Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πολύ ξύλο σε γάμο

ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ


Καλό ή κακό της έκανε της κοράκλας του ο Μητσοτάκης που ξαναβγήκε σεργιάνι στην τηλεόραση; Ας το εκτιμήσει η ίδια. Εμείς, πάντως, τον απολαύσαμε  που πήρε το μπουρί της σόμπας και βγήκε σε αναζήτηση εργατικού αίματος (και το Μνημόνιο υπερασπίστηκε, και «όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι αναγκαία και χρειάζονται και άλλα», τόνισε, και «δεν θα πληρώσουν κόστος ανεργίας οι προνομιούχοι του δημοσίου;», αναρωτήθηκε με το γνωστό του ύφος).

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ


Το είδαμε κι αυτό. Εν μέσω άγριας υφαρπαγής μισθών και συντάξεων, σε συνθήκες πίεσης, ανεργίας και αβεβαιότητας, ξαφνικά να μας κόβουν και το τσιγάρο με το έτσι θέλω για «το καλό μας» ρε παιδί μου.
Τους πήρε ο πόνος για την υγεία μας άσχετα αν μας πνίγουν στους ατμοσφαιρικούς ρύπους από τις βιομηχανίες και τα καυσαέρια, μας δηλητηριάζουν για ψύλλου πήδημα με τα χημικά τους και μας σκοτώνουν στα κρεματόρια του μεροκάματου (ακόμη ένας νεκρός την ημέρα έναρξης της εφαρμογής της απαγόρευσης, αλλά ποιος να ασχολείται τώρα με λεπτομέρειες).

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ


Γιατί όχι και ανεμογεννήτριες και στη Μακρόνησο, αναρωτήθηκε ο «πολύς» Χ. Παμπούκης στο πρωινάδικο του Mega. Γιατί όχι; Η Μακρόνησος το Μάη του 1989 αναγνωρίστηκε  ως ιστορικός τόπος και «ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία όλα τα κτίρια των στρατοπέδων της Μακρονήσου».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ


Μας συμφέρει οικονομικά να σας κόψουμε το πόδι, παρά να σας το σώσουμε για μερικά χρόνια! Αυτό ήταν το μήνυμα που βγήκε από την απάντηση του ΙΚΑ προς πάσχουσα από σακχαρώδη διαβήτη, η οποία τόσο ντόρο έκανε στα τηλεπαράθυρα. Τα κυβερνητικά στελέχη, ως συνήθως, έκαναν μια ακόμη ανέξοδη επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, ρίχνοντας την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ

Η ενημερωτική αφίσα βρίσκεται κολλημένη στην πόρτα του Δημαρχείου Τρίπολης, στο ύψος ενός μέσου ανθρώπου. Σπεύδει ο, παρατηρητικός και ενδιαφερόμενος μέσος άνθρωπος και διαβάζει ότι «την Κυριακή διεξάγονται αγώνες τζούντο...», δεν βλέπει ονόματα όμως ο μέσος άνθρωπος και ανθρωπίνως ρωτάει παρατυχόντα Τριπολίτη αν ξέρει ποιοι τζουντόκα θα αγωνιστούν.

ΑΝΤΕΧΟΥΝ;


Πόσο θ’ αντέξουν ακόμη οι... οπαδοί να τρέχουν, να ανταποκρίνονται στα προσκλητήρια των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων, να δίνουν το «παρών» στις διάφορες συγκεντρώσεις; Μία στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, μία στην (πανηγυρική) παρουσίαση των υποψηφίων, μία στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, μία στην κεντρική προεκλογική ομιλία-θα... μπαφιάσει στο τέλος ο κόσμος. Μου εκμυστηρεύτηκε αυτόν τον φόβο του υποψήφιος, δήμαρχος, όταν τον ρώτησα «πότε, με το καλό, τα εγκαίνια του μαγαζιού, ουπς!, συγγνώμη, του εκλογικού κέντρου εννοώ».

Χαμογελάτε

Ήταν κάποιοι ψυχολόγοι και έκαναν ένα πείραμα.
Πήραν ένα αεροπλάνο και φώναξαν έναν Αγγλο, ένα Γερμανό και έναν Έλληνα, για να δουν τί θα κλέψει ο καθένας.
Μπαίνει ο Αγγλος, και κλέβει τον έναν κινητήρα.

Για μια ελεύθερη κίνηση

Τα άτομα  που κινούνται καθημερινά στο δρόμο προς το πανεπιστήμιο, πίσω από την  Αγία Βαρβάρα, εκτός από τους φοιτητές, έχουν το δικό τους βηματισμό.
Αλλος προχωρά  ορμητικά, άλλος περπατάει νευρικά,  άλλος επιλέγει μία χαλαρή κίνηση. Η διαδρομή είναι στενάχωρη. Αυτοκίνητα και άνθρωποι ανακατεύονται στο ελάχιστο εύρος του δρόμου ώστε να μην  μπορεί να πορεύεται κανείς αφηρημένος. Έχει την έγνοια του διερχόμενου με τον οποίο διασταυρώνεται και ανταλλάσσει γρήγορες ματιές, είτε για να κάνει στην άκρη και να τον αφήσει να προπορευτεί, είτε για να αυξήσει για λίγο την ένταση του βαδίσματος και να προσπεράσει. Ανάλογα με τις εποχές του χρόνου και τις ώρες της ημέρας, η σύνθεση αλλάζει.

«Το ναυάγιο Δράκου»

Πως βλέπει  τα εκλογικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αθηναϊκός τύπος; Χαρακτηριστικό το παρακάτω σχόλιο του Μικροπολιτικού των ΝΕΩΝ της περασμένης Τετάρτη.

Και στην έκθεση

Εκλογικά
Στα εγκαίνια της έκθεσης Γιαγιάνου, προσήλθε θορυβώδης ο κ. Μπαρούτσας, για να εξέλθει της αίθουσας, μονολογώντας,  μόλις πήρε το λόγο ο κ. Τατούλης. Επανήλθε όμως αργότερα, όταν τελείωσε ο ομιλητής, είδε την έκθεση και τον ζωγράφο και ώχετο απιών.

Απορία

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η επιστολή Μπαρούτσα με την οποία καταγγέλλει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης ασχολήθηκαν εκτενώς μαζί του. Ήταν άλλωστε βούτυρο στο ψωμί τους μια τέτοια καταγγελία, που δεν την άφησαν να πάει χαμένη.  Ωστόσο, μια μικρή απορία από τη στήλη.

Ο σκύλος που παίζει μπιλιάρδο

Πολύ άγριο ξύλο σε γάμο

ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ...


Καμία αντίρρηση. Όντως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το θέμα όμως δεν είναι αν είναι εδώ, ή αν είναι εκεί. Το θέμα είναι αν, σύμφωνα με το γνωστό σύνθημα, είναι και «ενωμένο-δυνατό». Δεν θα πω ότι δεν είναι ούτε ενωμένο, ούτε δυνατό, για να μη λέτε ότι κινδυνολογώ. Δεν μπορώ όμως να μη πω ότι δεν είναι ολίγον τι χλωμό, διότι πολύ απλά είναι χλωμό. Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΜΑ


Ένα πρώτο τάμα το κάνουν για τον Δήμο Τρίπολης, που το ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά ενωμένο και δυνατό δείχνει απέναντι στον «γαλάζιο» Σμυρνιώτη, παρά τις προσπάθειες που κάνει τις τελευταίες ημέρες η τοπική «πράσινη» Νομαρχιακή, προκειμένου να συσπειρώσει ψηφοφόρους γύρω από τον Δελφάκη.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΜΑ


Το δεύτερο τάμα, το κάνουν για την περίπτωση της Μεγαλόπολης. Μια περίπτωση, που παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με αυτή της Τρίπολης. Χρισματούχος του ΠΑΣΟΚ ο Δελφάκης στην Τρίπολη, χρισματούχος του ΠΑΣΟΚ ο Τσιριγώτης στην Μεγαλόπολη. Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος ο Πασόκος Παυλής στη Τρίπολη, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος ο Πασόκος Μπούρας στη Μεγαλόπολη.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΑΜΑ

Το τρίτο τάμα, που κάνουν, δεν είναι δημαρχιακό, αλλά Περιφερειακό. Το ΠΑΣΟΚ θέλει διακαώς να εκλεγεί Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Τατούλης, για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΑΜΑ

Το τέταρτο τάμα, το κάνουν για την Γορτυνία. Ο επίσημος «πράσινος» χρισματούχος είναι ο Παρασκευόπουλος. Μέχρι πρότινος, όλοι έβλεπαν ότι η μάχη εκεί, θα γίνονταν μεταξύ του Παρασκευόπουλου και του επίσημου «γαλάζιου» χρισματούχου Κούλη.

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ

Και σαν κερασάκι στη τούρτα, θα αναφέρουμε κάτι που δεν έχει σχέση με τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, αλλά που αποδεικνύει ότι το Αρκαδικό ΠΑΣΟΚ,

ΦΙΝΑΛΕ

Να ρωτήσουμε λοιπόν στο φινάλε, αν όλα αυτά που περιγράψαμε πιο πάνω, είναι ενθαρρυντικά για το ΠΑΣΟΚ; Να ρωτήσουμε αν ο «πράσινος» ορίζοντας,

αρης λεβερκούζεν 0-0 (21-10-10)