Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΣ «ΤΗΝ ΕΥΡΙΣΚΑΝ» ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ!

Δεν είναι εφεύρεση του καιρού μας. Είναι κι’ αυτό κληρονομιά των αρχαίων μας προγόνων. Δεν είναι λοιπόν αδικαιολόγητο, ότι το κυριότερο στοιχείο, που αποδεικνύει ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι των πατέρων μας είναι τα ίδια μας τα… ελαττώματα.
Οι Αρχαίοι Έλληνες, γνώριζαν ένα σωρό τυχερά παιχνίδια. Βέβαια η επινόηση του πρώτου, χάνεται μέσα στην αχλύ της προϊστορίας. Το γεγονός είναι ότι πρώτος ο Ηρώδοτος αναφέρει ότι επινοήθηκαν σε περιόδους λιμού (κακού λιμού) και σαν… φάρμακο για την αργία.

ΓΙ’ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΝΤΟΡΤΙΑ ΚΙ ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΕΞΑΡΕΣ…

Χρονιάρες μέρες που είναι, είπαμε να αφήσουμε για λίγο την πολιτική και τα τοπικά παρασκήνια και να γράψουμε για κάτι που είναι πιο κοντά στο ήδη διαμορφωμένο εορταστικό κλίμα. Και επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκτός όλων των άλλων μυρίζουν έντονα και τζόγο, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιερωματάκι σε αυτόν. Ψάξαμε λοιπόν στο αρχείο μας, αλλά και στο διαδίκτυο, και βρήκαμε μερικά πραγματάκια που πιστεύουμε ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Εξ’ άλλου, αν κάτσεις και το σκεφτείς καλά, θα διαπιστώσεις πως και η ίδια μας η ζωή, θυμίζει έντονα ρουλέτα!

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΤΖΟΓΑΔΌΡΟΥ

Ο τζογαδόρος δεν αποτελεί είδος σπάνιο. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας και είναι οποιασδήποτε ηλικίας. Δεν παίζει περισσότερο για τα λεφτά, αλλά για την ηδονή του παιχνιδιού. Ρισκάρει για να μη βαριέται, για να προκαλέσει την τύχη του και για να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό.
Πιθανό επάγγελμα: Δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας, ηθοποιός, μπον βιβέρ.

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ Η ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ;

Διάσημοι μυθιστοριογράφοι ήταν και είναι γνωστοί τζογαδόροι και πολλές φορές οι ήρωές τους είναι και αυτοί παίκτες.
ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΩ, ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΝΑΜΠΟΚΟΦ, ΝΤΑΝΙΕ ΧΑΜΕΤ ΜΠΑΛΖΑΚ είναι μερικοί απ’ αυτούς. Ο πιο γνωστός και διάσημος είναι ο δημιουργός του «ΠΑΙΚΤΗ» του ομώνυμου μυθιστορήματος που γυρίστηκε με επιτυχία και ταινία:

ΌΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Ανεξάρτητα από τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το Διαδίκτυο σφύζει από παιχνίδια! Παιχνίδια για κάθε τύπο υπολογιστή και για κάθε ηλικία, που είναι στη διάθεσή σας με ένα κλικ. Την τιμητική τους όμως αυτές τις ημέρες έχουν τα παιχνίδια του τζόγου. Τα σύμβολα της τράπουλας, το πράσινο της τσόχας και η μπίλια του καζίνου «βάζουν τα καλά τους» και… καραδοκούν

Larisa aek diakopi sto 90 logo isvolis opadon tis larisas sto gipedo VD

Larisa Aek 0-4 Manolas VD

Larisa aek 0-3 djebbour VD

Επιστολές βόμβες τραυματίζουν υπαλλήλους, στις πρεσβείες της Χιλής και Ελβετίας στην Ρώμη VD

larisa aek 0-2 georgeas VD

episodia stin kypro me traumaties sto basket APOEL- Pınar Karşıyaka vd

Απόπειρα αυτοκτονίας στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας λόγω του μνημονίου VD

larisa aek 0-1 Blanco VD

Ο διπλανός μας

Η οικονομική πραγματικότητα των ημερών που διερχόμαστε είναι τρομακτική για όλους και δεν απαλύνεται από τα λαμπερά στολίδια των ημερών, ούτε από τις ευχές που από συνήθεια εκφέρουμε.  Η κατάσταση είναι μεγαλύτερη για μια μερίδα συμπολιτών μας που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εδώ και χρόνια. Είναι οι  άποροι και απόκληροι της ζωής, που δεν περιμένουν κανένα Αϊ- Βασίλη, για να νοιώσουν τη χαρά της γιορτής. Χωρίς τη συντροφιά συγγενών, φίλων, μόνοι μέσα στη μοναξιά τους, όλες τις μέρες του χρόνου και αυτές τις γιορτινές ακόμα περισσότερο, αυτοί οι  άνθρωποι μας έχουν ανάγκη. Σε ορεινά χωριά της Αρκαδικής ενδοχώρας  αλλά και μέσα στην Τρίπολη, υπάρχουν νησίδες απόλυτης ανέχειας. Το βεβαιώνουν όσοι  εκ των συμπολιτών μας τους επισκέπτονται,  αλλά και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», που ευτυχώς ανανεώθηκε για ένα ακόμη χρόνο από την πολιτεία.

Το δώρο

Ένα καλάθι με τα τρία ευλογημένα, όπως τα χαρακτήρισε, προϊόντα της Πελοποννήσου, δηλαδή Λάδι, Μέλι και Κρασί, πρόσφερε   ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο τέλος της ομιλίας του, κατά τη προχθεσινή ορκωμοσία του.

Χαμογελάτε


Κάποτε κάποιος μεθυσμένος προχωρούσε στο δρόμο όταν ξαφνικά μπροστά του βρέθηκε ένας ιερέας και του είπε: 

Πολιτικός όρκος

Πολιτική διαβεβαίωση: «στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι θα είμαι πιστός στην πατρίδα, στους νόμους και στο Σύνταγμα, ότι θα υπερασπίζομαι τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα λαϊκά συμφέροντα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Θα εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά  μου»,  και όχι θρησκευτικό όρκο,  έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Πετράκος,

Link Larisa Aek live

http://zonein.tv/101308

iraklis kerkyra 1-1 VD

oρκωμοσία περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου

Εικόνες απο τα στρατιωτικά γυμνάσια της Νοτείου Κορέας

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12066866

Εκκρήξεις σε πρεσβείες στην Ρώμη VD

link για να δείτε live iraklis kerkyra

http://www.fromsport.com/v-0/14/58/v-145944.html

Real madrid Levante 8-0 VD

Τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο FACEBOOK VD

Σχεδιαστές του Facebook μια μέρα μαζί τους VD

Οι δέκα καλλίτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που έγιναν ποτέ VD από τους TIME