Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ΧΗΜΕΙΑ Η ΜΑΓΚΙΑ, ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ

Δεν είμαι ούτε μάντης, ούτε μέντιουμ, ούτε αστρολόγος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), οπότε στην ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι από σας, για το πώς θα τα πάνε οι νέοι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, και λοιποί Αυτοδιοικητικοί σωτήρες-φωστήρες, συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Ούτε σκοπεύω να αρχίσω να μυρίζω τα νύχια μου, για να σας πω ποιος θα καταφέρει να κάνει κάποια πραγματάκια, και ποιος το μόνο που θα καταφέρει να κάνει θα είναι μια τρύπα στο νερό. Πως είναι δυνατόν να απαντήσει κανείς με σαφήνεια σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, ρε παιδιά; Ξεχάστε λοιπόν τις απαντήσεις, και άμα γουστάρετε πάμε να παίξουμε το παιχνίδι με τις εκτιμήσεις. Ότι τίποτα άλλο, αλλά για να περάσει ευχάριστα η ώρα μας...

«ΖΕΣΤΑΝΑΝ»

την ατμόσφαιρα της πόλης, όμως, από το μεσημέρι της Κυριακής τα παιδιά με τα πράσινα κασκόλ, με τις πράσινες φανέλες, κάμποσοι «φίλοι» του Παναθηναϊκού, που μας επισκέφθηκαν για το παιγνίδι του πρωταθλητή με τον Αστέρα μας. Εμφανής, ολίγον τι θορυβώδης αλλά ήσυχη γενικά, η παρουσία τους στο κέντρο της Τρίπολης τις ώρες πριν από τον αγώνα. Άφησαν και λίγα ευρώ σε καφετέριες και ψησταριές.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟ... ΠΑΣΧΑ!

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι έρχονται τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι και το κλίμα αρχίζει να μυρίζει ανάλογα. Δηλαδή κουραμπιέδες, μελομακάρονα, τσουρέκια, κι όλα τα σχετικά που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Φέτος βέβαια, οφείλω να ομολογήσω, πως τα πράγματα είναι ολίγον τι διαφορετικά, για να μη πω ολίγον τι μπερδεμένα, από τις προηγούμενες χρονιές.

Ο ΒΑΓΓ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ


, για να έρθουμε στα επιχώρια, παρελάμβανε περιχαρής, τι περιχαρής..., ευτυχής έδειχνε-και γιατί όχι;-την εξουσία και ο Τάσος του διεμήνυε, μέσω του γράφοντος, το λαϊκόν: «Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου!». Ταύτα πάντα, δηλαδή οι... χαρές και η (έκδηλη) ευτυχία του Ευαγγέλου την προχθεσινή Δευτέρα το μεσημέρι, στο νομαρχιακό μέγαρο, ένθα ο αποχωρών Νομάρχης Δημ. Κωνσταντόπουλος παρέδιδε, κατά το καλλικράτειον τυπικόν, τις εξουσίες και αρμοδιότητες της «θνησκούσης» νομαρχίας στον πρώτο αιρετό αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας της αρτιγέννητης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κόσμος αρκετός-υπάλληλοι, παλιοί (νομαρχιακοί) και νέοι (περιφερειακοί) σύμβουλοι, φίλοι και συγγενείς των αποχωρούντων και των αναλαμβανόντων νέων αρχόντων-στη σύντομη και σεμνή τελετή. Παρών, φυσικά, ο νέος και πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εύλογη η συγκίνηση του Δημ. Κωνσταντόπουλου, εύλογη και η χαρά του Ευάγγ. Γιαννακούρα. Και μέσα σ’ αυτά τα «εύλογα» να ‘σου ο Τάσος (Παπαζαχαρίας) να επιμένει για το περί ψύλλου μήνυμα!
-         Πες το του Βαγγέλη, Γιώργη, εκ μέρους μου...
Δεν το είπα του... Βαγγέλη κατά την τελετή, για να μην του χαλάσω την διάθεση, για να μην μπουν... ψύλλοι στ’ αφτιά του! Το μεταφέρω τώρα-και έχει το δικαίωμα και το ελεύθερο να ρωτήσει τον Τάσο τον... ψυλλιασμένο τι εννοεί και γιατί και πώς. Μήπως και γλυτώσει από τους ψύλλους ο συμπαθής αντιπεριφερειάρχης-αρκαδάρχης πλέον, στον οποίο ευχόμαστε «κάθε επιτυχία».

Περιμένουμε

Κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας στην προχθεσινή παράδοση και παραλαβή της εξουσίας στο κατάστημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας. Συγκίνηση για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε σεμνά και ταπεινά, με ήθος και αξιοπρέπεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, το θεσμό της αυτοδιοίκησης  για πάρα πολλά χρόνια.  Και αισιοδοξία από την είσοδο στην ενεργό πολιτική του νέου Αντιπεριφερειάρχη, από τον οποίο περιμένουμε τα μάλλα για τον  νομό μας.

Χαμογελάτε

Μπαίνει μία κυρία μέσα σε ένα μπαράκι και κάθεται στο μπαρ. 
Την πλησιάζει ο μαύρος μπάρμαν και την ρωτάει τι θα πιει. 
- Ένα Ουίσκι με πάγο, απαντάει. 
Αφού της σερβίρει ο μπάρμαν πηγαίνει  και πλένει κάτι ποτήρια στο νεροχύτη. 
Καθώς έπλενε ακούει από το στόμα της κυρίας: 
- Αγάπη! 

LIVE STREAMING ΑΠΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΙ

Αμμοθύελα καλύπτει την πόλη Riyadh της Σαουδικής Αραβίας vd

Ρώμη. Ξύλο στο κοινοβούλιο.Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Berlusconi .

Βίαια επεισόδια στην Ρώμη. vd

Σέξυ κορίτσια και αγόρια απο όλον τον κόσμο. Ανοίξτε τα ηχεία.black humor

Φωτογραφίες της ημέρας απο τον κόσμο BBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-11981186

φωτογραφίες της εβδομάδας απο το BBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-11958075

Σουδάν. Δημόσιος Ξυλοδαρμός γυναίκας απο αστυνομικούς για μοιχία. ακατάλληλον vd

foggia Επιθετικός παίρνει την μπάλα, με το χέρι από τον τερματοφύλακα και βάζει γκόλ. vd

valencia osasouna 3-3 vd