Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!

Μια μεγάλη αντίφαση χαρακτηρίζει την «Καλλικρατική» προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε: Ενώ γίνεται πάνω στη βάση μιας νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας, δηλαδή αιρετοί Περιφερειάρχες και όχι Νομάρχες, και λιγότεροι και μεγαλύτεροι δήμοι, αυτή η διαίρεση περνάει στο ντούκου, και ελάχιστα απασχολεί τις δημόσιες συζητήσεις και τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Το ΚΚΕ μόνο ξιφουλκεί κατά του «Καλλικράτη», ενώ όλο το υπόλοιπο φάσμα, ή ψάλλει ύμνους στη νέα διοικητική διαίρεση (πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ δεν φείδεται καλών λόγων) ή ξεχνώντας την ουσία αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης, φοράει την μάσκα της Αποκριάς και απειλεί ότι θα φτιάξει... αντιμνημονιακές Περιφέρειες!!!

ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ!

Τελικά, οι επερχόμενες «Καλλικρατικές» εκλογές θέτουν σε δοκιμασία τα... κουμπαριά της τοπικής ΝΔ; Μετά την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις Μανδρώνη-Σμυρνιώτη, οι κακές γλώσσες λένε ότι η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπόζου

ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ...

Ομολογουμένως, οι προσπάθειες που καταβάλει ο Βόσνος στην Τεγέα, προκειμένου να περιορίσει διάφορες διαρροές, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον σαν φιλότιμες.

ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΡΔΟ...

Προεκλογική περίοδος, και ούτε μια μυστική σύσκεψη στο σπίτι του Αβραμόπουλου στο Μουλάτσι, είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο!

ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ!

Αυτοί που λαχταρούσαν πολύ την εκ νέου Δημαρχιακή υποψηφιότητα του Αποσκίτη, δεν ήταν «γαλάζιοι» αλλά... «πράσινοι». Πίστευαν πως η υποψηφιότητα του Αποσκίτη, θα έκανε ζημιά στον «πράσινο» ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Γορτυνίας Γιαννόπουλο

ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Και βέβαια είμαι διαστροφικός τύπος, από την στιγμή που όλοι κοιτάνε τις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, κι εγώ κοιτάζω από τώρα τις... βουλευτικές.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ;


Με την λογική ότι ο Τατούλης διαθέτει «ρεύμα», ο απέναντι αντίπαλός του Δράκος κινδυνεύει από ηλεκτροπληξία ή από... ρευματισμούς;

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Άντε με το καλό να τελειώσουν οι εκλογές, για να ξανασυναντηθεί ο Παυλής με τον Δελφάκη, στο δικηγορικό γραφείο του δεύτερου. Κι όταν λέω «να τελειώσουν οι εκλογές» δεν εννοώ την πρώτη Κυριακή, αλλά την δεύτερη.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ποιος είναι αυτός ο «πράσινος» ανήρ που εδώ και κάτι μήνες προσπαθούσε να πείσει τον Γιαννακούρα, να συνταχθεί με τον Δελφάκη;

ΚΡΙΜΑ! ΚΟΥΝΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!


Η χειραψία μεταξύ Τατούλη και Σμυρνιώτη, το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι μέσα στο πρακτορείο τύπου του Λεμπέκου στην κεντρική πλατεία, ήταν ιδιαίτερα θερμή.

ΚΟΝΤΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ;

Την περασμένη βδομάδα, όταν ο κάποτε μεγάλος μπασκετμπολίστας και νυν δήμαρχος Πειραιά προοριζόταν για αντιπεριφερειάρχης του (κυβερνητικού) Γ. Σγουρού, το ΠΑΣΟΚ εκθείαζε τις ικανότητές του και το έργο του. Μόλις κόπηκε και πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο (Γ. Δημαράς), ανακαλύφτηκαν οι αδυναμίες του, η... αποτυχία του ως δημάρχου. Προσπαθούν, οι... σύντροφοί του, να τον κοντύνουν τον άνθρωπο. Πόσο κονταίνει όμως ένας Φασούλας!

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως: για εύκολη και ανέξοδη μετακίνηση, για άσκηση και εκγύμναση του σώματος, για ωραίους αθλητικούς αγώνες, για ασκήσεις ισορροπίας από δεξιοτέχνες στο τσίρκο. Ενίοτε χρησιμεύει και σαν μέσο τιμωρίας κάποιων ισχυρών, σαν όργανο «εκδίκησης» των μαζών έναντι των ισχυρών, όταν οι τελευταίοι τους (μας) κάνουν την ζωή... ποδήλατο.

ΩΡΑΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ

, πολλές και πολύ ωραίες υπάρξεις, στην «ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» του Δ. Παυλή. Φαίνεται πως τις διάλεξε από... όλον τον Μοριά-να δούμε όμως πόσες θα... χαζεύουμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Διότι (και) το κάλλος (πρέπει να) είναι ένα κριτήριο στην επιλογή μας!

Χαμογελάτε

Ατάκες που ειπώθηκαν από στόματα γυναικών ανεξαρτήτως χρώματος μαλλιού, για να σας αποδείξουμε ότι δεν είναι μόνο οι ξανθιές ηλίθιες:
-Βλέπουμε στο βιβλίο μια μύγα σε μεγάλωση.
-Θα πάμε τριήμερη εκδρομή. -Για πόσες μέρες;
-Εκεί που οδηγούσα, ένα σταματημένο φορτηγό ήρθε και έπεσε επάνω μου.

AΠOHXOI

Μπαρούτσας μαινόμενος 
«Χολή» στάζει ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ  Γιώργος Μπαρούτσας με ανοιχτή επιστολή του στα ΜΜΕ, μετά την απόρριψή του από τον Πέτρο Τατούλη  για Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας. Με λόγια σκληρά, όπως μονοκράτορας, φεουδάρχης,  Πέτρος ο Α’, Πέτρος ο Μέγας, ο Πέτρος που πάει παντού, κλπ, περιγράφει την πολιτική διαδρομή και προσπαθεί να απαξιώσει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ανάβοντας φωτιές στο σχετικά ήρεμο πολιτικό σκηνικό.

Χαμογελάτε

αποδείξουμε ότι δεν είναι μόνο οι ξανθιές ηλίθιες:
-Βλέπουμε στο βιβλίο μια μύγα σε μεγάλωση.
-Θα πάμε τριήμερη εκδρομή. -Για πόσες μέρες;
-Εκεί που οδηγούσα, ένα σταματημένο φορτηγό ήρθε και έπεσε επάνω μου.

Στην Κρήτη… κολυμπώντας!

«Φυσικά και πρόκειται για «άθλο», καθώς ο παράτολμος άνδρας θα προσπαθήσει να κολυμπήσει από τη Νεάπολη Λακωνίας ως τον Μπάλο Κισσάμου Χανίων.
Ο κ. Τσιάνος έχει ιερό σκοπό, αυτόν της αφύπνισης και της προβολής της εθελοντικής οργάνωσης «Ορίζοντες», η οποία ασχολείται με την περίθαλψη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο.

Βουβό ποτάμι ψηφοφόρων

Το ερώτημα είναι απλό. Τώρα που οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται «πολιτισμένα», χωρίς  ακραίες αντιπαλότητες, είναι άραγε καλύτερα ή όχι; Τι έχει συμβεί και οι πολίτες αδιαφορούν για πρόσωπα και κόμματα;  Μέχρι την περασμένη Κυριακή  πάσχιζαν οδυνηρά οι επί κεφαλής υποψήφιοι να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια καθώς προσέκρουαν  στην παγερή αδιαφορία και την απάθεια του κόσμου. Σήμερα η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η ίδια και χειρότερη. Καλούν τον κόσμο στην παρουσίαση των υποψηφίων και οι μόνοι που προσέρχονται είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι και κανένας άλλος.

jet αεροπλάνο καταστρέφει φορτηγό στο αεροδρόμιο

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ... ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ


Είναι αλήθεια, ότι κάποια μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ ήθελαν τον Μπαρούτσα σαν υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στον συνδυασμό του Τατούλη. Είναι αλήθεια, ότι ο Τατούλης δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ, εγγράφως έθεσε τον Μπαρούτσα σαν υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη με τον Τατούλη.

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ...


Τα σκήπτρα του παρασκηνίου βέβαια στην Γορτυνία, τα κατέχει η ΝΔ. Και μιλάμε για εντελώς... ταχυδακτυλουργικά παρασκηνιακά σκήπτρα. Η ΝΔ έδωσε νωρίς νωρίς το χρίσμα του υποψήφιου Δήμαρχου στον Στάθη Κούλη, όμως ως δια μαγείας αυτή την στιγμή το χρίσμα δεν το έχει ο Κούλης αλλά ο Αποσκίτης, ο οποίος Αποσκίτης από την στιγμή που ο Κούλης πήρε το χρίσμα, ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


 Μήπως, νομίζετε ότι και στην Γορτυνία έγιναν λίγα; Όχι βέβαια. Δεν είναι δυνατόν να νομίζετε κάτι τέτοιο. Το πώς ακριβώς εμφανίστηκε από το πουθενά ο Παρασκευόπουλος,

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ...

Παρασκήνιο υπήρξε και στον «γαλάζιο χώρο» με την επιλογή του Σμυρνιώτη για Δημαρχιακή υποψηφιότητα. Το μεγάλο φαβορί που ήταν ο Μανδρώνης, έγινε αουτσάιντερ, και ο Σμυρνιώτης που ήταν το αουτσάιντερ πήρε τελικά το χρίσμα. Και με το που πήρε το χρίσμα, ποια ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε; Ότι στηρίζει την Περιφερειακή υποψηφιότητα του Δράκου!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...

Από πού ν’ αρχίσει κανείς, και που να τελειώσει. Για τον Δήμο Τρίπολης. Και σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, τα γνωρίζετε πάνω κάτω. Υποτίθεται ότι όλοι οι «πράσινοι», μικροί και μεγάλοι, επώνυμοι, ανώνυμοι και γενικώς, γούσταραν να κατέβει το κόμμα ενωμένο στις εκλογές, υποτίθεται ότι όλοι εργάζονταν προς αυτή την κατεύθυνση, και τελικά καλούνται τώρα οι ψηφοφόροι να επιλέξουν μεταξύ του Παυλή και του Δελφάκη!

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων, Περιφερειακών συμβούλων και Αντιπεριφερειαρχών και οι επικεφαλείς των Δημαρχιακών και Περιφερειακών συνδυασμών προσπαθούν να πάρουν κάποιες μικρές ανάσες, αφού ο δρόμος μέχρι την τελική στελέχωση των ψηφοδελτίων τους, μόνο εύκολος δεν ήταν. Και φυσικά (όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα έγιναν όμορφα κι ωραία), υπήρξε άγριο παρασκήνιο.

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ... ΠΙΣΤΑ


Στο φόρτε της η προεκλογική περίοδος. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έβγαζαν αρκετό καιρό τώρα σταδιακά στη σκηνή τα ονόματα-φίρμες που θα τους πλαισιώσουν στις εκλογές, όπως ακριβώς γίνεται και στα σκυλάδικα, που η πρώτη φίρμα βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα.

ΣΥΝΗΘΩΣ

η επιλογή των τοπικών αρχόντων γίνεται με... ελληνικό τρόπο. Για τον δήμαρχο έρχονται τα κόμματα και... χρίζουν και στηρίζουν και υποστηρίζουν και προβάλλουν και «επιβάλλουν». Και, πράγματι, ένα κομμάτι του λαού ακολουθεί τυφλά τις κομματικές εντολές-δεν σκέφτεται, δεν κρίνει, εξαφανίζει την προσωπική άποψη, συμμορφώνεται προς άνωθεν υποδείξεις. Κάποιοι «βλαστημάνε»,

ΟΥΦ!

έκανε με ανακούφιση ο Ανανίας, σαν τελείωσε η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τους νέους Δήμους και για τις Περιφέρειες την Κυριακή το βράδυ. Είχε μια αγωνία ο Ανανίας για το αν θα βρεθούν, τελικά, άνθρωποι πρόθυμοι να αναλάβουν τις τύχες των (ρημαγμένων) χωριών, των (μίζερων) πόλεων, της (ταλαίπωρης) περιφέρειας.