Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

6 νεκροί και 17 τραυματίες από πυροβολισμούς στην tuscon της Αριζόνας

6 νεκροί και 17 τραυματίες από πυροβολισμούς στην tuscon της Αριζόνας. Η γερουσιαστής των δημοκρατικών Gabrielle Giffords νοσηλεύεται σε κρίσημη κατάσταση με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

live stream apo CNN.Πυροβολήθηκε γερουσιαστήνα και αλλα 11 ατομα στην Αριζόνα

http://edition.cnn.com/video/flashLive/live.html?stream=stream2&hpt=T1

panathinaikos aris 1-0 (8-1-11) vd

panathinaikos aris o tsampoukas tou cisse vd

panathinaikos aris 1-0 ninis VD

kavala larisa 1-0 (8-1-11) VD

kavala larisa 1-0 Die VD

17 αγωνιστική (τα γκόλ του πρώτου γύρου 11&12-9-10) & οπαδικά ανέκδοτα

Το νέο μαχητικό stealth J-20 της Κίνας παρουσίαση VD

1700 χρονών Χρ. Ορθόδοξο μοναστήρι κρυμμένο στα βάθη της Αιγυπτιακής ερήμου

http://edition.cnn.com/2011/WORLD/meast/01/07/orthodox.christian.monastery.egypt/index.html?hpt=C2

Ωραίο κορμί , καλή τούμπα VD


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

εθεάθησαν ο μεν κυβερνητικός, ο Οδυσ. Κωνσταντινόπουλος, στην εν Άστρει τελετήν, ο δε της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Ανδρ. Λυκουρέντζος, στην εν Τριπόλει και στον Προφήτη Ηλία. Και στις... καθιερωμένες δηλώσεις τους προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ήσαν, τουλάχιστον, απολαυστικοί! Ο μεν αντιπολιτευόμενος ευχήθηκε (και προσευχήθηκε, άραγε;) να... φωτίσει ο Κύριος την κυβέρνηση, να της έρθει... φώτιση εξ ουρανού, ώστε να ακούσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά και, τσουπ!, να βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο.

Χαμογελάτε

 

Σ' έναν στρατώνα έρχεται ο στρατηγός και ρωτάει:
- Πώς λέγεσαι; - Γιώργος.
- Για πες μου τι είναι η Πατρίδα; - Δεν ξέρω.
- Στη θέση σου γρήγορα. Έλα εδώ εσύ. Πώς λέγεσαι; - Κώστας.
- Δεν μου λες, τι είναι η Πατρίδα; - Μάνα μας, στρατηγέ μου.
- Μπράβο, παιδί μου. Στη θέση σου. Έλα εδώ εσύ. Πώς λέγεσαι;
- Ανέστης. - Τι είπαμε λοιπόν ότι είναι η Πατρίδα;

Μετριότητες

Κακό πράγμα η δημοσιότητα, εκείνη που συστηματικά μεθοδεύεται και δεν κατακτάται από κάποιο χάρισμα, ή σκληρή δουλειά. Εκείνη που επιζητείται με τις πιο απίθανες αφορμές και τους πιο παράδοξους στόχους. Σαν αυτή κάποιων Αρκάδων πολιτικών, του κοινοβουλίου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μετά από κάθε γιορτή, θρησκευτική ή εθνική, εισβάλλει στα σπίτια μας, μέσω τηλεόρασης, με τις ανούσιες, πληκτικές και άσχετες με το νόημα της ημέρας δηλώσεις τους.
Το τι ακούσαμε και δεν ακούσαμε προχθές, ανήμερα των Θεοφανείων από τους εκπροσώπους μας, που παραβρέθηκαν σε Αστρος, Τρίπολη και Λάδωνα, απευθυνόμενοι προς  όλους εμάς από το τοπικό κανάλι, δεν περιγράφεται. Μόνο η λαϊκή ρήση «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα», θα μπορούσε να αποδώσει πλέον παραστατικά την έννοια των ρηθέντων. Με ελάχιστες πάντα εξαιρέσεις.

Τα μελομακάρονα

Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις μέλι + μακαρόνι . Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα. Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα  λεξικά  θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη “μακαρόνι” παράγεται από τη μεσ. ελληνική λέξη “μακαρωνία” (: νεκρώσιμο δείπνο με βάση τα ζυμαρικά). Η μακαρωνία με τη σειρά της έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “μακαρία”, που δεν ήταν άλλο από την ψυχόπιτα, δηλαδή, ένα κομμάτι άρτου, στο σχήμα του μελομακάρονου, το οποίο το προσέφεραν μετά την κηδεία.

Το «τάμα» του

Ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά εικοσιδύο ήταν οι κολυμβητές που έπεσαν στα παγωμένα νερά του Παραλίου Αστρους για να πιάσουν το σταυρό. Μεταξύ τους και ο «γερόλυκος» της θάλασσας, δεινός χειμερινός κολυμβητής, νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Σμυρνιώτη και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Θοδωρής Παλιόγιαννης. 

Οικονομικό Επιμελητήριο

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση του 11ου Περιφερειακού Τμήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που εξελέγη στις εκλογές της 12 Δεκεμβρίου 2010. Το νέο ΔΣ έχει ως εξής: Τσίτας Νικόλαος – Πρόεδρος, Θωμάς Διονύσιος – Αντιπρόεδρος, Μουκουνίδης Κωνσταντίνος – Γραμματέας, Λυμπεράκη Ιωάννα - Οικονομικός Επόπτης, Μαρινόπουλος Ιωάννης – Μέλος, Παναγάκος Δημήτριος – Μέλος, Παύλου Χρήστος – Μέλος.

Δεν πληρώνω…

Διογκώνεται  το κύμα αντίδρασης των πολιτών, απέναντι στις αυξημένες τιμές των διοδίων και τη συχνότητα των σταθμών, σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Την ερχόμενη Κυριακή, στις 3 το απόγευμα, η «Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στα Διόδια», διοργανώνει συμβολικό άνοιγμα των διοδίων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και ειδικότερα στην Πελοπόννησο - Μάναρι, Ασέα και Σπαθοβούνι -  στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης, «ενάντια στο χαράτσι των διοδίων». 

Ξεκινούν

Ανασκουμπώνεται  η νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς διαπιστώνοντας την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει ο ποταμός Τάνος, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των αποβλήτων – απορριμμάτων (σκουπίδια – μπάζα – δομικά υλικά – άχρηστα αντικείμενα) σε όλη την έκταση της κοίτης του, αποφάσισε να προβεί άμεσα στον καθαρισμό του, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου και ζητώντας τη συμμετοχή των πολιτών.

ΚΟΛΟΒΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε ο Παπανδρέου. Αυτός που έλεγε ότι θα φτιάξει εξεταστική επιτροπή που θα μελετήσει την οικονομική διαχείριση από το 2001 (σε συζήτηση με δημοσιογράφους είπε πως δεν έχει πρόβλημα να εξεταστεί και το ομόλογο της Goldman Sachs επί κυβέρνησης Σημίτη), ξεκαθάρισε ότι η εξεταστική θα αφορά μόνο «ενδεχόμενες ευθύνες οι οποίες έχουν σχέση με την παραποίηση των στοιχείων και τον διασυρμό της χώρας τη διετία 2007-2009». Δηλαδή, ούτε ολόκληρη την πενταετία Καραμανλή.

ΑΤΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ

«Η τηλεόραση μου έχει δώσει χρήματα, επιτυχία, αναγνωρισιμότητα αλλά και μίσος».
Ρούλα Κορομηλά. Οι συνήθεις εξυπνάδες που λένε οι tv stars(;) όταν δεν έχουν κάτι πιο έξυπνο να πουν.

ΑΤΑΚΑ ΑΠΕΙΛΗ

«Αν δεν ξαναπεί το όνομά μου σωστά, θα του κάνω μήνυση του κυρίου Λαζόπουλου».
Στέλλα Μπεζαντάκου, η χαρά της ζωής. Μπεζαντάκου!

ΑΤΑΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ

«Αυτό που χαίρομαι όταν είμαι στο εξωτερικό είναι που δεν με αναγνωρίζουν στο δρόμο».
Και τότε προς τι οι απεγνωσμένες  προσπάθειες για διεθνή καριέρα αγαπητή κυρία Άννα Βίσση;

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

«Όσο να ‘ναι σε πιάνει δέος όταν συνεργάζεσαι με τον Φοίβο»
Ο Θάνος Πετρέλης τρέμει σύγκορμος μπροστά στον παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που έγραψε πρόσφατα το «κορίτσι πράμα».

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ!

Βουλή. Η Ηρώ Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στον Καστανίδη τι είχε πει στις 13 Νοέμβρη του 2009, δηλαδή πριν από ένα χρόνο και ένα μήνα για τον κουκουλονόμο (νόμος 3772/2009): «Εκείνο, λοιπόν, που έχω να πω είναι ότι ο νόμος για την κουκούλα θα καταργηθεί άμεσα και από την πλευρά μας θα καταδειχθεί με κάθε δυνατό τρόπο, ότι οι δικαστές απονέμουν τη δικαιοσύνη, όπως πρέπει να την απονείμουν».