Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

WikiLeaks: Χρυσοχοϊδης σε Αμερικανό πρεσβευτή. H EYΠ είναι επικίνδυνη για την εθνική μας ασφάλεια.Το πρωτότυπο έγγραφο

Προσβολή με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε βάρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταγράφεται σε ένα από τα τρία πρώτα τηλεγραφήματα που ήρθαν στην δημοσιότητα πριν λίγη ώρα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνα και τα οποία αποκαλύπτει το WikiLeaks μέσω της βρετανική εφημερίδας Guardian. Επίσης αποκαλύπτεται ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ είχε προτείνει και ο Μ.Χρυσοχοίδης «αγκάλιασε την πρόταση» κοινή ελληνοαμερικανική αντιτρομοκρατική ομάδα. Στο τηλεγράφημα με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2010, ο Μ.Χρυσοχοϊδης είχε εκτενή, 45 λεπτη, συνομιλία με τον Ν.Σπέκχαρντ στο γραφείο του. Το θέμα της συνομιλίας ήταν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας (μυστικές υπηρεσίες, αστυνομία, λιμενικό κλπ). 

Πρεσβεία: Athens
Ημερομηνία: 2010-01-29T15:33:00Z
Tags: PREL, PGOV, PTER, KTIP, SNAR, PINR, SMIG, KCOR, KCRM, KHLS, GR
C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 02 ATHENS 000057 NOFORN SIPDIS AMEMBASSY ANKARA PASS TO AMCONSUL ADANA AMEMBASSY ASTANA PASS TO AMCONSUL ALMATY AMEMBASSY BERLIN PASS TO AMCONSUL DUSSELDORF AMEMBASSY BERLIN PASS TO AMCONSUL LEIPZIG AMEMBASSY BELGRADE PASS TO AMEMBASSY PODGORICA AMEMBASSY HELSINKI PASS TO AMCONSUL ST PETERSBURG AMEMBASSY ATHENS PASS TO AMCONSUL THESSALONIKI AMEMBASSY MOSCOW PASS TO AMCONSUL VLADIVOSTOK AMEMBASSY MOSCOW PASS TO AMCONSUL YEKATERINBURG
Έγγραφο (body):
E.O. 12958: DECL: 2035/01/29
TAGS: PREL, PGOV, PTER, KTIP, SNAR, PINR, SMIG, KCOR, KCRM, KHLS, GR">GR
SUBJECT: Citizen Protection Minister Upbeat on Reorganization, Cooperation

CLASSIFIED BY: Daniel V. Speckhard, Ambassador, State, EXEC; REASON: 1.4(B), (C), (D) 1. (C)
SUMMARY: During a 45-minute meeting on January 22 Greek Minister of Citizen Protection Chrysochoidis provided the ambassador with a status report of his ambitious plan to reorganize and energize all of Greece's civilian security agencies. The Hellenic Coast Guard will be renamed and reorganized by April along the model of the U.S. Coast Guard to focus on maritime border and port security. The Greek National Intelligence Service will be completely overhauled via a draft law that is being drawn up. Within the Hellenic National Police a new agency will be created and staffed with 100 new hires to work on cyber crime and organized crime. The police know the identities of most of the members of Greece's domestic terrorist groups, but lack the evidence to arrest and prosecute them.Chrysochoidis embraced the ambassador's proposal to create a local working group on counterterrorism between the embassy and the ministry and welcomed training from the U.S. side for all of the ministry's agencies as they underwent far-reaching reform. END SUMMARY.

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ; χαμογελάτε


Σε περίοδο κρίσης όπως αυτή που ζούμε ο κάθε επαγγελματίας έχει κάτι διαφορετικό να απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση.
Φούρναρης: Ψίχουλα
Μανάβης: Κολοκύθια
Υφασματέμπορος: Πανί με πανί
Αγρότης: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι
Ανθοπώλης: Μαρασμός
Ψαράς: Ούτε λέπι

ΆΛΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ «ΠΑΡΤΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ «ΦΑΓΟΠΟΤΙ»!

Τι έκαναν τόσα χρόνια οι κατασκευαστικές εταιρείες; Μην το ψάχνετε. Η απάντηση είναι μία: Πάρτι στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Αυτό έκαναν. Με λίγα λόγια αναλάμβαναν δημόσια έργα και τα παρέδιδαν (όσα παρέδιδαν) με «καπέλο» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τεράστιες καθυστερήσεις και συχνά με κακοτεχνίες.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ο Τατούλης, τον πρώτο του στόχο τον πέτυχε. Όπου κι αν πάει, όπου και να παρευρεθεί ένα τσούρμο από κάμερες τοπικών και Περιφερειακών ΜΜΕ τον ακολουθούν κατά πόδας. Αυτό που μένει τώρα σαν δεύτερος στόχος του είναι

ΑΡΧΟΝΤΑΣ


Ρέππας. Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών ή των διοδίων;

ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Με «μαρουλόφυλλα» δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει κοτζάμ Μαλλιαροπούλειο. Αν δεν μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη,

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…


Αυτό που ισχύει στο ποδόσφαιρο, εν’ πολλοίς φαίνεται να ισχύει και στην πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως π.χ., ένας προπονητής προσπαθεί να δημιουργήσει σύνολο ομοιογένειας, προκειμένου να κατεβαίνει η ομάδα στο γήπεδο με αξιώσεις και προοπτική νίκης, έτσι κι ένας Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης πρέπει να προσπαθούν να κάνουν κάτι το ανάλογο. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι πριν κάνει την εμφάνισή του στον Αυτοδιοικητικό ορίζοντα ο «Καλλικράτης», υπήρξαν περιπτώσεις Δημάρχων που πλησίασαν αυτόν τον στόχο. Δεν έχει σημασία αν τον πλησίασαν, αλλά στο τέλος δεν τον… ακούμπησαν.

Νέα παρέμβαση Μαρκεζίνη, με συνέντευξη στο «Έθνος»

 Με την προειδοποίηση ότι, «από την απαράδεκτη συναινετικότητα, κυλάμε στην εύκολη παράδοση» ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις με συνέντευξή του στο Νίκο Μελέτη στο «Εθνος της Κυριακής». Ο γνωστός ακαδημαϊκός, περιγράφει το δυσμενές πλαίσιο που διαμορφώνεται για τα εθνικά ζητήματα, υποβάλλει προτάσεις και απευθύνεται προς την κοινή γνώμη, με το μήνυμα ότι το μνημόνιο δεν σημαίνει και αποδοχή απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Ν. Μελέτης:Τέσσερα χρόνια μιλάτε και γράφετε με κεντρικό μοτίβο την ιδέα ότι η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι ελληνική αλλά ξενοκίνητη. Πού στηρίζετε αυτήν τη μελαγχολική σκέψη;
Β. Μαρκεζίνης: Σε τέσσερα επιχειρήματα.

Και λίγα περί ΕΛΙΑΜΕΠ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), πρόκειται, άλλωστε, για ένα Ίδρυμα που, πέρα από τους πολυάριθμους φίλους του στις υψηλότερες βαθμίδες της ελληνικής και της διεθνούς διπλωματίας, διαθέτει και αρκετούς εχθρούς, οι οποίοι του προσάπτουν φιλοαμερικανική πολιτική και υπεράσπιση ιδεών ανθρώπων που μόνο φιλέλληνες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Αρκετοί μάλιστα, σε σκωπτικό ύφος, αποκαλούν το ΕΛΙΑΜΕΠ «Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής»… Για όσους δεν το γνωρίζουν, το υπό εξέταση Ίδρυμα ξεκίνησε το 1988 ως ιδέα του γνωστού ακαδημαϊκού Θάνου Βερέμη. Η πρώτη του ονομασία, μάλιστα, ήταν «Ελληνικό Ίδρυμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής».

Ο δορυφόρος Planck dell'Esa αποκαλύπτει τα μυστικά του σύμπαντος VD



Τεράστιες οι καταστροφές απο τις πλυμμήρες στην Αυστραλία . 90 αγνοούμενοι VD

Χαμογελάτε. Ερώτηση: Γιατί το κοτόπουλο πέρασε το δρόμο;

Απαντήσεις
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η αλήθεια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ:
Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ:
Κι όμως, τον διέσχισε...
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ:
Για να πάει στην απέναντι πλευρά.
ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ:
Ο Σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα Μέσα, όποια κι αν είναι αυτά.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ:
Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο.

Για φιλαναγνώστες


O Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης στο πλαίσιο προώθησης της Φιλανάγνωσης, δημιούργησε στα εντευκτήρια του τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου. Σκοπός της να αναβιώσει την ξεχασμένη δραστηριότητα των Λογοτεχνικών ομάδων και να γίνει ένα φυτώριο αναγνωστών προωθώντας το βιβλίο και ξεδιπλώνοντας το μαγικό του κόσμο.
Αν και το βιβλίο και η ανάγνωσή του είναι για τους πιο πολλούς μια αρκετά προσωπική υπόθεση, ευχαρίστηση κυρίως, αλλά και ανάγκη και καταφύγιο, μακριά από την καθημερινότητα και την πραγματικότητα, εν τούτοις μια άλλη διάστασή του είναι αυτή της συλλογικότητας.

Κατά διοδίων

Ανθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων είναι τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστές της «διαμαρτυρίας Κατά των διοδίων» που εξελίσσεται σε... κίνημα.  Οι αντιδράσεις που άρχισαν από τους κατοίκους περιοχών όπως οι Αφίδνες, οι οποίοι υποχρεώνονται να πληρώνουν διόδια ακόμη και για τις αναγκαίες καθημερινές  διαδρομές τους, έχουν εξαπλωθεί και ήδη στο πανελλήνιο συντονιστικό όργανο Κατά των Διοδίων μετέχουν 20 τοπικές επιτροπές. 

Συμπαραστάτης

Περιφερειακό Συμπαραστάτη αναζητά με προκήρυξή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, ο οποίος δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους διοικούμενους.

...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff) καθηγητή του Γ.Α. Παπανδρέου. VD

H εβδομάδα σε εικόνες 1-7 Ιανουαρίου απο BBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-12115969

Η ημέρα σε εικόνες απο το BBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-12150660

Ποιός ειναι ο GAP η ΓΑΠ ή Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Quantcast
Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον  Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.
Το όνομα του
Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko – Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP.

Νέα ένταση προκαλεί το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή VD

Χάρτης της Google που δείχνει σε ποιά μέρη του κόσμου παρετηρήθηκαν μαζικοί θάνατοι ζώων, ψαριών, πτηνών τις τελευταίες ημέρες.

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&oe=UTF8&msa=0&msid=201817256339889828327.0004991bca25af104a22b

Η NASA ανακάληψε μικρό πλανήτη εκτός ηλιακού συστήματος

Η NASA ανακάληψε μικρό πλανήτη εκτος ηλιακού συστήματος σε απόσταση  560 ετη φωτός. Είναι βραχώδης και 1,4 φορές μεγαλύτερος από την γή και βρίσκεται πλησίον του αστρού σε απόσταση