Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ, ΝΙΚΗΣΕ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ!

Η ιεραρχία μέχρι σήμερα είχε ως εξής: Δήμαρχος, Νομάρχης, Περιφερειάρχης, Υπουργός. Τώρα με τον «Καλλικράτη» έχουμε: Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Υπουργό. Με την διαφορά ότι ένας Δήμαρχος πλέον είναι σα να είναι Νομάρχης, και ένας Περιφερειάρχης, είναι σα να είναι Υπουργός. Ο Γιαννάκης ο Σμυρνιώτης, που ξεκίνησε την πορεία του αναζητώντας Αυτοδιοικητικό ρόλο, παρέκαμψε τον τίτλο του Δήμαρχου και του Περιφερειάρχη, και επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σε αυτόν του Νομάρχη.

ΤΟ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ


, άγνωστο για τις νεώτερες γενιές και λησμονημένο από τις παλιότερες, προαναγγέλλει την λειτουργία του πανηγυρικά και επίσημα, με διεύθυνση και τηλέφωνο και φως για να βλέπουμε τι δίνουμε και τι παίρνουμε. Για να ανοίγει τέτοιο ίδρυμα (και) στην Τρίπολη, φαίνεται πως θα ακουστεί και πάλι το «ωχ, ωχ μαννούλα μου»-οι άνθρωποι θα ‘χουν κάνει... έρευνα αγοράς, δεν μπαίνουν άσκοπα σε έξοδα με το άνοιγμα του ενεχυροδανειστηρίου.

Αύξηση παιδικής πορνίας στην Αμερική (vd)


Οι προτεραιότητες του νέου δημάρχου


Ξεκινάμε από τα αυτονόητα. Δήμαρχος Τρίπολης  σημαίνει θεσμικός εκφραστής του γενικού συμφέροντος των κατοίκων της πρωτεύουσας και όχι διεκπεραιωτής, ούτε ισορροπιστής των επιμέρους συμφερόντων διαφόρων κοινωνικών ομάδων της. Κατά συνέπεια, πρώτη και κατεπείγουσα προτεραιότητα του νέου δημάρχου θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση του τραυματισμένου ηθικού των κατοίκων της πόλης του.
Ο νέος δήμαρχος οφείλει να ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας μέρα να καλλιεργεί αυτοπεποίθηση των Τριπολιτών, ως κατοίκων μια πρωτεύουσας πόλης. Για  γίνουν ξανά υπερήφανοι για την πόλη τους, που εξακολουθεί να αποτελεί θετικό σύμβολο πανελληνίως.

Νέο κόμμα

Την ερχόμενη Κυριακή κάνει το ντεμπούτο του το καινούργιο κόμμα – κίνημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Φιλοδοξεί να διαγράψει μια σημαντική πορεία στην πολιτική ζωή της χώρας και να διαρκέσει επί μακρόν, χωρίς να έχει την τύχη άλλων θνησιγενών κομμάτων που έσβησαν εν τη γεννέσει τους.

Οι εκλεκτοί του δήμου Τρίπολης

Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας Τρίπολης του συνδυασμού «Νέα Τρίπολη Γιάννη Σμυρνιώτη»
  1. Ταλούμης Κωνσταντίνος, (1153 σταυροί)
  2. Κοσκινάς Δημήτριος (917 σταυροί
  3. Μπόζος Ιωάννης (869 σταυροί)
  4. Τασιγιαννάκης Δημήτριος (836 σταυροί)
  5. Καλτεζιώτης Πέτρος (739 σταυροί)
  6. Ζαμπαθά Χριστίνα (731 σταυροί)
  7. Σαμπράκος Ιωάννης (716 σταυροί)
  8. Λουμπαρδιάς Στυλιανός (675 σταυροί)
  9. Καρλής Γεώργιος (628 σταυροί)
  10. Τζανής Ηλίας (624 σταυροί)
  11. Σαμαρτζής Γεώργιος (616 σταυροί)
  12. Μπούρας Ανδρέας (578 σταυροί)
  13. Σαββάκης Σάββας (562 σταυροί)
  14. Κοκκινάκος Μιλτιάδης (555 σταυροί)
  15. Κουκάκης Σταύρος (545 σταυροί)
  16. Παλιογιάννης Θεόδωρος (536 σταυροί)

Χαμογελάτε

Σε κάποιο μπαρ τα πίνουν δύο πειρατές, ο Μαύρος Πειρατής και ο Κόκκινος Πειρατής.
Ο Μαύρος Πειρατής είναι πιο μεγάλος στην ηλικία και έχει ξύλινο πόδι, γάντζο στο χέρι, ενώ του λείπει και το ένα μάτι.
- Τί συνέβη; ρωτάει ο Κόκκινος Πειρατής εκεί που τα πίνουνε στην ταβέρνα. Πες μου πώς απέκτησες το ξύλινο πόδι...
- Α, αυτό συνέβη παλιά. Μία μέρα γλίστρησα από το καράβι και έπεσα στην θάλασσα. Οι άλλοι πειρατές με τράβηξαν πάνω, αλλά ένας καρχαρίας προτίμησε για δείπνο το πόδι μου, και έτσι, καταλαβαίνεις, έβαλα το ξύλινο πόδι.

Πολυτεχνείο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, θα γίνει συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Τρίπολης.

Δηλώσεις

«Κάποιες δηλώσεις ήταν σεμνές και συγκρατημένες, άλλες ήταν πληθωρικές σε συναίσθημα ή βερμπαλισμό. «Είμαστε όλοι Λάκωνες, είμαστε όλοι Αργολιδείς, είμαστε όλοι Αρκάδες, είμαστε όλοι Κορίνθιοι, είμαστε όλοι Πελοποννήσιοι!»

42 νεκροί 90 τραυματίες απο φωτιά σε ουρανοξύστη στην Shanhgai (vd)

panserraikos olympiakos volou 2-2 (15-11-10) (vd)


ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΟΣΗΛΙΟ


Η εξαθλίωση είναι δεδομένη, όμως δεν φτάνει. Θα πρέπει να επιπέσουν επί των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων για να εξασφαλίσουν τα λεφτά που λείπουν. Ήδη ακούγεται κάτι περί αύξησης του παράβολου των 3 ευρώ που πληρώνουν οι ασθενείς στα 10 ευρώ. Και πάλι όμως, δεν μαζεύονται τα λεφτά. Στόχος, και μάλιστα ορατός, είναι το λεγόμενο «ανοιχτό νοσήλιο», δηλαδή η κοστολόγηση κάθε Ιατρικής Πράξης με πνεύμα... μπακαλικής, και όχι κοινωνικής υπηρεσίας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ


Δεν ξέρω αν το πήρατε πρέφα, αλλά πρόσφατα, βγήκε ο Λοβέρδος, και με την γνωστή λογοδιάρροια, και με τη τάση να εμφανίζεται σαν Νίκος Ξανθόπουλος που υποφέρει για το καλό του λαού, ανακοίνωσε ότι από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κόπηκε ήδη ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ.

ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Οι εκπρόσωποι της Τρόικας έρχονται φρέσκοι και χαμογελαστοί, και είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά ποια μέτρα θα παρθούν, και ο Γιωργάκης, η σοσιαλιστική πρωθυπουργάρα μας απλώς θα συμφωνήσει. Οι προεκλογικοί του λεονταρισμοί ήταν επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Άλλωστε το όπλο με το οποίο θα απειλήσουν και πάλι τον κοσμάκη είναι γεμάτο στο τραπέζι.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ


Λογικά, το σημερινό κύριο άρθρο της στήλης έπρεπε να γράφει κάτι για τους νικητές των εκλογών. Για τον νέο Δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, και για τον νέο superman Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Σκέφτηκα όμως πως με αυτούς τους κυρίους, και με τους παρατρεχάμενούς τους, θα ασχολούμαστε σε καθημερινή σχεδόν βάση, οπότε είπα να γράψω κάτι πιο σοβαρό και ουσιώδες.

ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πως θα είναι η «συγκατοίκηση» Τζιούμη και Δελφάκη;

ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ

Ούτε οι καφετζούδες, ούτε οι χαρτορίχτρες, ούτε οι αστρολόγοι και τα μέντιουμ, μπορούν να διακρίνουν ποια θα είναι η τύχη και το μέλλον της παράταξης του Δελφάκη...

ΤΕΛΙΚΑ

Μπεγλίτη μου, Μπεγλίτη μου, τελικά δεν μου το ‘κλεισες το σπίτι μου...

ΚΛΕΙΔΙ


Είτε έτσι είτε αλλιώς η Κορινθία ήταν το «κλειδί» των Περιφερειακών εκλογών...

ΡΕΥΜΑΤΑ


Αποκλείεται την Κυριακή να μην δημιουργήθηκαν... Σμυρνιωτικά υπόγεια ρεύματα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

πέρασε από μια κάποια... αγωνία, μέχρις ότου το αποτέλεσμα οριστικοποιηθεί. Δέχτηκε, πάντως, την νίκη του χωρίς αλαζονεία, με την συναίσθηση του δύσκολου έργου που τον περιμένει.

ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ

, όχι Σπαρτιάτες!, αλλά Μαντινείς-τόσοι περίπου, κατά τι λιγότεροι, του έλειψαν για να κάνει την μεγάλη ανατροπή (σε σχέση με τον πρώτο γύρο) και να κατακτήσει την δημαρχία. Αυτό το «παρά κάτι», ασφαλώς, πικραίνει τον ίδιον, τους συνεργάτες του και τους οπαδούς του, όμως η δημοκρατία και οι εκλογές αυτά έχουν, ο νικητής είναι ένας.

ΣΤΗ ΙΒ’ και στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ

πλατεία της Τρίπολης, σε τέσσερα σημεία, άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος από νωρίς το βράδυ της Κυριακής-ήταν μπροστά στα 4 εκλογικά κέντρα, των Σμυρνιώτη και Παυλή στην ίδια ευθεία και σε απόσταση 120 μέτρων μεταξύ τους, των Τατούλη και Δράκου στην πλατεία και το ένα ακριβώς απέναντι από το άλλο.

ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

ιδιαίτερα, που με συντριπτικά ποσοστά ενίσχυσαν τον Κυνουρέα πολιτικό, προσδοκούν σε μια ισότιμη, τουλάχιστον, αντιμετώπιση της Αρκαδίας-σε σχέση με τους άλλους νομούς. Δεν θέλουν διακριτική, μεροληπτική υπέρ αυτών μεταχείριση-περιμένουν όσα δικαιούνται, όσα δικαιούνταν χρόνια τώρα και δεν τα έπαιρναν, γι’ αυτό και υστερούν έναντι των άλλων τεσσάρων νομών σε υποδομές, σε κατά κεφαλήν εισόδημα, σε θέσεις εργασίας, σε προοπτικές.

Χαμογελάτε

Ήταν ένας μεθυσμένος σε ένα μπαρ και ξαφνικά μπαίνει ένα ζευγάρι διδύμων.
Ταράζεται ο μεθυσμένος και τους κοιτά με μάτια ορθάνοιχτα!