 37, λέει στον υπάλληλο.

Το μεγάλο στοίχημα

Στο κατώφλι του νέου χρόνου ευρισκόμενοι και ακολουθώντας την παράδοση ξεκινάμε με ευχές για «καλή χρονιά» και σύντομη «απαλλαγή» της χώρας μας και της περιφέρειάς μας ειδικότερα από τα δεινά του «Μνημονίου». Τις ευχές επιβάλλουν οι κώδικες επικοινωνίας, ακόμη και σήμερα που έχουν μετατραπεί σε απρόσωπα ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ πραγματικών φίλων και γνωστών αλλά και πολιτικών που, εργολαβικά, μας θυμούνται αυτές τις μέρες, ενώ μας λησμονούν όλες τις υπόλοιπες.

Η αντιπολίτευση Γ. & Στρ.Δαλιάνης

 Ο κ. Γ. Δαλιάνης επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας,  θεωρεί πως πρόκειται για ένα εσωτερικό πρόβλημα του συνδυασμού του κ. Σκαντζού και πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν ασχολήθηκε με το γεγονός, ούτε και το δημιούργησε. Γι αυτό και σημειώνει: «Mην μεταφέρετε ένα εσωτερικό σας πρόβλημα σε άλλους».

Διαγραφή;

Στην πρώτη διαγραφή μέλους του συνδυασμού του προχώρησε σήμερα ο κ. Μανώλης Σκαντζός. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας θεώρησε απαράδεκτη ενέργεια του εκλεγμένου μέλους  κ. Αντώνιου Σιαβελή και έτσι πρόθεσή του είναι να τεθεί θέμα διαγραφής του (με δημαρχιακή εισήγηση) στην συνεδρίαση του συνδυασμού. Αναλυτικότερα, στις εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του πενταμελούς συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους, πρόθεση και επιθυμία του κ. Σκαντζού ήταν να προταθεί η πλειοψηφούσα τοπική σύμβουλος κ. Παναγιώτα Τσιώρου.

Απαξίωση


Κατάμεστος ο ναός του Αγίου Βασιλείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, από εκκλησίασμα που είχε σπεύσει για προσκύνημα στον εορτάζοντα  Αγιο. Από τις ελάχιστες φορές το χρόνο που κατακλύζεται από πιστούς, λόγω της μεγάλης γιορτής.  Και όμως, αυτή τη μέρα διάλεξε ο Μητροπολίτης να απαξιώσει με τα λόγια του αυτούς τους ανθρώπους, αρνούμενος να μοιράσει το αντίδωρο, όπως συνηθίζει, γιατί θα έρχονταν, λέει,  «οι άρχοντες του τόπου» για τη Δοξολογία επί τω νέω έτει.

Της έσπασε την χολή VD

Η μέρα σε εικόνες από το BBC 3-1-11

http://www.bbc.co.uk/news/world-12107595

Arkansas 100.000 ποταμίσια ψάρια νεκρά μετά τον θάνατο 5.600 κοτσυφιών

Arkansas 100.000 ποταμίσια ψάρια νεκρά μετά τον θάνατο 5.600 κοτσυφιών ανήμερα της πρωτοχρονιάς.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ . ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ. Να μελετήσει την στρατηγική του και να την αποφύγει. Να προσέξει την επάνδρωση  « του γραφείου του δημάρχου». Εδώ δεν πρέπει να έχουν θέση, αυλοκόλακες, και φίλοι.