Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χαμογελάτε

Η δίκη είχε ξεκινήσει. Ένας πολύ απάνθρωπος δολοφόνος δικαζόταν και ο δικαστής απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο λέει:
- Κατηγορείσαι ότι σκότωσες μια δασκάλα με ένα αλυσοπρίονο...
- Παλιοψεύτη ! Ακούγεται μια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
- Ησυχία στο ακροατήριο, φωνάζει ο δικαστής, και κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο λέγοντας του:
- Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες το παιδί που μοιράζει τις εφημερίδες με ένα φτυάρι...
- Παλιομίζερε! Ακούγεται η ίδια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.

Ποιοι διευθυντές;

Ο διευθυντής ενός σχολείου δίνει το στίγμα στη υπηρεσία  αυτή. Δημιουργεί παράδοση. Τα σπουδαία δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχουν ένα δυναμικό διευθυντή, που εμπνέει, βάζει στόχους, προστατεύει, ελέγχει. Και καθοδηγεί. Συμβαίνει το ίδιο με τους νεοεκλεγμένους διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας; Πόσο αυτοί  θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής μας, βάσει της έως τώρα εκπαιδευτικής τους σταδιοδρομίας, γνωστής σε όλους μας;

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 24-8-11

Νέα διοίκηση
Αλλαγή σκυτάλης από προχθές στη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, όπου αποχωρεί ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος κ. Παπαδόπουλος και αναλαμβάνει  η μέχρι τούδε διοικήτρια του νοσοκομείου Ναυπλίου κ. Καλομοίρη Δήμητρα, την οποία διαδέχεται η κ. Σιουρούνη Ελένη. Στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο παραμένει η κ. Γκιόλα Σοφία, όπως επίσης στο Αργος ο κ. Γιάννης Αρχοντας και στην Καλαμάτα ο κ. Γιώργος Μπέζος.
Τέλος διοικητής της 6ης ΥΠε αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαϊας και τέως νομάρχης και μ έλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Γκούμα Ο κ. Γιάννης Λαουδιάς, με αναμφισβήτητα προσόντα παραμένει στη θέση του ως υποδιοικητής της εν λόγω υπηρεσίας.

Και αυτά τα ισόβια πια;

Παρακολουθώ τα της εκκλησίας κάποιες φορές και η αίσθησή μου είναι «τσιφλίκι». Κάποιοι θα παρεξηγήσουν αλλά σκεφτείτε… μια τεράστια περιουσία η οποία δίνει στους λειτουργούς της κάθε άνεση ώστε να διαβιούν χωρίς να εργάζονται , και επιπλέον μισθοί οι οποίοι προέρχονται από τον κρατικό κορμπανά μιας και οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Χαμογελάτε

Κάποιος πηγαίνει σε έναν παπά για να εξομολογηθεί.  Του λέει λοιπόν : 
- Πάτερ μου αμάρτησα, τότε στον πόλεμο του 40 έκρυψα έναν άνθρωπο στο υπόγειό μου.
- Τέκνο μου δεν είναι αμαρτία,  βοήθησες έναν συνάνθρωπό σου και αυτό είναι στα υπέρ σου, του λέει ο παπάς. 

Οι «Χαλασοχώρηδες»


Εμφανέστατα φέτος, με πατρογονικά προσκυνήματα, φιλικές εξομολογήσεις σε ήσυχα συναπαντήματα και τάματα που προσδοκούν θαύματα αποχαιρετήσαμε και αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο που έμοιαζε πιο προσηνής, πιο καταδεκτικός στα συναισθήματα, πιο ανοικτός στα ανταμώματα, πιο φιλικός στην εγγύτητα, ευπροσήγορος να αφουγκραστεί αγωνίες.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 24-8-11

Διακοπές
Επέμεναν οι πολιτικοί να μας διαβεβαιώνουν ότι εφέτος, ταγμένοι στον αγώνα, δεν θα πήγαιναν διακοπές. Πήγαν όμως. Και με το παραπάνω.  Όχι μόνο  οι της κυβερνήσεως, που  ήταν στην Αθήνα από την περασμένη Τετάρτη. Αλλά και ορισμένοι της ΝΔ, που το παράκαναν. Όπως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Ι. Μιχελάκης, ο οποίος διαλαλούσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι «εφέτος δεν θα φύγει κανένας από εμάς», για να κατακεραυνώσει ακολούθως το ΠαΣοΚ με ανακοινώσεις τις οποίες εξέδιδε από το χωριό της συζύγου του, τα Πούλιθρα Κυνουρίας. Εκεί, μάλιστα, έγινε δέκτης εισηγήσεων από επίδοξους υποψήφιους βουλευτές, ενώ πολλά ήταν και τα τραπεζώματα από πολιτευτές που τον καλούσαν για να τον κεράσουν και να τον γνωρίσουν, ώστε να πει κι αυτός μια καλή κουβέντα στο Σαμαρά προκειμένου να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Από χθες, όμως, όλοι είναι με τα κεφάλια μέσα.