Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Υπάρχει λογική;

Δεν θα σταθούμε σε λέξεις επίκαιρες, φορτισμένες, έστω, με τα αδιέξοδα των ημερών, όπως  «πτώχευση», μειώσεις μισθών, υποβάθμιση της οικονομίας και «οίκοι αξιολόγησης». Επανερχόμαστε σε λέξεις συνήθεις, «τετριμμένες» από τη συνεχή τους χρήση καθ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως καθαριότητα και σεβασμός στο αστικό περιβάλλον,  προσπαθώντας να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 19-7-11

Ξεσηκώνονται
Κατηγορηματικό «Όχι» εκπέμπεται από το Δήμο και την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης, στην κυβερνητική απόφαση για δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων, στα εγκαταλειμμένα ορυχεία της περιοχής, για 30 περίπου χρόνια. Δήμαρχος και κάτοικοι είναι στο πόδι για να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια, ενώ με ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η προσφυγή του δήμου, τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας, όσο και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Σώμα συγκλήθηκε έκτακτα μετά την ανάρτηση στη “Διαύγεια” σχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τον συγκεκριμένο χώρο. Στην περίπτωση που δεν έχουν απτά αποτελέσματα, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικότερες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων καταλήψεις ταινιοδρόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ, διακοπή λειτουργίας μονάδων του ΑΗΣ, αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, καθώς και μαζικές διαμαρτυρίες ακόμα και καταλήψεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και στη ΔΕΗ, στην Αθήνα.

live streaming olympiakos vs KSP Polonia Warsaw (α΄ημιχρ.1-1) 19-7-11

live stream olympiakos vs KSP Polonia Warsaw 19-7-11

Ομαδική εκτέλεση 16 κρατουμένων στο Πακιστάν απο τους Ταλιμπάν (VD σόκ)

Οι 16 είναι πρώην μέλη της αστυνομίας και της εθνικής φρουράς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τους Ταλιμπάν ως "εχθροί του Ισλάμ".

Είναι αργά για δάκρυα… Στέλλα!

Μ αρέσει που τώρα προβληματίζονται! Προβληματίζονται για τον χρόνο που άνοιξε το ζήτημα των ταξί! Τώρα που οι συνέπειες είναι ήδη μεγάλες τώρα και οι κυβερνώντες προβληματίζονται! Δεν το σκέφτηκαν; Δεν το φαντάστηκαν; Μα ήταν απλό! Καλοκαιρινή σαιζόν, τουρισμός, μετακινήσεις… από όλα αυτά μια αλυσίδα επιχειρήσεων αναμένει να ανασάνει οικονομικά… οι κινητοποιήσεις στις μεταφορές δημιουργούν ζήτημα και αναρωτιέμαι.. ήταν τόσο δύσκολο να σκεφτούν πως αυτό θα συμβεί;

Γένοβα 10 χρόνια μετά VD corriere della sera (μας θυμίζουν κάτι;)


Από τις 12 το μεσημέρι ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές του Μαύρου Μπλοκ και τις δυνάμεις των μπάτσων. Μέσα σε λίγο διάστημα οι συγκρούσεις γενικεύονται. Οι διαδηλωτές επιτίθενται σε κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και στις φυλακές.
Η Γένοβα μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αγωνιστές της ελευθερίας και τους εχθρούς της ανθρωπινότητας. Οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν όταν οι επιθέσεις των οργάνων της κυριαρχίας στράφηκαν εναντίον σε ό,τι κινητοποιούνταν.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς στο κεφάλι ο νεαρός Iταλός διαδηλωτής  Κάρλο Τζουλιάνι, ηλικίας 23 ετών, από τη Ρώμη, κάτοικος Γένοβα.

Ισραηλινοί κομμάντος σταματούν ακτιβιστές που πλέουν προς την Γάζα VD

 Σκάφη των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού Ναυτικού προσέγγισαν το γαλλικό σκάφος που μεταφέρει φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και Έλληνες, με προορισμό τη Γάζα και ο επικεφαλής της δύναμης των ισραηλινών κομμάντος τους ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείο Άμυνας. 
Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Έλληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz, Αμίρα Χας, και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.

Αστυνομικοί σκότωσαν 19 χρονο επειδή δεν πλήρωσε 2$ εισητήριο στο τράμ (San francisco) Σκηνές που σοκάρουν!!!! VD