Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία VD 21 νεκροί διαδηλωτές και 5 αστυνομικοί CNN

Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί, από την πλευρά των διαδηλωτών, κατά τις σημερινές συγκρούσεις με τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στις πόλεις Χομς, Χάμα και Τζάμπλα, όπως έγινε γνωστό απόψε από ακτιβιστές.
Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χομς όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που διαδήλωνε στην Μπαμπ Ντρέιμπ, στο κέντρο της πόλης. Άλλοι έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τη Χάμα, που απέχει 210 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Δαμασκό και άλλοι δύο στην Τζάμπλα.

Χαμογελάτε

Ένας Σκοτσέζος βρίσκεται στο πλοίο. Ξαφνικά ακούγεται η σειρήνα και μια φωνή από τα μεγάφωνα που λέει ότι το πλοίο βουλιάζει. Όλοι οι επιβάτες τρέχουν προς τις βάρκες, ενώ ο Σκοτσέζος χαρούμενος στρέφει το βλέμμα του στον ουρανό και λέει: 

Το σχολείο εξαλείφει τις προκαταλήψεις

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η βράβευση του ντοκιμαντέρ «Η άλλη πόλη», που γυρίστηκε στη Δημητσάνα και την τουρκική πόλη Μπιργκί και καταγράφει το μίσος και τη καχυποψία που διατρέχει εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, μέσα από  προκαταλήψεις που διαποτίζουν τις δυο κοινωνίες. 

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 6-5-11

Σπουδαία παράσταση
Την Ελένη του Γιάννη Ρίτσου, σε παραγωγή του συμπολίτη μας Γιώργου Μπουγιούκου,  για τρεις μόνο παραστάσεις, παρουσιάζουν ο Δημήτρης Μπίτος με την Ομάδα Ασίπκα και η Blind Pony, στο σήμερα Σάββατο αλλά και την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου 2011.
Στον αξεπέραστο μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, η Ελένη, γερασμένη πια, εξομολογείται σε έναν παλιό της γνωστό ότι ο έρωτας και ο πόλεμος έχουν χάσει πια το νόημά τους…  Παραδέχεται όμως ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η αντίσταση… 

live stream Maccabi Tel Aviv vs Real Madrid 6-5-11

Panathinaikos vs Montepaschi Siena 77-69 megali prokrisi gia ton teliko VD

live stream Panathinaikos vs Montepaschi Siena 6-5-11

Villarreal 3-2 FC Porto VD

Braga 1-0 Benfica 5-5-11 VD