Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 7-7-11

Ποιος το «Αντίβαρο»;
«Θεωρώντας βέβαιη την επικράτησή της στις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, η Νέα Δημοκρατία αναζητεί το πρόσωπο που θα επιτύχει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά και θα λειτουργήσει ως "αντίβαρο" στην Περιφέρεια του Πέτρου Τατούλη. Η πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη να «τρέξει» την υπόθεση των εκλογών μέσα στον Ιούλιο, ώστε να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο, επιταχύνει και τις διαδικασίες στο εσωτερικό των κομμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Μεσσηνίας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παν. Νίκας, Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας…
Πιθανά ο Σμυρνιώτης

Λαϊκισμός χωρίς όρια

Λαϊκισμός χωρίς όρια
Επιμένουν κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε λαϊκίστικες τοποθετήσεις, με αφορμή την πρόταση της Επιτροπής Λιαρόπουλου για τη συγχώνευση των νοσοκομείων, την κατάργηση κάποιων εξ αυτών, όπως του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης και την υποβάθμιση κάποιων τρίτων, που η ύπαρξή τους δεν δικαιολογεί την παρουσία τους ως νοσοκομειακών μονάδων αυτής της οντότητας, σε Κέντρα Υγείας Βραχείας Νοσηλείας, όπως των Μολάων και της Κυπαρισσίας. Και με τις απόλυτες  τοποθετήσεις τους δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δικαιώνουν τη ρήση του Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε, στα πλαίσια ενός φαυλοκρατικού συστήματος».
Γιατί είναι αυτό το φαυλοκρατικό σύστημα που όλοι αποσιωπούν και το οποίο ενισχύουν  καθημερινά με λόγια και με έργα είτε ως εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι είτε στη Βουλή είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.