Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ


Ακόμα να ξεκινήσει ο «παππούς» τον αγώνα στήριξης της Δημαρχιακής υποψηφιότητας του Μανδρώνη;


ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ;


Και για να ‘χουμε καλό ‘ρώτημα, το ΛΑΟΣ τζάμπα στηρίζει τον Τατούλη; Δεν θα ήθελε δηλαδή, στην περίπτωση που ο σύντροφος Πέτρος εκλεγεί Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ένας εκ των Αντιπεριφερειαρχών να είναι Καρατζαφερικός, και μάλιστα από την Λακωνία;

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

Ένα είναι το τραγουδάκι που σιγομουρμουρίζει αυτές τις μέρες ο Ρέππας: «Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, τριγυρνάνε οι νταλίκες... παντού»

ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ


Φυσικά και δεν ήταν αρμόδιο το ΠΑΣΟΚ για να δώσει ή να μη δώσει χρίσμα υποψήφιου Δήμαρχου Τρίπολης στον ΔΕΛΦΑΚΗ. Το μόνο αρμόδιο όργανο για κάτι τέτοιο ήταν το... Μαντείο των ΔΕΛΦΩΝ!

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ


Ο συνδυασμός Μαλεβίτικου μπαρουτιού και μπαρουτοκαπνισμένου Μπαρούτσα, είναι από μόνος του εκρηκτικός!

ΑΓΩΝΙΑ

Περίεργα πράγματα. Ο Δελφάκης που περιμένει χρίσμα έχει μεγαλύτερη αγωνία από τον Παυλή που δεν το περιμένει!

ΠΕΤΣΙΝΑ ΑΥΤΙΑ


Τελικά αποδεικνύεται, ότι για να το παίζεις «Αντάρτης» στις Δημοτικές εκλογές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτεις... πέτσινα αυτιά, για να αντέχουν στο... κομματικό τράβηγμα!

ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Πανέξυπνος αυτός ο Δημοσθένης. Εν όψει Δημοτικών εκλογών, κατάφερε να μπει στην... πινακοθήκη των εγγυητών της ενότητας της γαλάζιας παράταξης για τον Δήμο Τρίπολης, και αυτό αποκλείεται να μην το αναγνωρίσει η ΝουΔούλα εν ευθέτω χρόνω.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑ


Κι εγώ να ήμουν στη θέση του Μανδρώνη το ίδιο θα ένοιωθα παιδιά... Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις φτάσει στη πηγή, να σε διαβεβαιώνουν σχεδόν όλοι ότι θα πιεις νερό (ότι δηλαδή θα πάρεις χρίσμα) και τελικά να μη πίνεις ούτε στάλα. Δεν αντέχεται κάτι τέτοιο. Θολώνει το μυαλό σου και αρχίζεις να τραγουδάς «φτιάξε μου έναν καφέ και μη βάζεις ζάχαρη...»

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ


Ποιος Νομαρχιακός σύμβουλος που έχει βλέψεις για Περιφερειακά μεγαλεία, μπορεί να μιλάει για μια ολόκληρη ώρα, χωρίς να αναφερθεί ούτε για ένα λεπτό στο αντικείμενο της ομιλίας του;

ΑΤΑΚΕΣ


Θυμηθείτε... Ο Κοτσιάνης δεν υποσχέθηκε άμεση λύση στα προβλήματά μας... Και κράτησε την υπόσχεσή του!

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ


Η μόλυνση της ατμόσφαιρας στην περιοχή της Μεγαλόπολης έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Αν συνεχιστεί το κακό, πολύ φοβάμαι ότι το περίφημο εκείνο ρητό που λέει «εφ’ όσον αναπνέω ελπίζω» θα πρέπει να το ξεχάσουμε.

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΣΜΟΙ


Επαγγελματίας υποψήφιος Περιφερειάρχης, λέγεται εκείνος που αφοσιώνεται με συγκίνηση σ’ αυτά που λες... χωρίς να έχει ακούσει ούτε μια λέξη απ’ όσα είπες!

SMS

  • Δημοτικές εκλογές, είναι το σύστημα εκείνο, όπου οι Δημότες ξέρουν τι θέλουν, γι’ αυτό και τους αξίζει να το πάθουν!
  • Περιφερειακές εκλογές είναι να έχεις ελευθερία λόγου, ελευθερία σκέψης, και την φρόνηση να μην χρησιμοποιείς τίποτα απ’ τα δύο!
  • Ρε μπας και οι εκλογές, αναδεικνύουν σχεδόν πάντα, ανάμεσα στους πολλούς ανίκανους, τους λίγους διεφθαρμένους;
  • Οι εκλογές είναι πολύ καλές για να τις μοιράζεσαι με τον καθένα.
  • Εντάξει με την Άλωση της Τριπολιτσάς. Με την Άλωση της Μαντινείας τι γίνεται;
  • Θα τον χάσει ή θα τον βρει τον... μπούσουλα η ΝΔ στην Μεγαλόπολη;


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το ξέρω ότι για πρόσωπο της ημέρας, θα περιμένατε ένα πρόσωπο της επικαιρότητας. Ένα πρόσωπο πάνω στο οποίο θα ήταν στραμμένοι όλοι οι τοπικοί προβολείς της δημοσιότητας.
Εμείς όμως επιλέγουμε Ροβέρτο Σπυρόπουλο! Για τον εξής απλό λόγο. Επειδή ο Robert εν όψει Δημοτικών εκλογών, είναι... εμφανώς αφανής, και αφανής εμφανώς!
Το τι ακριβώς θέλουμε να πούμε, θα το καταλάβετε μόνοι σας σε λίγο καιρό.

ΑΠΟΡΙΕΣ

  • Τώρα με την τσιγαροαπαγόρευση, μπορεί να μας πει κάποιος τι καπνό φουμάρει στην Μεγαλόπολη ο Ρέππας;
  • Το τραγούδι «Καλημέρα, ήλιε Καλημέρα» ποιος το τραγουδάει: Ο Μπούρας ή ο Τσιριγώτης;
  • Εκτός απ’ τους κουμπάρους βολεύονται κι οι γαμπροί τώρα;
  • Στενοχωρήθηκε ο Αλέκος που δεν πήρε το χρίσμα ο Χρήστος;
  • Ισχύει ότι έτσι και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πληρωνόντουσαν ανάλογα με τα προσόντα τους, θα είχαν πεθάνει στη πείνα;
  • Μήπως ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι του τόπου τους, γιατί πολύ απλά θεωρούν τον τόπο τους ένα κομμάτι του εαυτού τους;


ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ

Κοίτα να δεις φίλε μου κάτι περίεργα πράγματα, που σου σκαρώνει η (πολιτική) ζωή. Εκεί που λέγαμε ότι μόνο στον Δήμο Τρίπολης γίνεται στην κυριολεξία «μύλος» με τις Δημαρχιακές υποψηφιότητες, ρίχνοντας μια ματιά κατά Γορτυνία μεριά, διαπιστώνεις κι εκεί το ίδιο πράγμα, και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ;

Αν έχετε σκυλοβαρεθεί εσείς μια φορά να διαβάζετε για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, για υποψήφιους, για χρίσματα και τα σχετικά, εμείς που τα γράφουμε έχουμε βαρεθεί δέκα φορές! Μη νομίζετε δηλαδή ότι μας αρέσει αυτό που κάνουμε.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Και δύο και τρεις και... δεκατρείς υπουργοαναπληρωματικοϋφυπουργοί ορίστηκαν, με τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό, υπεύθυνοι και αρμόδιοι για προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτών.

ΑΠΕΡΓΟΙ

ιδιοκτήτες φορτηγών κ.λ.π. αποτελούσαν το δεύτερο μπλόκο. Από νωρίς την Δευτέρα έκαναν... παρέλαση (εβδομάδα παρελάσεων για την Τριπολιτσά γαρ) στους δρόμους της πόλης. Περίμεναν ή έψαχναν για έναν... καλό τους φίλο υπουργό, ιδιαίτερα αγαπητό τους αυτές τις ημέρες.

ΑΠΟ ΔΥΟ «ΜΠΛΟΚΑ»

αναγκάστηκε  να περάσει η υπουργός κατά την αποχώρησή της. Πρώτα ήταν μια ομάδα φοιτητών (από την Αριστερή Ενότητα), που με ευπρέπεια διατύπωσαν τα αιτήματά τους, τα παράπονά τους-απόλυτα δικαιολογημένα. Αντιγράφουμε από το σχετικό γραπτό κείμενό τους.

Τάδε έφη


« Πεποίθησή μας είναι ότι η επένδυση στη γνώση και στη καινοτομία, καθώς και η στήριξη της λειτουργίας του δημόσιου Πανεπιστημίου αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση. Μεγάλο μέρος της σταθερότητας και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας εξαρτάται από τη δυνατότητα παραγωγής νέας γνώσης από τα Πανεπιστήμια, από την οργανική σύνδεσή τους μες την περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομία, καθώς και από τη συμβολή τους στη εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής» Θ. Παπαθεοδώρου, Πρύτανης Π. Π

Χρειάζεται αγώνας


Τελικά μπορεί να μην στηρίζει ο κ. Μπεγλίτης τον Π. Τατούλη, στηρίζει όμως τον Αντιπεριφερειάρχη στη Κορινθία  Γιώργο Δέδε με τον οποίο, όπως λέει, θα δώσει «μια μάχη μεγάλη με ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τόπου μου»... Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, η ύπαρξη του κ. Δέδε ως Αντιπεριφερειάρχη προϋποθέτει την εκλογή του κ. Τατούλη ως Περιφερειάρχη... Η νομή  της εξουσίας προϋποθέτει  την κατάκτησή της. Αλλά πως, όμως;  Με τρικλοποδιές;

Πόθεν ...;

Το παραμύθι με τις ετήσιες δηλώσεις των  βουλευτών για τα περιουσιακά τους στοιχεία παρατράβηξε και πρέπει να σταματήσει, πάραυτα. Οι πολίτες δεν πείθονται πλέον  και η τιμή του πολιτικού κόσμου έχει πέσει στα τάρταρα.

Helicopter Crashes in Afghanistan Killing 9 U.S. Troops

Nine U.S. service members killed when a NATO helicopter — similar to the one shown in this July 13 photo — goes down in southern Afghanistan, Fox News confirms, amid the deadliest year for international forces since the war began.