Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΟΑΣΕΙΣ...


Τόσες και τόσες απεργίες γίνονται, χάθηκε να γίνονταν και μία... εκλογική για να σφίξουν λιγάκι οι κώλοι; Λοιπόν, τι χαμπάρια; Ψηφίσατε, ψηφίσατε; Ξεχαρμανιάσατε καθόλου, ή γουστάρετε να ξαναψηφίσετε για να έρθετε στα ίσια σας; Αν ισχύει το δεύτερο, μπράβο σας. Μόλις μπήκατε στο κλαμπ των... μαζοχιστών.

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι εκλογές τελείωσαν
και βγήκαν τρεις γαϊδάροι.
Οι δύο πήραν την τριχιά
κι ο τρίτος το σαμάρι.

ΜΕΤ’ ΕΚΛΟΓΙΚΑ SMS

  • Τελικά ποιος έχασε στον Δήμο Τρίπολης: Το ΠΑΣΟΚ; Η «Δημοκρατική Αριστερά»; Ο Δελφάκης; Ο Κουβέλης; Ο Αλέκος;
  • Την Κυριακή, από ποιον θα κινδυνεύσει ο Μπούρας: Από τον Τσιριγώτη ή απ’ τον Μιχόπουλο;
  • Να βγουν χέρι χέρι στην εξέδρα Δελφάκης και Παυλής. Όπως είχαν βγει κάποτε Σμυρνιώτης και Κωνσταντόπουλος.

ΤΙ ΒΙΟΛΙ ΘΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ...


Δημοσθένης, Αλέκος, και Χρηστάκης έπαιξαν τον ρόλο τους, και ετοιμάζονται να τον ξαναπαίξουν στην μεγαλειώδη... «συναυλία» της επόμενης Κυριακής, ο καθένας με τον τρόπο του.

Χαμογελάτε

Τρεις τύποι προχωρούν για ένα μπαρ, ήδη μεθυσμένοι. Οι δύο περπατάνε, αλλά με τα χίλια ζόρια φτάνουν στον πάγκο.
Ο τρίτος περπατάει κι αυτός για μια στιγμή, αλλά γλιστράει και σκάει στο πάτωμα.
Οι δυο άλλοι τον αφήνουν στο πάτωμα, φτάνουν στον πάγκο και λένε στον μπάρμαν:
- Ρε φιλαράκι, βάλε μας δύο ποτήρια ουίσκι.
- Και αυτός εδώ; ρωτά ο μπάρμαν δείχνοντας τον τύπο στο πάτωμα.

Αντεξε

Παρά την σκληρή επίθεση που δέχθηκε ο Τατούλης από ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, (μέχρι και ο κ. Σαμαράς ήρθε δυο φορές στην Τρίπολη  για να στηρίξει τον εκλεκτό του Δ. Δράκο)  όχι μόνο άντεξε αλλά και διατήρησε το προβάδισμα, έστω της μιας μονάδας, για το δεύτερο γύρο. Η Αρκαδία τον στήριξε δυνατά, με ποσοστό 56,7 %, έναντι του αντιπάλου του που πήρε μόλις 28,69%. Υστέρησε όμως αρκετά στην Κορινθία, με τις γνωστές αντιρρήσεις Μπεγλίτη, οι οποίες άρθηκαν, κάπως όμως αργά. Γι αυτό και η Κορινθία την ερχόμενη Κυριακή θα είναι αυτή που θα βγάλει τον Περιφερειάρχη.

Μηνύματα σαφή

Μπορεί η αποχή να είναι και για την Αρκαδία ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτών των εκλογών, όμως τα μηνύματα που ο λαός της έστειλε προς κάθε κατεύθυνση είναι σαφή και ευανάγνωστα. Η λύπη, η απάθεια και η κατάθλιψη που κυριαρχούσαν ως τώρα, περιγράφοντας τρόπον τινά την παρούσα κατάσταση στο νομό και την πόλη μας, παραμερίζονται και στο προσκήνιο έρχεται η αισιοδοξία. Τα κομματικά χρίσματα που κάποιοι στανικά επέβαλλαν σε πολλούς δήμους, καταβαραθρώθηκαν και μαζί με αυτά και οι υποστηρικτές τους. Νέα πρόσωπα, άφθαρτα εισβάλλουν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Το δημοτικό μας σύστημα που ο δημότης ανέχθηκε, υπέμεινε, ψήφιζε, και συχνά συναλλάχθηκε μαζί του σε μια διαδικασία αμοιβαίας κομματικής συναλλαγής όλα αυτά τα χρόνια, τελικά γκρεμίστηκε και κατέρρευσε.
Μερικοί που  τόλμησαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα επιβραβεύτηκαν. Η αισιοδοξία επιστρέφει. Το είχε πει εδώ και χιλιάδες χρόνια  ο Νικίας στους αποκαρδιωμένους, ηττημένους Αθηναίους στη Σικελία: «Ανδρες γαρ πόλις, και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί». Οι άνθρωποι είναι η χώρα, η πόλις, η δημοκρατία, η κοινότητα. Οι άνδρες ελεύθεροι, όχι ανδράποδα, παρίες και δούλοι. Και αποδείχτηκε πως τέτοιοι άνδρες υπάρχουν σε όλους τους δήμους μας.  Και οι πολίτες  που έμεναν  σιωπηλοί για πολύ καιρό, που παραμερίστηκαν από κάποιους αριβίστες στα δημοτικά συμβούλια, κάποιους ανάξιους, που πικράθηκαν και είχαν αποοσυρθεί,  τώρα πήραν τη εκδίκησή τους. Και μαζί με αυτούς τα όνειρά τους.
Νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες και αναβαπτισμένες συλλογικότητες, ρήξεις με τους ριψάσπιδες, βρήκαν την ευκαιρία για να βγουν στο προσκήνιο.
Η Τρίπολη, η Αρκαδία τούτη τη στιγμή ζει την έκρηξη της υπερνεωτερικότητας, την τήξη του παλιού κόσμου. Το καινούργιο δεν θα αργήσει να φανεί.

atromitos panathinaikos 0-1 (vd)


atromitos - pao 0-1
Ανέβηκε απÏ� spapas. - ΠερισσÏ�τερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

aek ergotelis 3-1 (8-11-10) eder (vd)

aek ergotelis 2-1 blanco (vd)

aek ergotelis 1-1 (vd)

aek ergotelis 0-1 (vd)

kavala paok 0-1 (8-11-10) (vd)

aris larisa 1-1 (8-11-10) (vd)


Aris - Larisa 1-1
Ανέβηκε απÏ� spapas. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

aris larisa 1-0 (vd)


Aris - Larisa 1-0
Ανέβηκε απÏ� spapas. - Βίντεο απÏ� μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.

kavala paok 0-1 (vd)