Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

παναθηναικός βαλένθια 69-73 (vd)

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Μετά το σκοτσέζικο ντους στο οποίο υπέβαλε την κυβέρνηση η τρόικα (με αποκορύφωμα την αναβολή της καταβολής της τρίτης δόσης του δανείου για το Γενάρη), ο Παπανδρέου ενεργοποίησε τον Παπαδήμο, ο οποίος μαζί με τον Παπακωνσταντίνου κάθησαν με την τρόικα και διαμόρφωσαν τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού 2011, περιλαμβάνοντας σε μια χρονιά την κάλυψη και της υστέρησης του 2010 και του πρόσθετου ελλείμματος που προκύπτει από την αναθεώρηση που έκανε η Eurostat.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΛΑΝΤΙΟ

Το δόγμα «έχεις λεφτά, γιατρεύεσαι» ίσχυε πάντοτε και αποθεώθηκε με την ανάπτυξη των ιδιωτικών νοσοκομείων δίπλα στα κρατικά. Στα κρατικά νοσοκομεία, όμως, κρατιόνταν κάποιοι τύποι. Τώρα, στο πλαίσιο του «εκσυγχρονισμού» που φέρνει το Μνημόνιο, εξαφανίζονται κι αυτοί οι τύποι. Τώρα, και τα κρατικά νοσοκομεία θα προσφέρουν υγεία ανάλογα με το βαλάντιο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη συνάντηση του Λοβέρδου με την τρόικα, 2011 θα κοπούν άλλα 1,4 δισ. ευρώ, πέρα απ’ όσα  κόπηκαν το 2010.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

Με το που έκλεισαν οι κάλπες εξαντλήθηκε και η αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, τα στελέχη της ΝΔ που εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά πάνελ έριχναν το βάρος στην ανάγκη «συναίνεσης», αφήνοντας στην άκρη τις αντιμνημονιακές κορόνες, τις οποίες θυμούνταν μόνο όταν τους ρωτούσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς, στη δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου, δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη Μνημόνιο. Την απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι.
Δευτέρα και Τρίτη είχαμε ρεσιτάλ «συναινετικών» δηλώσεων και επίδειξη «υπευθυνότητας» και «εθνικού καθήκοντος».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

να μην αναφερθώ και πάλι στο... χαμόγελο της Τζιοκόντας, όπως εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι και παγώνει, ουπς!, συγγνώμη!, φτιάχνει την διάθεση των τηλεθεατών, αφού φέρνει το... νέο και άφθαρτο και αγνό και αμόλυντο και καθάριο και ανιδιοτελές στην ελληνική πολιτική σκηνή.

ΦΟΥΓΑΡΑ

πρώτα και αδιαμφισβήτητα, παγκόσμιοι πρωταθλητές στο κάπνισμα είμαστε οι Έλληνες, άντρες και γυναίκες παρακαλώ. Κάτι η μαγκιά («εμένα δεν με φοβίζει τίποτα»), κάτι η πραγματική έλλειψη ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, κάτι η απουσία απαγορευτικών μέτρων, μέτρων που στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού εφαρμόζονται εδώ και χρόνια ενώ εδώ προκαλούν... κοινωνική επανάσταση, κάτι η «απελευθέρωση» του γυναικείου φύλου που θέλει καθημερινή «απόδειξη»-να οι λόγοι της πρωτιάς και μαγκιάς μας! Ήρθε τώρα και η οικονομική κρίση, η ανεργία, το γενικό στρίμωγμα για τους πολλούς, οπότε... «έχεις μια φωτιά;».

Υποκρισίες

Πολύς ο λόγος τώρα τελευταία για τη λεγόμενη «Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία», έτσι χαρακτήρισε την εβδομάδα  από 22-28/11/2010 η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Σε αυτήν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αρκαδίας χθες το μεσημέρι.
Και δεν διαφωνεί  κανείς, εκ πρώτης όψεως, με αυτές τις επιλογές.  Το θέμα είναι πως νομιμοποιούμαστε να ονοματίζουμε τέτοιες εβδομάδες, εμποδίζοντας την είσπραξη χρημάτων από τα εντεταλμένα εισπρακτικά όργανα της πολιτείας. Γιατί με αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να έχουμε και μια εβδομάδα ελεύθερης πρόσβασης στο ηλεκτρικό ρεύμα, άλλη μία στις αστικές συγκοινωνίες, άλλη στο μετρό, άλλη στο τραμ  και πάει λέγοντας.  Επόμενο είναι  αφού σ’ αυτή τη χώρα «νόμος είναι το δίκιο του καθενός», γιατί η δημόσια περιουσία να μην είναι των νοσοκομειακών γιατρών, ή των ΔΕΗτζίδων ή των αυτοκινητιστών κλπ;

Εθνική Αντίσταση

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 θα γίνει στην Τρίπολη, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, από τις 10:30 π.μ., με τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου και με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Αρεως.
Ο εορτασμός μιας επετείου αποκτά ιδιαίτερο νόημα ως μια ευκαιρία για βαθύτερη και αντικειμενική γνώση της ιστορίας, για την ενίσχυση της εθνικής και προσωπικής αυτογνωσίας, επειδή ακριβώς «Το παρόν και το μέλλον έχουν βαθιά τις ρίζες τους στο παρελθόν».Πρώτοι από τους Ευρωπαίους οι Έλληνες απέδειξαν στο μέτωπο της Αλβανίας ότι οι δυνάμεις του Άξονα δεν είναι αήττητες. Αλλά και όταν η χώρα βρέθηκε υπό κατοχή πρωτόγνωρες για την υπόλοιπη Ευρώπη ενέργειες, αυθόρμητες στην αρχή και έπειτα καλά οργανωμένες, έκαναν γνωστό στους συμμάχους και απολύτως σεβαστό το αντιστασιακό κίνημα.

Χαμογελάτε

Έτρεχε ο Usain Bolt στον τελικό των 100 μέτρων. Τελικός νικητής είναι ο ίδιος με χρόνο 9.58. Δεύτερος βγήκε ο Tyson Gay με χρόνο 9.71. Μετά τον αγώνα τον πλησιάζουν οι δημοσιογράφοι για δηλώσεις:
- Καλά, και πως τα καταφέρατε και κάνατε τόσο καταπληκτικό χρόνο;
- Καλά, και ποιος δεν κάνει 9.58, άμα έχει έναν γκέι να τον κυνηγά από πίσω!

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με την ευκαιρία της κήρυξης της εβδομάδας 22-28/11/2010 ως "εβδομάδας ελεύθερης πρόσβασης στις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας" από την  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ), η Ένωση 
Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας έδωσε συνέντευξη τύπου, χθες Παρασκευή 26 
Νοεμβρίου 2010, στα γραφεία του Ιατρικού  Συλλόγου Αρκαδίας, με  θέμα, "η πορεία της Δημόσιας Υγείας στην Αρκαδία. Η περίπτωση του   Παναρκαδικού Νοσοκομείου".

Γυναίκες έριξαν άγριο ξύλο σε άνδρες που μπήκαν σε τρένο γυναικών. (vd)

Pao - Barcelona hooligan showed messi the middle finger (Μετανάστης απο το Ιράκ) vd

Αίμα και βία στους δρόμους του Rio de Janeiro 23 νεκροί