Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ...






 Σκληρές εποχές. Εκεί που κάποτε πιπίλιζαν τα μυαλά των ανθρώπων του λαού με το «πανηγυράκι της δημοκρατίας» που είναι οι εκλογές, με την «αξία της ψήφου του», μέσω της οποίας έχει (υποτίθεται) την δυνατότητα να καθορίσει το μέλλον του, τώρα περιορίζονται σε γελοία εκβιαστικά διλήμματα. Μόνο οι αφίσες με τις χαμογελαστές μάπες των υποψηφίων και οι διαφημίσεις τους στις εφημερίδες θύμιζαν την προηγούμενη Κυριακή και θυμίζουν για την Κυριακή που έρχεται, ότι έχουμε εκλογές.
Το ερώτημα λοιπόν ξαναμπαίνει: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Τι γυρεύει ο νέος, ο συνταξιούχος, ο φτωχός αγρότης, ο κατεστραμμένος επαγγελματίας στο... επαναληπτικό πανηγύρι της Κυριακής;

ΣΑΜΠΟΤΕΡ

«Πράσινοι» πρέπει να ήταν και οι «σαμποτέρ» του Γιαννακούρα στην Γορτυνία...

ΞΕΡΩ ΔΥΟ

Την κοπάνησε λοιπόν ο Σαραβάκος από το «Τατουλικό στρατόπεδο», κι εγώ ξέρω τουλάχιστον δύο επώνυμους Πασόκους της Αρκαδίας,

ΓΟΥΡΙ


Έτσι είναι Ηλία μου... Ο Σαμαράς δεν μπορεί να φέρνει πάντοτε...

ΆΓΙΟΣ


Μα αν είναι να ανακηρύξουμε Οσιομάρτυρα τον Αποσκίτη, τον Κούλη τι θα πρέπει να τον ανακηρύξουμε;

ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ


Αυτό μας έλλειπε... Να ανακηρύξουμε τον κυρ-Ηλία της Κοντοβάζαινας Οσιομάρτυρα, για τον πόλεμο που υποτίθεται

ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ;


Στην περίπτωση που ο Γορτύνιος Παρασκευάς δεν εκλεγεί Δήμαρχος, θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Γορτυνία, προκειμένου να την διεκδικήσει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές,

ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ

«Τώρα πια, το ‘χω μάθει καλά το παραμύθι της εξουσίας. Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω τους άλλους»

ΣΟΔΑ


Επανακαταμέτρηση λέει ότι θα ζητήσει ο Αποσκίτης. Εγώ στη θέση του πάντως, θα έπινα άφθονη σόδα για να χωνέψω ότι... το πουλάκι αυτή τη φορά πέταξε μακριά...

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

Σαραβάκο, εντάξει με τον Τατούλη. Με την Έλσα να δω πως θα ξεμπερδέψεις...

ΚΑΤΙΝΑ, ΣΑΛΑΜΑΚΙ...


Στις προηγούμενες εκλογές πήγα και ψήφισα, με αποτέλεσμα να καταλήξω να μουρμουράω εκφράσεις που ποτέ δεν θα ήθελα να ξεστομίσω, όπως «να μου κοπεί το χέρι» και άλλα τέτοια γραφικά. Τώρα, ετοιμάζομαι να ξαναπάω, με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά θα πάω προετοιμασμένος, και κατάλληλα εφοδιασμένος: Με το παραδοσιακό σαλαμάκι στη τσέπη, αφού βέβαια θα το έχω αφήσει δύο μέρες εκτός ψυγείου, για να αποκτήσει λίγο χρώμα, και να αναδειχτούν τα αρώματα από το λίπος.

ΜΠΑΜ!

ακούστηκε, δυνατή και σε όλη την Αρκαδία, η ψηφοντουφεκιά τού και κυνηγού Γ. Ρουμελιώτη, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με την «Νέα Πελ/σο». Ο κυνηγετικός σμπάρος έφερε πάνω από εννέα χιλιάδες ψήφους και «μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε, τον Γιώργη τον ντουφεκορίχτη!». Ούτε με κιάλια δεν τον βλέπουν οι άλλοι υποψήφιοι-όλων των συνδυασμών.

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ

, πάντως, οι γυναίκες, φαίνεται ότι δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από την... φυλή τους. Η μοναδική του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η κ. Παναγιωτοπούλου-Βρέντα Βικτωρία, περιορίστηκε στην ένατη θέση. Από τις τρεις κυρίες του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του Δ. Δράκου,

15 νεκροί και 100 τραυματίες στο Πακιστάν

Από επίθεση αυτοκτονίας, σε αστυνομικό τμήμα σκοτώθηκαν  15 και τραυματίστηκαν 100 άτομα.

Αυτοδιοίκηση ή Μνημόνιο;

Για αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουμε και το μόνο που δεν συζητάμε είναι η αυτοδιοίκηση.  Αλλωστε έχει αποδειχτεί πως με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια δεν ψηφίζουν οι περισσότεροι ούτε σε καιρούς πολύ πιο ήσυχους από τους τωρινούς. Αν μετρούσε μόνο, ή κυρίως, η αξιοσύνη του δημάρχου ή του Περιφερειάρχη, δεν θα βλέπαμε να επανεκλέγονται άνετα όσοι απέτυχαν παταγωδώς στον ρόλο που τους ανέθεσε η λαϊκή ψήφος και διακρίθηκαν μόνο στις φλυαρίες και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Και δεν θα συνέβαιναν όλα όσα τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπου αποτυχόντες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην νομάρχες, αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσουν την αδυναμία τους και ανικανότητά τους να εκλεγούν σε πρωτεύουσα θέση, σκαρφιζόμενοι τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ζούμε μέρες πονηρές και ύπουλες, που θυμίζουν την μαύρη εποχή της Αποστασίας του ‘65.

Χαμογελάτε

Τι ζητάει το αρσενικό χταπόδι από τον πατέρα ενός θηλυκού χταποδιού;
- Τι;
- Ζητάει το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι της κόρης του.

Συναντήσεις

Χθες επισκέφθηκε το Αργος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να ενισχύσει τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους της Αργολίδας. Αλλά και ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέτζος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ναυπλίου – και εκ νέου υποψήφιο- Παν. Αναγνωσταρά, ενώ στο Αργος βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος  Κώστας Πουπάκης , επικεφαλής ομάδας συνδικαλιστών.
Μπεγλίτης – Ρέππας

Κατά συνείδηση

Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει στους ψηφοφόρους του ο Κώστα Γεωργακόπουλος καθώς: «Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στους πολίτες πιστεύουμε ότι θα πράξουν το καλύτερο για το Δήμο τους. Αυτοί θα πάρουν τις ευθύνες τους και θα αποφασίσουν ανάλογα.

Φωτιά στο μηχανοστάσιο κρουαζερόπλοιου Carnival Splendor ταλαιπορεί 3300 επιβάτες


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ


Αστεία πράγματα. Βγαίνει η πλευρά του Δελφάκη, και σε μια προσπάθεια να «ζαχαρώσει το χάπι», και να δικαιολογήσει την χοντρή νίλα που έπαθε στις εκλογές, και λέει ότι ένας κυρίαρχος παράγοντας ήταν ότι... καθυστέρησε να δοθεί το χρίσμα στον συνδυασμό, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος!!! Τι θέλουν να μας πουν με λίγα λόγια; Θέλουν να μας πείσουν ότι ο  κόσμος προκειμένου να επιλέξει τον τοπικό άρχοντα της αρεσκείας του, περίμενε πρώτα να δει που θα δώσουν χρίσμα τα κόμματα! Αποκλείεται δηλαδή ο κόσμος, ή μία μερίδα του κόσμου να είχε σχηματίσει άποψη για τον καθένα υποψήφιο, και να πήγε να ψηφίσει βάσει αυτής της άποψης. Αποκλείεται δηλαδή ο κόσμος τέσσερα χρόνια τώρα, να παρακολουθούσε τα έργα και τις ημέρες του κάθε υποψήφιου και να είχε βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ...

  • Ο Δελφάκης δεν έπεισε ότι η επιλογή της υποψηφιότητάς του ήταν αξιοκρατική και ΟΧΙ χαριστική και συγκυριακή.
  • Ο Δελφάκης δεν έπεισε ότι δεν πήρε κανέναν «δαχτυλίδι» απ’ τον Κοτσιάνη.
  • Ο Δελφάκης δεν έπεισε ότι η υποψηφιότητά του ήταν μια νέα υποψηφιότητα και όχι μια συνέχεια του Κοτσιάνη.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ


Δεν μπορεί... Κάποια στιγμή θα τους δούμε απέναντι, να διεκδικούν Δημαρχία. Ο λόγος για Τζιούμη

ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ


Το όνομα του συνδυασμού του Δελφάκη ήταν «Η Τρίπολη σε κίνηση». Εκ των πραγμάτων τώρα πρέπει να είναι «Η Τρίπολη σε κίνηση...

ΚΑΘΗΣΕ...

Πού να το φαντάζονταν ο έρμος ο Γ. Δαλιάνης ότι θα ‘ρχονταν μια μέρα που θα κάθονταν πάνω σε...

ΕΡΧΕΤΑΙ

Ο Δελφάκης έχασε. Ο Τζιούμης έρχεται...

ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΟΡΑ!


Οποία συμφορά και οποία δυστυχία να «ανακαλύπτει» καθυστερημένα ο κ. Σαραβάκος ότι «το πρόγραμμα του Π. Τατούλη δεν περιέχει... ξεκάθαρες προτάσεις». Και αναγκάζεται, πλέον, ο άνθρωπος να εγκαταλείψει το σκάφος «Νέα Πελοπόννησος» μεσοπέλαγα... Είναι, βέβαια, και ένα άλλο ζητηματάκι που οδήγησε στην απόσυρση-αποσκίρτηση: ποιοι εκλέγονται ως περιφερειακοί σύμβουλοι στην Αργολίδα... Φυσικά οι λόγοι της αποχώρησης είναι, πιθανότατα, άλλοι, εικαζόμενοι αλλά όχι ομολογούμενοι. Έτσι γίνεται, συνήθως, στην πολιτική ζωή.

Ω ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ!

Προς αυτούς η προσοχή, η παράκληση και οι... διευκολύνσεις (όσον αφορά την μετακίνηση) των μονομάχων της προσεχούς Κυριακής. Στη διάθεσή τους «αεροπλάνα και βαπόρια», που τραγούδαγε η αξέχαστη Μπέλλου, λεωφορεία πολυτελείας για μας τους Πελοποννησίους, που ούτε βαπόρια ούτε αεροπλάνα χρησιμοποιούμε για τις μετακινήσεις μας προς και από την πρωτεύουσα, πλην ελαχίστων και... δυναμένων Καλαματιανών.

Να κινηθούν


Η αποτίμηση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τα πολιτικά κόμματα έχει ήδη γίνει, με την εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων.  Ο συνδυασμός του ανεξάρτητου υποψηφίου Πέτρου Τατούλη κατέκτησε, όπως αναμενόταν, την πρωτιά, όχι όμως στο βαθμό που οι δημοσκοπήσεις το ήθελαν.  Πάντως είναι αναντίρρητα θεαματική η δυναμική αυτού του πολιτικού, που κόντρα στην ισχύ του κόμματος όπου ανδρώθηκε, παρέμεινε ανέπαφος και δυνατός πολιτικά και εκτός αυτού, κατορθώνοντας να παρασύρει το πρώτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας, το κυβερνητικό, να συστοιχηθεί μαζί του, και να τον στηρίξει στο τολμηρό του εγχείρημα.

Χαμογελάτε


Κάποιος, τύφλα στο μεθύσι, σταματάει στο δρόμο ένα ταξί:
- Πού είναι το απέναντι πεζοδρόμιο;

Εξιλαστήριο θύμα


Σε περιπτώσεις αποτυχίας πάντα αναζητείται κάποιο εξιλαστήριο θύμα. Εν προκειμένω, μερικοί του συνδυασμού Δελφάκη, μετά την αναπάντεχη γι αυτούς ήττα, προδιαγεγραμμένη ωστόσο για τους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ από τη στιγμή που διασπάστηκε στα τρία η κυβερνητική  παράταξη, βρήκαν αυτό το θύμα στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη.