Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βαθιές ανάσες… βαθιές επικύψεις

Τελικά, δεν του βγήκε του Γιωργάκη το στήσιμο με την 25η Μάρτη. Τα ελληνικά αιτήματα έγιναν δεκτά από τις Βρυξέλλες στις 11 του Μάρτη, οπότε η εθνική αγωνία που σχεδιαζόταν για τη μέρα της επετείου του 1821 δεν «περπάτησε».
Ελάχιστοι, μάλιστα, ασχολήθηκαν και με την «εθνική επιτυχία»

Τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία

Με την εκλογολογία πάει πάντοτε πακέτο η ανασχηματισμολογία. Αν δεν γίνουν εκλογές, θα γίνει ανασχηματισμός, λέει ένα παλιό σλόγκαν. Γι’ αυτό και έχουμε πάλι τη σχετική φιλολογία για το ποιοι υπουργοί είναι υποψήφιοι να φύγουν και ποιοι είναι υποψήφιοι να τους αντικαταστήσουν, με τους Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη να αποτελούν –υποτίθεται- τα «μεγάλα ερωτηματικά».

Ξεσάλωσε και πήρε το μαστίγιο

Ξεσάλωσε η Διαμαντοπούλου. Πήρε το μαστίγιο και απειλεί τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα επιδιώκει να τους μετατρέψει σε μαντρόσκυλα που θα αποτρέπουν κάθε μαχητική ενέργεια – κατάληψη των μαθητών.

Στο μπρίφινγκ

Απόσπασμα από «μπρίφινγκ» του κυβερνητικού εκπρόσωπου.
«Ερώτηση: Θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσιονομικές αλχημείες;

Καμαρώνει φανερά…

Γνήσια κόρη του Μητσοτάκη η Μπακογιάννη, φροντίζει να το διακηρύσσει με κάθε τρόπο. Προ ημερών αποκαλύφτηκε μια νέα φουρνιά εγγράφων από το «πακέτο» του Wikileaks, μεταξύ των οποίων διθυραμβικά τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα

Ηγέτης… λαοπρόβλητος

Το βίντεο ήταν αποκαλυπτικό. Στο βάθος βλέπουμε τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει τους φοιτητές που φωνάζουν συνθήματα και γιουχάρουν (λίγο πριν τους είχαν πετάξει και χημικά). Από μια πόρτα βγαίνει ο Παπανδρέου τυλιγμένος σ’ ένα βαρύ πέτσινο μπουφάν. Περπατάει γρήγορα, σχεδόν τρέχοντας προς τα’ αυτοκίνητό του, ενώ οι ασφαλίτες τον περιτριγυρίζουν. Τον βάζουν στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-4-11

Ο υπέρ πάντων αγών
Η αγωνιστική πορεία του Αστέρα Τρίπολης στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν είναι εκείνη που θα επιθυμούσαν οι φίλαθλοι και οι κάτοικοι της πόλης αυτής. Οι τελευταίες αποτυχίες της ομάδας που την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο,  έχουν δοκιμάσει τη συνοχή της αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου, καθώς  το φάσμα του υποβιβασμού είναι προ των πυλών.

Video απο την επίθεση σε αεροδρόμιο στην Λιβύη Βελγικών F16s που επιχειρούσαν απο Άραξο.

Θα πληρώσει κανείς για την μεταφορά;

Πριν λίγες ημέρες μας είπε ο αγαπητός Ανδρέας (Λυκουρέντζος) πως ο άλλος αγαπητός Σαχινίδης   δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στο ταμείο και να πληρώσει για τη μεταφορά ων μαθητών, τα χρωστούμενα ντε, θυμάστε εκείνα τα 6 εκατομμυριακά που χρωστά στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας…  μετά διάβασα στο blog που καλημερίζει την Αρκαδία πως η ανησυχία δεν είναι υπαρκτή αφού το Υπουργείο θα δώσει τα χρήματα , έστω μέρος αυτών και ουδέν πρόβλημα!

Η Μελίδη «τάπωσε» τον Πουλοκέφαλο!

Τη μπάλα έχω χάσει σας μιλάω ειλικρινά! Οι σύμβουλοι μοιάζουν ακόμα να μην ξέρουν τι τους γίνεται, να μην έχουν διαβάσει τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης ακόμα – ακόμα και ο κανονισμός λειτουργίας! Χθες λοιπόν στο περιφερειακό ο πρόεδρος ανοίγει κατάλογο ομιλητών για τοποθετήσεις επί του προϋπολογισμού.

Ο Γάιδαρος… δεν ήταν δεμένος!

 Πάντως μια πρόνοια , τι να πω, δεν την έχουμε! Μόλις σκάει η όποια είδηση της κατάργησης τότε τρέχουμε να φωνάξουμε! Και μόνο να φωνάξουμε διότι μην φανταστείτε πως κάνουμε κάτι άλλο!
Το ίδιο γίνεται τώρα με τα σχολεία, το ίδιο με το πανεπιστήμιο, το ίδιο και με την έδρα της Περιφέρειας!

Κάντο όπως παλιά αντιπεριφερειάρχα μου!

Είπαν χθες στο συμβούλιο ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με βάση τα θέλω της κάθε περιφερειακής ενότητας. Τι σημαίνει αυτό; Οι ενότητες, οι πρώην νομαρχίες δηλαδή μπορούσαν ν ακολουθήσουν τα νέα δεδομένα ή τα παλιά! Μην αγωνιάτε! Τα παλιά επέλεξαν!

Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε εκεί στη Διεύθυνση Υγείας;

Τι θα πει η Διεύθυνση Υγείας τη Περιφέρειας δήλωσε αδυναμία ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο; Δεν μπορεί; Δεν έχει προσωπικό, δεν θέλει; Μήπως εν τέλει οι σχέσεις είναι τόσο δούναι και λαβείν που ουδείς θέλει να τις διαταράξει;

Λάμπρο των Οικολόγων άλλα λες και άλλα κάνεις.

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς εν τέλει Λάμπρο μου! Μάσα διότι εκτίθεσαι παλικαράκι μου!
Δεν μπορείς να λες στην τοποθέτησή σου ότι έλαβε στην έκθεση για τον προϋπολογισμό λίγο πριν μπεις στην αίθουσα,

Αχ αυτός ο δάκος! (Περιφερειακό συμβούλιο Πελοπονησσου)

Πως γίνεται αλήθεια ένα πρόγραμμα,  μια συγκεκριμένη ενέργεια αλλιώς να κοστολογείται τον Φλεβάρη και αλλιώς στα τέλη Μάρτη. Για τη Δακοκτονία της Αρκαδίας μιλάω! Στον προϋπολογισμό που πέρασε η πλειοψηφία του περιφερειακού μας συμβουλίου το ποσό της πίστωσης

Η δύσμοιρη γλώσσα τι σας έφταιξε σύμβουλοι;

Στην περασμένη του συνεδρίαση το Περιφερειακό Πελοποννήσου υπερψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας του. Ένα από τα σημεία του κανονισμού αυτού είναι και τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα τα οποία οι σύμβουλοί μας αποφάσισαν να… συζητούν μετά την ημερήσια διάταξη!

Βάλτε κουδούνα αλλιώς θα ξημερώνετε!

 Πως είναι δυνατόν πείτε μου , κάθε σύμβουλος να έχει χρόνο ομιλίας 3 λεπτά και δυνατότητα παράτασης 2 ακόμα  και για 2 θέματα να συνεδριάζουν κοντά στις 8 ωρες! Όχι – όχι δεν μιλούν όλοι οι σύμβουλοι μην φανταστείτε κάτι τέτοιο…

Και οι σύμβουλοι… την τσέπη τους!

Πήρε και το λόγο ο Σύμβουλος Στεφανόπουλος στο περιφερειακό συμβούλιο! Ναι – ναι από τις λίγες φορές που τον έχει λάβει! Θέλετε να μάθετε τι είπε;;;;; Τι ρώτησε; Τι τον απασχόλησε; Μα η τσέπη του!

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-4-11

Για το καλό όλων μας
Όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του θα αντικρίσει ανθρώπους με δυσκολίες, αβεβαιότητα και προβλήματα, που τους  εμποδίζουν τη θεώρηση της μελλοντικής πορείας των πραγμάτων. Από τη μια η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, από την άλλη οι κίνδυνοι που απειλούν τον πλανήτη, από τη ραδιενεργό μόλυνση, η διαφθορά, οι αυθαιρεσίες, η δυσπραγία των πολλών και, κάπου ανάμεσα σε αυτά, ο απλός δημότης, ο νομοταγής και ταλαιπωρημένος, που ανιχνεύει την επικαιρότητα και αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

panthinaikos vs barcelona 78-67 autokratoras............. basket ball VD