Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αυστρία Ελλάδα 1-2 φιλικο (vd)


Αυστρία Ελλάδα 0-1 (vd)


ΣΑΡΩΣΕ... ΣΑΡΩΣΕ... ΣΑΡΩΣΕ...

Μα είναι δυνατόν να πανηγυρίζει η ΝΔ του Αντουάν, επειδή ο εκλεκτός της Σμυρνιώτης πήρε τον Δήμο της Τρίπολης; Όχι βέβαια. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η νίκη του Σμυρνιώτη της βγήκε ξινή, από την στιγμή που έχασε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μάλιστα από τον Τατούλη. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος της. Η Περιφέρεια, και όχι η Τρίπολη. Την μούρη του Δράκου ήθελε στην βιτρίνα της, και λίγο πιο πίσω αυτή του Σμυρνιώτη. Η μοίρα όμως τα έφερε διαφορετικά, και τώρα η ΝουΔούλα είναι αναγκασμένη να παίζει με τον Γιάννη για να περνάει η ώρα της.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ


Ότι έγινε στην Μεγαλόπολη, έγινε και στην Γορτυνία. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να δώσει χρίσμα σε κάποιον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, η υποψηφιότητα του οποίου χαρακτηρίστηκε από άλλους σαν «υποψηφιότητα-κομήτης» και από άλλους σαν «υποψηφιότητα από το πουθενά». Βέβαια, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν μία υποψηφιότητα πέσει ξαφνικά από τον ουρανό, όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος την έριξε στην περιοχή.

ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στην Μεγαλόπολη χρίσμα στον Τσιριγώτη. Εδώ πράγματι, η εξέλιξη των γεγονότων ήταν σφόδρα ανατρεπτική. Από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου φάνηκε πως επιτέλους το ΠΑΣΟΚ θα πανηγύριζε την νίκη ενός δικού του χρισματούχου υποψήφιου, και ότι ο διψασμένος για Δημαρχιακή εξουσία Τσιριγώτης θα έκανε περίπατο. Στον δεύτερο γύρο όμως, τα πράγματα ήρθαν τούμπα, και ο εκλεκτός του κόμματος Σπυρίδων ο Μέγας ο Τρανός, δοκίμασε μια από τις μεγαλύτερες και δυσάρεστες εκπλήξεις της πολιτικής του ζωής.

ΤΑ «ΚΟΥΤΣΑ ΑΛΟΓΑ»

Σε τοπικό επίπεδο τι να πει κανείς για το ΠΑΣΟΚ. Όλες οι επιλογές που έκανε, όλα σχεδόν τα πρόσωπα στα οποία επέλεξε να δώσει χρίσμα, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων «κουτσά άλογα». Αν μάλιστα δεν κατάφερνε και ο Τατούλης, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, να πάρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το πατατράκ των πράσινων επιλογών σε επίπεδο Δήμων της Αρκαδίας θα ήταν ακόμα πιο ηχηρό. Για τον Δήμο της Τρίπολης έδωσε χρίσμα στον Δελφάκη, και δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς πως ακριβώς του το έδωσε, γιατί το ξέρετε.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Γενικά το ΠΑΣΟΚ, έχασε περισσότερες από ένα εκατομμύρια ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Έχασε 740.000 ψήφους σε σχέση με τις Νομαρχιακές του 2006, όπου και πάλι είχε τα χάλια του, αφού ο Καραμανλής στηρίζονταν απ’ όλα τα κέντρα του συστήματος.

ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ

Τι να λέμε τώρα. Το φάγανε το σκαμπιλάκι τους και οι Πασόκοι και οι Νεοδημοκράτες, και τώρα το ‘χουν ρίξει στις αναλύσεις. Μόνο ανάλυση ούρων δεν έχουν κάνει ακόμα. Ας τους την κάνουμε εμείς.
Πρώτο κόμμα η αποχή, η οποία είχε μπει προκαταβολικά στο μίξερ της απαξίωσης.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ


και αντιμνημονιακοί... Το δίλημμα των καιρών. Και πάνω που πάω να πειστώ ότι το περιβόητο Μνημόνιο είναι η... σωτηρία της πατρίδας (και των υπαλληλοσυνταξιούχων...), πάνω που πάω να χωνέψω ότι λύση άλλη δεν υπήρχε κι ας λέει ο Σαμαράς τα δικά του, πάνω που πάω να χωθώ κι εγώ στο μνήμα του ελληνοευρωπαϊκού μνημονίου, έρχεται ο Ιρλανδός Υπουργός Εμπορίου Μπατ Ο’ Κήφυ και δηλώνει:

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Κάμποσοι υποψήφιοι-αμφοτέρων των φύλων, με ωραία, όλες και όλοι, μα πολύ ωραία εμφάνιση και διακριτικά κείμενα-επικοινώνησαν με τους πολίτες, με τους ψηφοφόρους και μέσω των εντύπων Μ.Μ.Ε. Και η δική μας εφημερίδα φιλοξένησε ωραίες και ωραίους υποψηφίους με σύντομα, εύγλωττα και ευνόητα κείμενα, με τα οποία ζητούσαν την ψήφο των αναγνωστών, των συνδημοτών.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Έλαβα δεκάδες μηνύματα στις παραμονές των δύο εκλογικών Κυριακών, περισσότερα την πρώτη, λιγότερα την δεύτερη. Μηνύματα και «υπομνήσεις» και «υποδείξεις» από υποψήφιους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους,  περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μηνύματα και προσκλήσεις και «παρακλήσεις» για παρουσία σε προεκλογικές συνάξεις, για στήριξη, για «ένα ποτό», για το τι (πρέπει να) ψηφίζουμε...

Καταστροφές απο βροχές στην Κέρκυρα (vd)

rewind olympiakos paok (vd)

Κατάλαβαν το μήνυμα;


Τα αποτελέσματα στους δήμους της Αρκαδίας αλλά και στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου, αποτύπωσαν σαφώς  μια σημαντική παράμετρο των τελευταίων ετών, που ισχυροποιείται στο διάβα του χρόνου Aνέδειξαν, για πρώτη φορά τόσο εύγλωττα, μια υπαρκτή κοινότητα πολιτών, που τους συνδέει κοινή πολιτισμική αντίληψη και έκφραση. Και ψήφισαν αυτό που η καρδιά και η λογική τους προέκρινε. Οι ψήφοι τους αγνόησαν απολύτως τις κομματικές εντολές, τους «χρισματούχους» της κομματικής νομενκλατούρας -- που κάποιοι τοπικοί παραγοντίσκοι, τελευταία, προσπάθησαν να ψηλώσουν πολύ, επιβάλλοντάς τους  κόντρα στο κοινό αίσθημα -- και λειτούργησαν με μοναδικό κριτήριο: αυτό του δημότη.

Χαμογελάτε

Σε ένα ψυχιατρείο  αποφάσισαν οι τρόφιμοι να παίξουν μπάλα.
Χωρίστηκαν λοιπόν σε ομάδες με κόκκινες και μπλέ φανέλες και άρχισαν να τρέχουν πάνω κάτω. Τους βλέπει ένας περαστικός και ρωτάει τον διαιτητή:

Μια ήττα

Μέσα στη Μυγδαλιά, χωριό του Βαγγέλη Γιανόπουλου, για το οποίο επαιρόταν και καμάρωνε όλη του τη ζωή,  τα αποτελέσματα των εκλογών έφεραν πρώτο σε ψήφους, υποψήφιο του Αποσκίτη. 

Συναίνεση

Αποφασισμένος για εποικοδομητική κριτική αλλά και στήριξη των αποφάσεων του νέου δημάρχου κ. Σμυρνιώτη φέρεται ο επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παυλής. Το δηλώνει ξεκάθαρα σε κάθε του επαφή, μια και σκοπός του είναι να προχωρήσουν κάποια έργα σ’ αυτήν τη μίζερη πόλη.

Τα συγχαρητήρια

Δυο μέρες αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης, με γραπτή του δήλωση για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Πελοπόννησο συγχαίρει τους νέους δημάρχους καθώς και όλους τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους για την εκλογή τους και προσθέτει ότι το "ίδιο, ειλικρινά, συγχαίρω και τον Πέτρο Τατούλη για τη νίκη του ψηφοδελτίου "Νέα Πελοπόννησος" στις περιφερειακές εκλογές και τον νέο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με το ίδιο ψηφοδέλτιο, τον Γιώργο Δέδε''.

Η νίκη ενώνει


Η νίκη φέρνει χαρά και οι όποιες παρεξηγήσεις του παρελθόντος λησμονούνται. Εξ ου και η  θερμή τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν το βράδυ της Κυριακής ο Πέτρος Τατούλης και o Πάνος Μπεγλίτης.

Σχεδιάζοντας τον Cristiano Ronaldo (vd)


Συντριβή CF18 διάσωση πιλότου