Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Χαμογελάτε


Ξεκαβαλικεύει ο τεράστιος και άγριος καουμπόυ μπροστά στο σαλούν, μπαίνει μέσα και λέει νευρισμένα:
- Αφήνω το άλογο μου απέξω. Μην βγω και λείπει, γιατί θα γίνει εδώ ό,τι έγινε στο Τέξας!
Το κάνει αυτό για καμιά δεκαριά μέρες. 

Φωτογραφία

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα  «Τεγέα-το χωριό μου, χθες και σήμερα», προκηρύσσει για πρώτη χρονιά ο Τεγεατικός Σύνδεσμος στην προσπάθειά του να αναδείξει τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Τεγέας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι με Τεγεατική καταγωγή, ανεξάρτητα από ηλικία και τόπο διαμονής.

Όχι, από ΟΝΝΕΔ

Αντίθετη με τα χθεσινά εγκαίνια του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου  ήταν και η ΟΝΝΕΔ Τρίπολης, η οποία σε ανακοίνωσή της εκθέτει τους λόγους της άρνησής της. Γράφει μεταξύ άλλων:

Αντιπρόεδρος;


Στο επίκεντρου του επόμενου ανασχηματισμού, αν αυτός γίνει, βρίσκεται ο Δημήτρης Ρέππας, από μεγάλα αθηναϊκά περιοδικά και ιστοσελίδες, που τον φέρνουν υποψήφιο για τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Έτσι : «Ο Αρκάς πολιτικός, σηκώνει αυτή την εποχή το βάρος της σημαντικότερης μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης, που δεν είναι φυσικά το σχέδιο “Καλλικράτης” για την Αυτοδιοίκηση, το οποίο φαντάζει ήδη θνησιγενές, αλλά η σύγκρουση με το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, στον χώρο των ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών. Πολιτικός με βαθιά γνώση των εσωκομματικών ισορροπιών, ο Δημήτρης Ρέππας έχει καταφέρει να εξέλθει της σύγκρουσης αλώβητος, μέχρι σήμερα.

Τα εγκαίνια

Ύστερα από πολλά χρόνια «σιωπής», η Σκηνή του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό. Ανανεωμένη, τεχνικά υπερσύγχρονη, γεμάτη μνήμες και θεατρικές προτάσεις, υποδέχεται τους θεατές στο εκ βάθρων ανακαινισμένο κτίριο της πλατείας Πετρινού. Η θεατρική αίθουσα μεταβλήθηκε σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής, που ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας των μεγάλων θεάτρων, τον οποίο θα χαρεί το κοινό της πόλης.

Λιτά εγκαίνια


 Εγκαίνια βιασύνης τα χθεσινά για το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Εκ των ενόντων, για να μην χαθεί η ευκαιρία και το εγκαινιάσει κάποιος άλλος, υπογράφοντας με το όνομά του στην τελετή και στην  ιστορία της πόλης μας. Παρόλα αυτά, « Θυρανοίξια» ενός θεάτρου, με αρχιτεκτονικό στυλ Νέο Μπαρόκ, που πέρασε από σαράντα κύματα για να μην κατεδαφιστεί, να ανακαινιστεί και να παραδοθεί εν τέλει ολοκαίνουργο στη τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.
Το κτίριο ήδη ξεφορτώθηκε τη φθορά του χρόνου και ξανασυνάντησε παλιά του στολίδια λαμπερά σαν νεογέννητα. Οφείλει, όμως, να «ανεχτεί» τις high tech τεχνολογίες που κρύβονται επιμελώς στις φλέβες και τα σπλάχνα του.
 Εντυπωσιάζει ο σκηνικός του διάκοσμος. Μεγαλοπρεπής, λαμπρός και υπερσύγχρονος,.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ


Δεν μπορώ να πω… Από σόου αυτή την περίοδο άλλο τίποτα. Να φαν’ κι οι κότες. Θα μου πεις, ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό, μιας και οι γιορτές έχουν την τιμητική τους, οπότε τα σόου είναι μια καλή λύση για να ξεφύγει κανείς, έστω και για λίγο από την σκληρή πραγματικότητα. Θα  σας ζητήσουμε προκαταβολικά συγνώμη μιας και σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τα συνήθη σόου των ημερών. Εκ των πραγμάτων, θα μιλήσουμε για κάτι πιο πεζό: Για τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα «σόου» των απερχόμενων «Καποδιστριακών» Δημάρχων της Αρκαδίας.

ΠΡΟΒΑΡΟΥΝ «ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ»


Αλήθεια, τι ακριβώς «παίζει» με τις Αντιδημαρχίες της Τρίπολης; Ποιοι προβάρουν τα «κουστούμια» που έχει ράψει για την πάρτη τους ο Σμυρνιώτης; Κατ’ αρχήν να πούμε, ότι απ’ ότι φαίνεται, υπάρχουν δύο είδη κουστουμιών. Αυτά που όντως έχει ράψει για κάποιους ο Γιάννης και αυτά που έχουν ράψει κάποιοι άλλοι για τον Γιάννη.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΦΑΟΥΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ;

Οι αρμοδιότητες που περνάνε πλέον στην ζώνη ευθύνης του νέου Δημάρχου της Τρίπολης, δεν είναι ούτε λίγες, ούτε ασήμαντες, οπότε είναι απόλυτα λογικά να σπαζοκεφαλιάζει ο Σμυρνιώτης για το πού και πώς θα τις μοιράσει. Για παράδειγμα, μία απ’ αυτές τις «σπαζοκεφαλιές» είναι και η Πολεοδομία. Ένας από τους πιο σημαντικούς κι ευαίσθητους τομείς του νέου Δήμου.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥ… ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;


Διανύουμε περίοδο ευχών. Τα «χρόνια πολλά» δίνουν και παίρνουν, ενώ σε λίγες μέρες, η ευχή που θα σημειώσει σουξέ θα είναι «ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος». Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ευχή που δέχονται οι νέοι «Καλλικρατικοί» Δήμαρχοι είναι «Καλή επιτυχία και δημιουργική θητεία», καθώς στις 3 Γενάρη ξεκινάει η λειτουργία του περίφημου «Καλλικράτη».

SMS

* Πολεοδομικό θα είναι το φλουρί στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Τρίπολης;
* Ο Αλέκος στόλισε Χριστουγεννιάτικο δέντρο και οι Κακουραίοι στόλισαν τον Αλέκο;
* Περικοπές και στα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ζητάει το ΔΝΤ… Ο Σαββάκης τι λέει;

ΜΑΤΙΕΣ…

Στην ορκωμοσία του Σκαντζού στη Β. Κυνουρία, κανείς δεν κοιτούσε τον Σκαντζό.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Πρόταση προς Ιερεμία: Να ανακηρυχθεί ο Δήμος Γορτυνίας σε… Θεοκρατικό νομό

ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΚΛΕΒΟΥΝ...

 Σώωπα! Αν είναι δυνατόν! Να μας κλέβουν και οι φίλοι βενζινοπώλες... Δεν το πιστεύω, δεν το διανοούμαι, θεωρώ συκοφαντία αισχρή κάθετι διαδιδόμενο σχετικώς!-είπα και ελάλησα.
«Μα..., το κατάγγειλε η ΠΟΠΕΚ» μου αντέτεινε, διστακτικά πλέον, ο φίλος μου ο Σωτήρος.
-         Και τι εστί ΠΟΠΕΚ; ρώτησα σχεδόν αδιάφορα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

για τα οποία οι πολλοί αιφνιδιαστήκαμε, ελάχιστοι αντιλαμβάνονται την σκοπιμότητα του πράγματος, ΟΛΟΙ τα περιμέναμε και τα θέλαμε διαφορετικά και αντάξια του ιστορικού θεάτρου μας και κοσμήματος της πόλης πάλιν. Διαβάσατε, οι ενδιαφερόμενοι σχετικά, την δημοσιευθείσα χθες στην εφημερίδα μας ανακοίνωση της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, η οποία μιλάει για «παρωδία εγκαινίων».

ΓΙΑ... ΣΕΧΤΕΣ


όχι ακριβώς επαναστατών ή τρομοκρατών ή αναρχικών ή όπως διάφοροι ονομάζουν διάφορες ομάδες, αλλά ομάδες-συντεχνίες που «προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους στην κοινωνία» έκανε λόγο ο απερχόμενος δήμαρχος και ζήτησε από τους νέους άρχοντες να προσέξουν ιδιαίτερα αυτές τις συντεχνίες.

Ο έτερος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

, ο απερχόμενος και παραδίδων δήμαρχος Τρίπολης κ. Κοτσιάνης, μίλησε-(από)χαιρέτισε (κυριολεκτικά) προτελευταίος, πριν από τον διάδοχό του. Δεν ξέχασε κανέναν στις... προσφωνήσεις, ξεκίνησε... κεφάτος: «Είμαι στην εύκολη και ευχάριστη θέση να αποχωρώ οικειοθελώς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση-μετά από 16 χρόνια.

2010 στιγμές τρόμου VD

Birmingham City 1-1 Manchester United VD

Μεγάλες πλημμύρεςστην β.ανατολική Αυστραλία VD

Φωτογραφίες της ημέρας απο τον κόσμο BBC 28-12- 2010

http://www.bbc.co.uk/news/world-12085414