Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αντάρτικο νοσοκομειακών ιατρών (vd)

ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ


Το πατατράκ του ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές εκλογές της Τρίπολης ήταν τόσο ηχηρό, που μάλλον δεν θα περάσει έτσι. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από «πράσινες» πηγές, οι οποίες μάλιστα τονίζουν ότι μέλη του κόμματος έχουν τσεκάρει όλες τις «περίεργες» συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και που κατά την γνώμη τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος στη Τρίπολη, και ετοιμάζονται να τις καταθέσουν υπό την μορφή υπομνήματος στην αρμόδια επιτροπή της Ιπποκράτους!

ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ;

Η παράταξη του Δελφάκη, από δω και πέρα, θα συνεδριάζει σε...

ΜΕ ΛΑΓΟΠΟΔΑΡΟ...

Το σκέφτηκες καλά Παπασταματάκη, να πας να παίξεις με την Ντόρα, και να μπλέξεις με το Μητσοτακέϊκο των Καρπαθίων; Πήγαινε, αλλά καλού κακού, βάλε και κανένα λαγοπόδαρο

ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Το τραγούδι που τραγουδούσε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών ο Γορτύνιος Παρασκευάς ήταν το «Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα,

ΚΟΥΙΖ


Σε ποιον θα ήθελε να κάνει το τραπέζι ο Μπεγλίτης: Στον Δημήτρη ή στον Οδυσσέα;

ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ

Ε όχι και να ρωτάτε μωρέ, με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσει ο Σμυρνιώτης τον Χρηστάκη...

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ

Την επόμενη φορά που ο Αντρέας θα επισκεφτεί την Κοντοβάζαινα, θα είναι κάτι παραπάνω από χαμογελαστός.

ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ...


Σιγά να μην κάθησε να αναλύσει ο Κουβέλης το στραπάτσο που έφαγε ο κολλητός του ο Δελφάκης στις εκλογές...

ΚΑΡΠΑΖΙΑ

Την «καρπαζιά» θα την φάει ταυτόχρονα από Τατούλη, Ροβέρτο και Ρέππα. Ποιος και πότε;

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙ

Τι να πρωτοκάνει κι αυτός ο Σμυρνιώτης... Από τη μία να πανηγυρίζει για τη νίκη του, κι από την άλλη

ΜΗΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙΣ...


Κάτι μου λέει ότι ο Αλέκος το ‘χει μετανιώσει που δεν έβαλε εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Μην στενοχωριέσαι ρε συ Αλέκο.

ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΠΗ!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο Γιαννόπουλος στην Γορτυνία, είναι να φτιάξει ΚΑΠΗ για

ΑΠΟΡΙΑ


Πότε θα ξαναείναι υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης με χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ

ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

Με αγωνία και ενδιαφέρον περιμένουμε τις απαντήσεις του Λαγού σε όλα όσα είχε πει προεκλογικά με συνέντευξή του στα «Αρκαδικά Νέα» ο Κοτσιάνης.

ΦΙΛΟΙ

Φίλος του Ρέππα ο Γορτύνιος «Βας Βας».

ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ

Ποιος απέκτησε πλέον το παρατσούκλι «Ο Μητσοτάκης της Γορτυνίας»;

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο Μεγαλοπολίτης Σπυρέτος,

ΝΑ ΤΟ... ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΜΕ

το πράγμα-καταλαβαίνω πως δεν αντέχεται εύκολα τόσος προβληματισμός, τόση μελαγχολία για πρόσωπα και καταστάσεις. Ας πάμε, λοιπόν, σε ευχάριστο και... διδακτικό μάθημα γλώσσας! Βοηθός μας το βιβλίο του Διον. Μανιάτη «Χασικλίδικα μελωδήματα», εκδόσεις «Ευρώτας», από το οποίο μαθαίνουμε και πληροφορούμεθα και ενημερωνόμαστε και φωτιζόμαστε για έννοιες λίαν χρήσιμες και ιδιαίτερα επίκαιρες. Ιδού δείγμα:
-         Ακούμπα (η): το... ενεχυροδανειστήριο
-         Βίζιτας (ο): ο γιατρός! (σ.σ.: Πόσο πάει η βίζιτα, γιατρέ μου;)
-         Γκιουλέκας: ψευτοπαλικαράς (σ.σ.: Γι’ αυτό τον... έκανε καλά ο γερο-Μπουτάρης-γουστάρεις).

Ενεχυροδανειστήριο

Κάποτε ρώτησαν ένα από τα παιδιά του Λουδοβίκου –Φιλίππου γιατί δεν φοράει το ρόλοι του και εκείνο απάντησε: «Α, το άφησα στη θεία μου». Μόνο που η «θεία» ήταν το ενεχυροδανειστήριο της εποχής, όπου ο πρίγκιπας είχε καταφύγει για να «καλύψει» κάποιες κρυφές από το παλάτι οικονομικές ατασθαλίες του. Έκτοτε «Η θεία» είναι πλην  του γνωστού συγγενικού προσώπου, και τουλάχιστον για τους Γάλλους η άλλη έκφραση  για να αναφερθούν στο  «ενεχυροδανειστήριο». Σ’ αυτό, δυστυχώς, αρχίζουν να καταφεύγουν ξανά πολλοί, λόγω της οικονομικής ύφεσης που σαρώνει τη χώρα μας. Και που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την πόλη μας.

Χαμογελάτε

Ένας γέρος 70 ετών βλέπει έξω από ένα μπαρ την επιγραφή: "Όποιος πίνει ξανανιώνει."
Μπαίνει λοιπόν στο μπαρ και παραγγέλνει ένα κιλό κρασί. Το πίνει και ρωτάει τον μπάρμαν:
- Πόσο με κάνεις τώρα;

Ευχαριστεί και κρίνει

Ευχαριστήρια Δελφάκη και έμμεση κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα μέσα από το  facebook:
«Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας. Μια ακατανόητη πολυδιάσπαση δυνάμεων,

Φταίει ο ... Τατούλης

Τη μάτιασε – λέει – ο Τατούλης. Και τι έπαθε; Έσπασε “μόνο” το χέρι της, πέφτοντας στο ίσιωμα!
«Ήμουν με αθλητικό παπούτσι, ο δρόμος ήταν ευθεία και σ’ αυτές τις συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση ατυχήματος. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Κι όμως έπεσα και τσακίστηκα στο ίσιωμα και από το πουθενά. Δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι με “έφαγε” ο Τατούλης» είπε για το νέο της γύψο στο δεξί, αλλά και για το νέο Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτίνα είχε εδώ και δύο μήνες κηρύξει τον πόλεμο στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Τατούλη, φέρνοντας μέχρι και ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας ...αργομισθία του πρώην υπουργού. «Έσπασα που έσπασα

Θέμα κατάργησης μονάδων Υγείας ανοίγει ο Αν. Λοβέρδος

Θέμα συγχώνευσης και κατάργησης υγειονομικών μονάδων άνοιξε αιφνιδιαστικά χθες ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με τους προέδρους των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών της χώρας.
Συγκεκριμένα, αλλά χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ο Αν. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: "Υπάρχουν μονάδες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία χώρα της Ε.Ε. Δεν θα πρέπει να αξιολογηθούν ποτέ; Θα αξιολογηθούν".

Πέτρος Τατούλης

Πέτρος Τατούλης. Σε πείσμα όσων τον πολέμησαν κατάφερε να εκλεγεί περιφερειάρχης και να επιβεβαιώση την μεγάλη, πολιτική, δύναμη του στη Αρκαδία. Πολεμήθηκε περισσότερο από κάθε ένα περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλά ο Πέτρος παλιά καραβάνα στην πολιτική απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει ¨καντάρια¨ πολιτικής ευστροφίας, και δημοφιλίας.

Μητέρα καταδικάσθηκε σε θάνατο δι¨απαγχονισμού γιατί βλαστήμησε


«Οι μη ψήφοι είναι που μετράνε..»

Μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είδαμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να λένε ότι νίκησαν, ότι ενισχύθηκαν, ότι εν πάση περιπτώσει καλά κάνουν με ό,τι κάνουν.
Μάλιστα, από τη μία Κυριακή στην άλλη, υπήρχαν διαφορετικά νοήματα στις ψήφους του ελληνικού λαού. Την πρώτη Κυριακή ο κ. Α. Σαμαράς είπε ότι το 75% της Αττικής ψήφισε αντιμνημονιακά, την επόμενη Κυριακή όμως μίλησε για τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών.

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ

Και όμως, ο νικητής των δημοτικών εκλογών στην Τρίπολη δεν είναι ένας. Είναι δύο. Προηγείται ο Παυλής. Και ακολουθεί ο Σμυρνιώτης. Παραίσθηση ή αλήθεια; Να το δούμε.
Κόντρα σε όλα τα αρχικά προγνωστικά, ο Παυλής καταφέρνει να ξεπεράσει κατά εφτά ολόκληρες μονάδες τον επίσημο χρισματούχο του ΠΑΣΟΚ και να τερματίσει δεύτερος την πρώτη Κυριακή. Έναν χρισματούχο πίσω από τον οποίο είχαν συνταχθεί οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι Κοτσιάνη με το «μηχανισμό» της εξουσίας, μαζί με τους βουλευτές και το μηχανισμό του κόμματος.