Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Άλλο Ρέππας, άλλο Πρετεντέρης...

Το πρόβλημα δεν είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά των κινημάτων αντίστασης. Το πρόβλημα είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων που ξεπουλιούνται στα μεγάλα συμφέροντα αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων
Νονός του όρου “τζαμπατζήδες” για αυτούς που συγκρότησαν κίνημα διαμαρτυρίας κατά των ακριβών διοδίων, είναι -ως γνωστόν- ο Ιωάννης Πρετεντέρης.

Χαμογελάτε

Μπαίνει το ΣΔΟΕ σε έναν οίκο ανοχής και βλέπει τον εξής τιμοκατάλογο:
ιεραποστολικο = 45 ευρώ        +23% ΦΠΑ
καρεκλάτο        = 40           +23% ΦΠΑ
συντριβανάτο  = 35              +23% ΦΠΑ
τσιμπούκι         = 20 ευρώ    +11% ΦΠΑ
Ρωτάει ο ελεγκτής τη τσατσά, γιατί όλα 23% και το τσιμπούκι  έχει μόνο 11%,

Χαμογελάτε


- Τί θα έλεγε ο Πάγκαλος αν ήταν στην θέση του Μπερλουσκόνι;
- ...
- "Μαζί τις πηδήξαμε!"

Να τιμωρηθεί η απειθαρχία

Η κατάσταση σε θέματα νομιμότητας και στη πόλη μας φαίνεται πως ακολουθεί εκείνη άλλων πόλεων. Στο θέμα του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, (καφετέρειες, μπαρ κλπ), εξελίσσεται το θέατρο του παραλόγου, όπου τις  βραδινές κυρίως ώρες, νόμοι και διατάξεις ρίχνονται στο καλάθι των αχρήστων.  Όχι κατ απαίτηση πάντα των θαμώνων αλλά και τη προτροπή της ιδιοκτησίας, που δείχνει να αδιαφορεί για τα νόμιμα. Όμως και στο θέμα της δημιουργίας αυθαιρέτων κατασκευών  σε επιχειρήσεις, όπως τα καραγκιοζιλίκια με τον μπερντέ της πλατείας Αρεως, που κατά πως φαίνεται, ούτε παλιές καταδικαστικές αποφάσεις δεν πτοούν τους επιχειρηματίες, η κατάσταση είναι εξόφθαλμα τραγική και προκλητική για τον απλό δημότη.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 14-2-11

Περιμένει απάντηση  
Το ο κέι της διυπουργικής αναμένει ο Περιφερειάρχης για να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό από τον οποίο θα προέλθει ο ανάδοχος της διαχείρισης  των σκουπιδιών στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Κατά τον κ. Τατούλη, που απάντησε σε ερώτηση του κ. Δράκου, στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, είτε υπάρχει η απειλή της ΕΕ με πρόστιμα  είτε όχι, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτόν το διαγωνισμό με σκοπό μια διαχείριση, που θα είναι η  πιο οικονομική,  με μηδενικούς ρύπους και με ελάχιστο υπόλειμμα.

Ο Ανδρέας Σωτηρόπουλος

Ο Ανδρέας Σωτηρόπουλος αγωνίστηκε την Κυριακή για τελευταία φορά φορώντας τη φανέλα του Έφηβου Παμφίλων της Μυτιλήνης και φρόντισε για άλλη μια φορά να σκοράρει δικαιώνοντας τη φήμη του μονίμου γκολτζή. Στο ματς κόντρα στον Ποσειδώνα ήτανε το αποχαιρετιστήριο γκολ του.
Μπορεί βέβαια η νίκη να μην ήρθε, αν και ο "κανονιέρης" του Εφήβου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 89ο λεπτό, αφού η ομάδα του Περάματος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, όμως για τον Σωτηρόπουλο το συγκεκριμένο ματς θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του.

Τη γλώσσα, μου έδωσαν ελληνική!

http://www.bam.gr/page.ashx?pid=17&aid=195048
Το παλαιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.