Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία

Βραβεία
 Δύο αρκαδικά βιολογικά μέλια κατάκτησαν διεθνές βραβείο και διάκριση στο διαγωνισμό “Biolmiel” που έγινε στην Κατάνια της Ιταλίας, το διάστημα από 5 έως 8 Δεκεμβρίου 2010. Στην εκδήλωση συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων από πολλές χώρες και η κριτική επιτροπή αξιολόγησε περισσότερα από 150 προϊόντα. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 8 μελισσοκόμοι με 13 προϊόντα και κέρδισαν 2 βραβεία και 3 διακρίσεις. Οι Έλληνες βιο-μελισσοκόμοι που βραβεύτηκαν είναι: Κων/νος Φασιλής για το μέλι ερείκης (Λεωνίδιο Αρκαδίας) και Δημήτρης Γονίδης για το θυμαρίσιο μέλι του (Δρυοπίδα Κύθνου). Διακρίσεις πήραν: Κων/νος Φασιλής για το μέλι ελάτης (Λεωνίδιο Αρκαδίας), Αντώνης Δημακόπουλος για το μέλι ελάτης (Αργος Αργολίδας) και Παναγιώτης Μαρούλης για το θυμαρίσιο μέλι (Λαγκάδα Αμοργού). Την ευθύνη διοργάνωσης για την Ελλάδα είχε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικός Προϊόντων ΔΗΩ.
Αποκλεισμένα

Να δράσουμε γρήγορα, πριν είναι αργά

Η προχθεσινή παγκόσμια ημέρα των υγροτόπων μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφθούμε σχετικά με τις αξίες των υγροτοπικών οικοσυστημάτων  μήπως και δράσουμε γρήγορα για να περιορίσουμε τα πλήγματα που δέχονται.
Η από πολλού χρόνου κινητοποίηση του εγχώριου ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα αυτό και η ανακοίνωση που εξέδωσε,  σχετικά με την επιχειρούμενη καταπάτηση του υγροβιότοπου Μπαταρόλα, στο Παράλιο Αστρος, μας κάνουν όλους σκεπτικούς για το μέλλον κάποιων πανέμορφων και αναγκαίων για την επιβίωσή μας περιοχών.
Στην Αρκαδία, αν κάτι σφραγίζει συμβολικά την κατάσταση των υγροτόπων ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας τους, είναι οι πολύ αργές  εξελίξεις για τους υγροβιότοπους  Μουστού και Μπαταρόλα, καθώς έτσι  όπως πάμε  σε λίγο θα αποτελούν ένα όμορφο παρελθόν.

olympiakos volou vs kerkyra 1-2 ioanou VD 3-2-11

olympiakos volou vs kerkyra 1-1 martin cup VD

olympiakos volou vs kerkyra 0-1 paraskevaidis cup 3-2-11 vd

live steaming olympiakos volou vs kerkyra 3-2-11 cup

link gia olympiakos volou vs kerkyra 3-2-11

Το............ δάκτυλο

"Δέν κουνάμε ποτέ το δάκτυλό μας στους εργαζόμενους" είπε ο πατριώτης μας επί των υποδομών κλπ. υπουργός( Ρέππας). Και ίσως έχει δίκιο, παρ όλον οι εργαζόμενοι θα προτιμούσαν το τοιούτον κούνημα παρά τις σφαλιάρες που δέχονται κατά ριπάς από τα σοσιαληστρικά μέτρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Αίγυπτος. Βαν της αστυνομίας πέφτει πάνω σε διαδηλωτές VD

diagoras vs atromitos 0-1 cup vd

aek panathinaikos. cisse...simera me pidiksane VD

Χαμογελάτε


- Ποια  είναι η διαφορά του καλού δικηγόρου και του σπουδαίου δικηγόρου;
- Ο καλός δικηγόρος ξέρει το νόμο, ενώ ο σπουδαίος δικηγόρος ξέρει το δικαστή!!!

Κλίμα αισιοδοξίας


Το κλίμα μετά το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του διευρυμένου Καλλικρατικού δήμου Τρίπολης, αλλάζει επί τα βελτίω. Αυτοί που εδώ και μήνες, ιδίως μετά τις εκλογές,  προέβλεπαν  στασιμότηα στην πόλη, από τους δήθεν άκαπνους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν,   παρότι συστηματικά διαψεύδονται, τώρα κατεβάζουν τον τόνο. Όσοι τόκιζαν στη «χρεοκοπία» της Τρίπολης αρχίζουν να υποψιάζονται ότι χάνουν το στοίχημα γι αυτό και  σεμνά και ταπεινά μαζεύονται.