Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πρόσωπο της ημέρας. Πάγκαλος αρνητικά.


Για μια ακόμη φορά η συμπεριφορά του (προς τον νομάρχη Αρκαδίας την 28η Οκτωβρίου) τον χρήζει αρνητικά. Ο άνθρωπος είναι απερίγραπτος σ΄αυτά που λέει.

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ






Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως στις εκλογές ισχύει εκείνη η παροιμία που λέει «φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη». Δηλαδή ότι ο ένας υποψήφιος φοβάται την δυναμική του αντίπαλού του υποψήφιου, και υπολογίζει την ζημιά που μπορεί να του προξενήσει. Ο ένας φοβάται τον άλλον λοιπόν, και αναλόγως προσαρμόζει την προεκλογική του τακτική και στρατηγική, προκειμένου να τον αποδυναμώσει, με στόχο να τον νικήσει έστω και στα σημεία. Αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στους αιώνες των αιώνων, αμήν.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Βρείτε εσείς, εκείνους τους δύο, που κατά την διάρκεια της επίσκεψης Σαμαρά στη Τρίπολη, δεν πρέπει να ανταλλάξαν ούτε μία ματιά μεταξύ τους.

Φιλική (διαχρονική) συμβουλή

Είμαι από τους τελευταίους που θα σας προτρέψουν να πάτε να ψηφίσετε. (Πιο πιθανό είναι να προτρέψω να μη πάτε, παρά να πάτε). Όσοι από σας όμως είστε μαζόχες του κερατά, και πάτε γυρεύοντας (κοινώς σας τρώει ο κώλος σας) ένα έχω να πω

ΤΣΟΥΞΙΜΟ

Εμ’ εσείς τι νομίζετε δηλαδή. Ότι ο Σαμαράς ήρθε στην Τρίπολη για τον Σμυρνιώτη; Όχι βέβαια.

ΦΤΑΝΕΙ;

Φτάνει ρε συ Αντωνάκη μια ομιλία σε Πνευματικό κέντρο, για να συσπειρώσεις τον «γαλάζιο» κοσμάκη γύρω από τον Δράκο;

ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αφού όλοι «παίζουν» με την εκλογολογία, ας «παίξουμε» κι εμείς, κι ας τσεκάρουμε έστω και πρόχειρα μερικά ονοματάκια υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων που πολύ πιθανόν να αποδειχθούν «χρυσορυχεία» για τους υποψήφιους Δήμαρχους Τρίπολης.
  • Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι απ’ αυτές τις Δημοτικές εκλογές δεν θα βγει ενισχυμένος ο Τζιούμης που φιγουράρει στον συνδυασμό του Δελφάκη; Δεν νομίζω. Όλοι λένε πως ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει, θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα για το Δημαρχιακό του μέλλον.
  • Συμπάθειες που αναμένεται να μεταφραστούν σε ψήφους, διαθέτουν από τον συνδυασμό του Δελφάκη και η Δώρα η Μπρακουμάτσου, και ο Ηλίας ο Κούρος, ενώ θα περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει και ο Γιάννης Παπαγεωργάκης γιος του Βασίλη Παπαγεωργάκη, που αποφάσισε να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» και να ασχοληθεί με τα κοινά.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


και συγκεκριμένων υποψηφίων ο προεδρικός λόγος:
-         Ο Δημ. Δράκος είναι δοκιμασμένος, έμπειρος στα θέματα της Αυτοδιοίκησης, είναι απαραίτητος τώρα με τον... ανάπηρο Καλλικράτη. Θα είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. (σ.σ.: Τρελό χειροκρότημα από Δράκο και... Τατούλη, που (αν) παρακολουθούσε μακρόθεν την ομιλία-λέμε, γράφουμε δηλ. και καμιά λαμακία για να περάσει η ώρα, ουπς!, συγγνώμη, για να γεμίσει η στήλη!). Απέναντι στον Δ. ΔΡ. είναι αυτός που στηρίζουν οι δυνάμεις του Μνημονίου, μεταλλαγμένος και εξαρτημένος από αυτές τις δυνάμεις (σ.σ.: ποιος είναι αυτός, ποιος είναι ο εξαρτημένος, ποιος ο μεταλλαγμένος..., δεν πάει το μυαλό μου ούτε ακούστηκε όνομα!).

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ

του Αντ. Σαμαρά σε ελαστικό επίδεσμο. Μικροατύχημα ή υπερκόπωση; Δεν το διευκρινίσαμε, πάντως από το δεύτερο κινδυνεύει και το άλλο του χέρι με τόσες χειραψίες που  πρέπει να έχει μέχρι την Κυριακή. Όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όπως και οι υποψήφιοι-είτε μιλάμε για δημαρχοπεριφερειάρχες είτε για δημαρχοπεριφερειαρχοσυμβούλους. Η χαιρετούρα που πέφτει τις ημέρες αυτές!

Χαμογελάτε

Τι σημαίνει:
Σύγχρονη εκπαίδευση: Να έχεις δύο αγελάδες και τις κάνεις φροντιστήριο για να μπούνε στο στάβλο.
Γεροντοκόρη: μια αγελάδα σκέτο βόδι.
ΟΗΕ: πολλές, πολλές αγελάδες με καπίστρια.
Τσιγκούνης: αυτός που έχει μοσχαράκια και τρώει κονσέρβες.
Νέος: ο έχων ταύρο.

Αγενής. Ποιος όμως;


Οργισμένος μπήκε στην Μητρόπολη του Αγίου Βασιλείου, την περασμένη Κυριακή, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος για τη δοξολογία επί τη εορτή της Αλώσεως. Απ’  ό,τι πληροφορηθήκαμε τα «έψαλλε» για τα καλά του Νομάρχη, ο οποίος ευγενώς προσέτρεξε να τον χαιρετήσει και να τον οδηγήσει στη θέση του. Αιτία της μήνιδος  το γεγονός πως δεν τον περίμενε κανείς έξω από το ναό σε μια τόσο επίσημη επέτειο.  Βέβαια, δεν ξέρουμε από πρωτόκολλα, και τις «ποινές» που επισύρει η παραβίασή τους.

Διλήμματα

Επέμεινε και προχθές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την παρουσία του  στην Τρίπολη στην πολιτικοποίηση των εκλογών του Νοεμβρίου, μιλώντας για «ανάπηρο» Καλλικράτη, εξ αιτίας του Μνημονίου. Και ζήτησε « να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα:  Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Ότι χρειάζεται άλλη πολιτική για να βγούμε από την κρίση. Κι ότι υπάρχει τέτοια πολιτική. Υπάρχει Ελπίδα».

Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου. Μνημόνιο

 


Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...