Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Από τις 29 Νοεμβρίου χιλιάδες κρατούμενοι-ες όλων των φυλακών της χώρας έκαναν αποχή συσσιτίου διεκδικώντας την επίλυση στοιχειωδών αιτημάτων τους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αντί να παραδεχθεί την άθλια κατάσταση των φυλακών έσπευσε να μιλήσει για «υποκινούμενη κινητοποίηση». Ποιος άλλος πέρα από τη βαρβαρότητα του «σωφρονιστικού» συστήματος, την κρατική αδιαφορία και την πεποίθηση όλων των κυβερνήσεων ότι οι φυλακές είναι αποθήκες ανθρώπων υποκινεί και αυτή την κινητοποίηση των κρατουμένων;

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου στο Alter, επειδή φιλοξένησε δηλώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και επειδή ο παρουσιαστής της εξέφρασε την άποψη ότι τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν τα μέλη της 17Ν είναι πολιτικά και όχι ποινικά! Πρόκειται για την πιο φασιστική απόφαση που πήρε ποτέ το ΕΣΡ, η οποία παραπέμπει ευθέως στην εποχή της χούντας.

Ο ΠΙΟ... ΚΑΚΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Όπως είναι γνωστό, οι τροϊκανοί φεύγοντας από την Ελλάδα φρόντισαν να διαρρεύσουν τη «βαθμολογία» που έβαλαν στους υπουργούς  τους οποίους ήλεγξαν. Ποιος πήρε τη χειρότερη βαθμολογία; Ο Γ. Παπακωνσταντίνου! Διότι δεν παρέδωσε στοιχεία για την πορεία των επιμέρους οικονομικών δεικτών, δεν παρέδωσε το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο, ενώ έπεσε παταγωδώς έξω στα έσοδα.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ

Δεν έχει προηγούμενο ο σάλος που έχει ξεσπάσει από τη διαρροή των 251.287 τηλεγραφημάτων που ξεκίνησαν να δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα του Wikileaks την περασμένη Κυριακή 28 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στους ερχόμενους μήνες. Τα τηλεγραφήματα μεταξύ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και 274 πρεσβειών των ΗΠΑ ανά τον κόσμο χρονολογούνται από το 1966 μέχρι το Φλεβάρη αυτού του χρόνου, ενώ 15.662 από αυτά έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα.

ΟΙ... ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Μόνο ο Παπακωνσταντίνου θα πηγαίνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δώσει το σόου του μπροστά στις κάμερες; Πήγε και η ΓΣΕΕ για να αναπτύξει «τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα π ου απασχολούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους» και να του μεταφέρει «τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ενόψει και της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου»

ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ


, πάντως, το δήλωσε με κάθε επισημότητα και με θαυμαστή αποφασιστικότητα, σε θαυμάσια ελληνικά κι αυτός: «Το βάρος μας πέφτει στους προσεχΟΥΣ μήνες»-και ο Ρέππας κι ο Καστανίδης και ο Μπένυ, που... κουτσομιλάνε τα ελληνικά, χαμήλωσαν τους οφθαλμούς άμα τω ακούσματι, τους έστρεψαν σε συγκεκριμένο σημείο της ελληνίδος γης (μήπως και τους... καταπιεί επ’ ολίγον και ξεφύγουν από την δυσκολίαν της θέσεως), ύστερα τους ύψωσαν προς το άπειρον, όπου ακριβώς είδαν λαμπράν και ηλίου φαεινοτέραν επιγραφήν (κάτι σαν το «Εν τούτω νίκα» του Κωνσταντίνου του Μεγάλου και Αγίου) και ανέγνωσαν: «Τα ελληνικά του μπορούν να βελτιωθούν».

ΒΡΕΧΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

, λοιπόν, από την στιγμή που (μας τα είπανε... και) ξεμπερδέψαμε με τους Στρος Καν και Μπαρόζο και Όλι Ρεν, νομοσχέδια που τάχιστα θα γίνουν νόμοι του κράτους και οι εργαζόμενοι-και στον ιδιωτικό τώρα και στον δημόσιο τομέα-και οι συνταξιούχοι άδουν μαζί και ομού και αντάμα και απολύτως συγχρονισμένοι το αθάνατο λαϊκό: «Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά...»-όπου «χάρος», κατά περίπτωση, ο Λοβέρδος, η Κατσέλη, ο ημέτερος Ρέππας (Γι’ αυτόν οι των ΔΕΚΟ, συνεπικουρούμενοι από φορτηγατζήδες, νταλικέρηδες και λοιπούς ντελμπεντέρηδες, άδουν εναλλάξ και την γνωστή επιτυχία «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, μου το ‘κλεισες το σπίτι μου»),

pigs (portugal,italy,greece,spain)

Οι απόψεις του Ευγένιου Τριβιζά (καθηγητή εγκληματολογίας στην
Μ.Βρεττανία & συγγραφέα παιδικών βιβλίων) για τον όρο *PIGS* (Portugal -
Italy - Greece - Spain):


O χαρακτηρισμός των Ελλήνων ως απατεώνων, προδοτών & άλλων τινών δεν είναι
παρά μία ακόμα περίπτωση του κοινωνιολογικού φαινομένου της επικλήσεως
αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε περιπτώσεις κρίσεων. Αντί να κρίνονται & να
κατακρίνονται αποφάσεις ή ενέργειες συγκεκριμένων ατόμων, στιγματίζεται
συλλήβδην ένας ολόκληρος λαός. Το πιο επικίνδυνο στερεότυπο είναι η
αμφισβήτηση της ανθρώπινης φύσης φυλών & εθνών.

Για παρηγοριά

Στην σημερινή γκρίζα οικονομική πραγματικότητα, όπου η αγωνία για το τι τέξεται η επιούσα μεγαλώνει καθημερινά, ο εορταστικός διάκοσμος των Χριστουγέννων καθίσταται αναγκαίος παρά ποτέ. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο το καλύτερο. Τον έχει  ανάγκη ο κόσμος της Τρίπολης, οι μικροί μας φίλοι, πρωτίστως, αλλά και οι πλέον ηλικιωμένοι, για να νοιώσουν  τη μεγάλη γιορτή σαν ανάσα στον μακρύ ανήφορο της δυστυχίας τους και σε μια πόλη που είναι εγκαταλελειμμένη στην ασχήμια, στη μιζέρια και στην κακομοιριά.

Χαμογελάτε


Δύο ανθρωποφάγοι, πατέρας και γιος, κάθονται στο τραπέζι και τρώνε το μεσημεριανό που είχε μαγειρέψει ο πατέρας. Ξαφνικά ο γιος λέει στο πατέρα:
- Πατέρα έχω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό.
- Τί είναι, παιδί μου;
- Να δε μ αρέσουν οι γυναίκες.

Πισινός που τραγουδά και συγκλονίζει...Ρώσσικος vd