Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πολιτιστικό καλοκαίρι με.. μαγική σφαίρα!

Πολιτιστικό καλοκαίρι με.. μαγική σφαίρα!
Ανάποδα σαν τον κάβουρα! Μα είναι πράγματα τούτα κύριε Μίλτο μας; Λίγο ανάποδα τα πήγατε! Ξέρετε όταν διοργανώνουμε εκδηλώσεις φροντίζουμε να βγάλουμε τα ενημερωτικά φυλλάδια πριν την έναρξή τους και να τα μοιράσουμε, επίσης φροντίζουμε την συνέντευξη τύπου κι αυτήν νωρίτερα να την κάνουμε… αν οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει δεν έχει νόημα! Να σήμερα τα είπες στους δημοσιογράφους , σήμερα σου δώσανε και τα φυλλάδια! Έλα όμως που το πολιτιστικό καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει! Με χρονοκαθυστέρησης εργάζεστε κύριε Κοκκινάκο μου;
Από ωραία λόγια…

Σκουπιδότοπος, μέχρι πότε;

Για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών του δήμου μας, οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες από τους κατοίκους του συνοικισμού των Φιλικών, οι οποίοι χρόνια τώρα βιώνουν το δράμα της γειτνίασης με μια χωματερή που όλο κλείνει και όλο παραμένει ανοιχτή.
Με κατ εξοχήν υπεύθυνο για το κλείσιμο τον ΦΟΔΣΑ και με εμπλεκόμενους την μέχρι προ τιςνος ΤΕΔΚΑ και την Περιφέρεια, το θέμα σέρνεται χρόνο με το χρόνο, χωρίς ουσιαστικά καμιά προσπάθεια επίλυσής του, όταν έπρεπε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν ανασκουμπωθεί και να έχουν θέσει τις  βάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που πρώτιστα αφορά την υγεία μας και το περιβάλλον. 

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 5-7-11

Θεατρική Ομάδα
 «Σε ένα προσωπικό ταξίδι στη χαμένη παιδική αθωότητα, αυτή  που λέγεται ότι όλοι οι "μεγάλοι" έχουμε καλά κρυμμένη μέσα μας, μας προσκαλεί ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, στην παράσταση που δίνει απόψε στο θεατράκι του Αγιώργη, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης.  Κάθε σκηνή αυτού του έργου είναι ένα μάθημα ζωής, τόσο σοφό όσο σοφή είναι η απλότητα, ένα μάθημα χωρίς διδακτισμούς και μελοδραματισμούς, που οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτούς που αγαπάμε και γι’ αυτούς που μας αγαπούν. Και ταυτόχρονα είναι μια κατάθεση για τη δύναμη της ποίησης και της φαντασίας, αφού, όπως βεβαιώνει ο ίδιος ο Μικρός Πρίγκιπας, «μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».

Ξέχασαν την Κυνουρία

Η σύμβαση που υπεγράφη προχτές για την μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα του Αναβάλου, με επεκτάσεις υφιστάμενων δικτύων σε περιοχές πού έως και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί από αυτά, με κατασκευή υπόγειων σωληνωτών δικτύων, καθώς επίσης και με κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής (όπως αντλιοστάσια, δεξαμενές αποδόσεως και δεξαμενές εξισώσεως) στο Αργολικό πεδίο, αποτελεί μια σημαντική απάντηση στον έως τώρα ελλοχεύοντα κίνδυνο ερημοποίησης της Αργολίδας αλλά και στο ρόλο που καλείται να παίξει, στην εξάλειψη ανάλογων ανησυχιών,  το αρδευτικό αυτό έργο.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 4-7-11

Το μερίδιό τους
Έτοιμος να  διεκδικήσει το αναλογούν  μερίδιο από τα νερά του Ανάβαλου ο Δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, κ. Σκατζός,  προκειμένου να αρδεύσει τον κάμπο του Αστρους,  δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο, σημειώνοντας πως ο φάκελος του έργου είναι έτοιμος από πλευράς δήμου ώστε να εξασφαλίζει τις εγκρίσεις  και να προχωρήσει στη επικαιροποίηση μιας παλιάς μελέτης, για να δημοπρατηθεί το έργο. Κατά τη μελέτη αυτή του ΥΠΕΧΩΔΕ, του 1982, η Κυνουρία δικαιούται 50.000.000 κυβικά μέτρα το χρόνο και βάσει αυτή, που επικαιροποίησε,  η Αργολίδα υπέγραψε την προ ημερών σύμβαση  έργων των 8,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Γάτος γράφει, γάτος σκούζει 4-7-11 (Το μέλι και η γριά)

Το μέλι και η γριά
Συνεργασία στα λόγια και τοποθετήσεις για χαίδεμα αυτιών. Τι εννοείτε κύριε περιφερειάρχα όταν λέτε πως το θέμα της Μεγαλόπολης δεν είναι θέμα ποσοστών; Τότε αλήθεια γιατί στην εισήγησή σας διεκδικείτε το 50% του λιγνιτικού τέλους; Ποια συνεργασία εννοείτε όταν αγνοείτε το δήμο Μεγαλόπολης και δεν δίνετε μια θέση στους ενεργειακούς Δημάρχους ούτε και στην επιτροπή που φτιάχνετε;