Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

video game προτρέπει την δολοφονία του Findel Castro

ΈΝΑΝ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας της θητείας, μίλησε μεταξύ άλλων για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα. Το δημόσιο στην Ελλάδα, όντως νοσεί και χρειάζεται εξυγίανση. Νοσεί από την γραφειοκρατία, από το ρουσφέτι, από το αντικοινωνικό πρόσωπο (ή απρόσωπο) που πολύ συχνά έχει. Μήπως όλα αυτά υποσχέθηκε να αλλάξει η δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Φυσικά και όχι.

ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ...

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. «Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χρέους. Η χρηματοοικονομική αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται και μια προοπτική ανάπτυξης φαίνεται στον ορίζοντα», δήλωνε στις αρχές Οκτώβρη ο κινέζος πρωθυπουργός, δίνοντας το έναυσμα για μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και των πρόθυμων ΜΜΕ. «Οι Κινέζοι θα μας σώσουν», ήταν το σύνθημα που αντηχούσε απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ


Το Μνημόνιο έχει μια ρήτρα η οποία είναι ιερή και απαραβίαστη: όταν δεν πιάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής, θα παίρνονται συμπληρωματικά μέτρα. Παρά τη βαρβαρότητα του Μνημόνιου, οι στόχοι του 2010 δεν πιάστηκαν. Στη «μαύρη τρύπα» που σχηματίστηκε θα προστεθεί και η «μαύρη τρύπα» από την αναθεώρηση του ελλείμματος. Με το ΑΕΠ να κατρακυλά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 4% το 2010 και «μέχρι 3%» το 2011, τα προϋπολογιζόμενα φορολογικά έσοδα θα πέσουν κι άλλο. Οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.

ΣΤΟΥ ΣΑΓΚΑ

τις καρυδιές». Αυτός είναι ο τίτλος ολοσέλιδου αφιερώματος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (07-11-10), που με ξεχωριστή χαρά διάβασα. Το όμορφο και άγνωστο για τους περισσότερους Τριπολιτσιώτες γειτονικό χωριό, εκεί στην καρδιά του Αργού Πεδίου-η αρχαία ονομασία της εύφορης κοιλάδας. Περισσότερο μας έγινε γνωστό από τον «πόλεμο για τα νερά», που τυπικά δεν έχει ακόμη λήξει.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Κοντεύει να φύγει κι αυτό το φθινόπωρο. Ο πολύς κόσμος στριμωγμένος από διάφορα προβλήματα, ζορισμένος ή φοβισμένος από την οικονομική κρίση, άλλοι-όχι πολλοί-πραγματικά απασχολημένοι με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθηλωμένοι στον καναπέ και μπροστά από μια τηλεόραση, κάμποσες φορές αναγκασμένοι να τρέχουν στις κομματικές συγκεντρώσεις, να δώσουν «παρών» και να δηλώσουν «πίστη» και υποστήριξη...

Ποιες εκλογές;


Οι σημερινές εκλογές είναι αυτοδιοικητικές. Περιφερειακές και δημοτικές. Γι αυτό και το διακύβευμα θα έπρεπε να είναι η περιφέρεια, Πελοποννήσου εν προκειμένω,  ως ευρύτερη γεωγραφική οντότητα στην οποία υπαγόμαστε και η πόλη, η Τρίπολη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με την τελευταία ασχοληθήκαμε αρκετά προεκλογικά, παρουσιάστηκαν όλες οι αδυναμίες της και τα προβλήματά της μαζί με τα προγράμματα των υποψηφίων, που ήταν από κάθε άποψη σεβαστά και αξιοπρόσεκτα. Με την πρώτη, την περιφέρεια,  με πολύ κόπο ορισμένοι υποψήφιοι προσπάθησαν  να εστιάσουν το ενδιαφέρον στα προβλήματά της.

Χαμογελάτε

Ένας Πόντιος με την γυναίκα του σταματούν ένα ταξί.
- Δε μου λες φίλε, ρωτάει ο Πόντιος τον ταξιτζή, τα φυτά πληρώνουν;
- Όχι, λέει ο ταξιτζής.

Τα … απρόοπτα

H κάλπη στην Πάτρα έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Ανάμεσά τους και...κόπρανα που άφησαν άναυδους όσους άνοιξαν για να καταμετρήσουν.
Μάλιστα αυτός που είχε την ευφυή αυτή ιδέα, είχε γράψει πάνω στο ψηφοδέλτιο "σκατά στα μούτρα σας" για να το συνοδεύσει με το ανάλογο...σύνθημα.

Τους … ζάλισε

Αυτές  δεν είναι εκλογές σαν τις άλλες. Οι καραμπόλες πάνε σύννεφο και οι προεκλογικές μέθοδοι των υποψηφίων υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Δύο παραδείγματα.
Παράδειγμα  πρώτον και ορεινόν. Υποψήφιος στον Δήμο Γορτυνίας είναι ο άλλοτε- επί Κώστα Σημίτη- βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

Όλοι για Τατούλη

Στην Κόρινθο αλλά και το Αργος βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Δια Βίου Εκπαίδευσης Άννα Διαμαντοπούλου, μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της δήλωσης του … εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Τρίπολης, που δεν ελέγχει ούτε την ψήφο του, έρχεται η δήλωση της άλλης παράταξης να απαντήσει –σε ακαριαίο πολιτικό χρόνο-  για να γίνει το προξενιό.

ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΗΣ Π......Σ

Όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους. Όταν τα ξεπερνάς, έρχεται η τιμωρία. Την ύβρη ακολουθεί η νέμεση.  
Τρεις μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, στις οποίες καταψηφίστηκε η παράταξη που παραχωρήθηκε στον κ. Δελφάκη, βγήκε η περίφημη ανακοίνωση. Μετά την πρώτη ανάγνωση δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Τους δικαιολογείς κάπως γιατί η ήττα είναι χειρότερη από το θάνατο. Και γεννά γελοιότητα και παραφροσύνη.