Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ… ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

Δεν έχει σημασία αν είναι μικρά ή μεγάλα παιδιά. Όπως και να ‘χει το πράγμα, όλοι τους έχουν δικαίωμα να στείλουν ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη. Ακόμα και τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας δούμε λοιπόν τι θα ζητούσαν από τον συμπαθή Άγιο της Πρωτοχρονιάς μερικοί «δικοί μας» Αυτοδιοικητικοί σταρ, αν αποφάσιζαν να του στείλουν επιστολή.

* Αλέκος Κοτσιάνης

Αγαπητέ Μπιλ. Σε περίμενα πέρσι στην πλατεία Άρεως, αλλά δεν ήρθες. Στην θέση σου ήρθε ένας άλλος κύριος, ο οποίος μου συστήθηκε σαν… Αϊ-Εργολάβος. Όπως καταλαβαίνεις, δεν στάθηκε δυνατόν να συνεννοηθούμε, παρά το γεγονός ότι προσπάθησα να του μιλήσω στη δική του την γλώσσα, την εργολαβική, ενώ το κανονικό θα ήταν να προσπαθήσει αυτός να μου μιλήσει στη δική μου, την Δημαρχιακή. Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη

Αγαπητέ κύριε Αϊ-Βασίλη. Το ξέρω ότι εσύ κι εγώ διαφέρουμε σε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, εσύ φοράς κόκκινη στολή, ενώ εγώ γαλάζια. Εσύ είσαι υψηλών τόνων και πολλών κιλών, ενώ εγώ χαμηλών τόνων και λίγων κιλών. Παρ’ όλα αυτά, από μικρό παιδάκι, σε είχα πάντα μέσα στην καρδιά μου. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, μέσα στην καρδιά μου δεν είχα μόνο εσένα αλλά και έναν άλλο Άγιο. Τον Αϊ-Πέτρο Τατούλη. Προς στιγμή, και χωρίς να το καταλάβω, έβαλα κι έναν τρίτο: Τον Δράκο! Όμως αυτό, ήταν κάτι το στιγμιαίο.

* Νίκος Δελφάκης

Σύντροφε Βασίλη. Τόσο εγώ, όσο και το φιλαράκι μου, ο Φώτης ο Κουβέλης, σου στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Χάσαμε τον Δήμο της Τρίπολης, χάσαμε τον δρόμο προς τα μεγαλεία, χάσαμε τα αβγά και τα καλάθια, χάσαμε τον μπούσουλα, όμως είμαστε ακόμα εδώ. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί», που λέει και ένα τραγουδάκι της Πρωτοψάλτη.

* Δημήτρης Παυλής


Φίλτατε αναπτυξιακέ Bill. My name is Παυλής. Τζίμης Παυλής. Δεν θα σε απασχολήσω πολύ. Άλλωστε τόσο εγώ σαν λογιστής όσο κι εσύ σαν τεχνοκράτης Άγιος, ξέρουμε καλά πως ο χρόνος είναι χρήμα και το χρήμα χρόνος. Γνωρίζουμε επίσης, πως οι καιροί που διανύουμε δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για δώρα. Άλλα απ’ αυτά καταργήθηκαν, άλλα μειώθηκαν, άλλα συρρικνώθηκαν, οπότε τι δώρο να σου ζητήσω να μου φέρεις; Μεροκαματιάρης Άγιος είσαι κι εσύ, με του κόσμου τα έξοδα.

Ο ΜΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ…

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί στους τουριστικούς δήμους η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε όλους το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών. Επίσης, θα έχει δημιουργηθεί η πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή του Δημότη. Στη γραμμή αυτή θα μπορούν να απευθύνονται οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης για κάθε μεγάλο ή μικρό ζήτημα της καθημερινότητας που τους απασχολεί και αφορά οποιονδήποτε από τους τομείς ευθύνης του δήμου.

Χαμογελάτε

- Πώς λέγεται στα αγγλικά ο μεθυσμένος πατέρας που πάει να μεθύσει και την γκουβερνάντα των παιδιών του;

Οι διαπιστώσεις του Επιμελητηρίου


Η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις σχολικές εκδρομές, με επισκέψεις μαθητών σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και η σαφής έκφραση  της αντίθεσή του σ' αυτήν την πρακτική, θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων μιας «δυσπλασίας» στην εκπαίδευση, επαναφέροντας  στην πραγματική διάσταση την φιλοσοφία των εκδρομών αυτών. Οι οποίες τότε και μόνον τότε αποτελούν έναν άριστο καθόλα θεσμό της σχολικής ζωής και μάλιστα με αξιοπρόσεκτα ευεργετικά αποτελέσματα, όταν  πραγματοποιούνται έπειτα από ικανοποιητική προετοιμασία, συστηματική οργάνωση και για το σκοπό που η εγκύκλιος του υπουργείου ορίζει.

Μεσσηνιακό λάδι

Άριστης ποιότητας είναι και φέτος το μεσσηνιακό λάδι, και ιδιαίτερα αυτό της κορωνέικης  ποικιλίας, σύμφωνα με μελέτη ομάδας γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Καλαμάτας. «Η γενική εικόνα είναι ότι η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος, χαρακτηρίζεται από ελαιόλαδα άριστων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, αντιπροσωπευτικών της κορωνέικης ποικιλίας και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή» αναφέρεται στην έκθεση των γευσιγνωστών , μετά από τέστ που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες.

Ακαιρη στιγμή


Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,και τον επί κεφαλής της  δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Νικολάου, η παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου: «Θεωρούμε ό,τι τα ζητήματα του πολιτισμού είναι πολύ σοβαρά για να γίνονται αντικείμενα πολιτικής ή προσωπικής εκμετάλλευσης, έστω και αν πρόκειται για την υστεροφημία (ποιος θα την στερούσε άραγε;) απερχομένων.

Τι μπορούμε να πετύχουμε

Τα εγκαίνια του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου  μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μια ανάσα από την καταθλιπτική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών και να σκεφθούμε τι μπορεί να πετύχουμε, έστω και με καθυστέρηση, όταν θέλουμε  και επιμένουμε. Οι Τριπολίτες  θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας θεατρικές παραστάσεις σε ένα υπερσύγχρονο θέατρο, αντάξιο μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Τα 20 καλλίτερα γκόλ στην Ιταλία serie A VD

Η μέρα σε εικόνες απο το BBC 29-12-10

http://www.bbc.co.uk/news/world-12088448