Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ασυλία παρανομούντων

Πολλοί εκ των κατοίκων της πόλης, ιδίως αυτοί του κέντρου,  δεν επέστρεψαν με τις καλύτερες διαθέσεις. Και η αιτία είναι η συνεχής αδιαφορία κάποιων επιχειρηματιών αναψυχής και διασκέδασης, όσον αφορά την τήρηση των κανόνων της κοινής ησυχίας αλλά και της κατάληψης των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται  βάναυσα τις νυκτερινές, κυρίως, ώρες. Τότε που κατάκοποι από τη δουλειά της ημέρας αναζητούν την ησυχία και τη θαλπωρή του σπιτιού τους.  

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 25-8-11

Το ολοκαύτωμα
Κατά την «εκδήλωση μνήμης» (21-8-11) για το ολοκαύτωμα της Δόξας από  τους Γερμανούς κατακτητές (23-8-1943), παρέστη και μίλησε  ο κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος  αφού αναφέρθηκε στην αντίσταση προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία και την ελευθερία του, ως διαχρονικό χαρακτηριστικό το Έλληνα, είπε:  «Στη σημερινή εποχή, αυτήν της παγκοσμιοποίησης, επιχειρείται να τεθούν εκποδών η ιστορική μνήμη και η υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, διότι συνιστούν εμπόδια στην προσπάθεια των ισχυρών να ελέγξουν οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά τους λαούς, επιβάλλοντας τα δικά τους «παγκοσμιοποιημένα» πρότυπα και συμφέροντα».

Όταν το σκάνδαλο της Siemens έγινε τρίλιζα στα χέρια μωρών(ηλιθίων)!


Κατόρθωσαν να μετατρέψουν σε πανηγύρι ένα σκάνδαλο το οποίο αν είχε λάβει χώρα σε.. άλλη χώρα τώρα όλοι τους θα φορούσαν ριγέ , θα βρίσκονταν στις φυλακές και οι περιουσίες τους θα είχαν δεσμευτεί. Το σκάνδαλο της Siemens , το σκάνδαλο της μίζας και της ρεμούλας που απέδειξε το πόσο σάπιο είναι πια το πολιτικό μας σύστημα αλλά και τον τρόπο που θρέφεται, το λόγο που δεν αποδίδει, κατέληξε να είναι ένα γελοίο παραμυθάκι για το οποίο άκουσον – άκουσον δεν έχει λόγο η Δικαιοσύνη αλλά εκείνοι οι ίδιοι που εμπλέκονται!