Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ιστορία τρόμου από τον Στίβεν Κινγκ. Σκέψεις για το ανατριχιαστικό Παιχνίδι του Τζέραλντ VD

Φαντάσου αυτό: Είσαι σε ένα καταφύγιο στη μέση του πουθενά, μπροστά από μία ειδυλλιακή λίμνη, κάπου, σε κάποιο οροπέδιο ανάμεσα στα δάση και τα λαγκάδια. Βρίσκεσαι εκεί με το σύζυγό σου, σε μία προσπάθεια να αναθερμάνετε την ερωτική σας σχέση. Ανυπομονούσες για αυτό το σαββατοκύριακο, γιατί εδώ και καιρό τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά μεταξύ σας, έχετε απομακρυνθεί. Εκείνος έχει φαντασία.Σε δένει με χειροπέδες στο κρεββάτι. Αρχικά σ’ αρέσει.

Heerenveen vs Olympiacos Piraeus 5-4 VD ( 31-7-11)

bar μόνο για άντρες

Το λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι σε ένα gay bar το να μη συχνάζουν γυναίκες είναι φυσικό. Ελα όμως που για κάποια διαστροφή μιλάμε... όχι μη μας παρεξηγήσετε, εννοούμε τη μανία κάποιων γυναικών να φλερτάρουν με gay θεωρώντας ότι θα τους φέρουν στον ίσιο δρόμο.

live stream Aris vs Pas Giannina 31-7-11

Είναι πιθανή η μετάδωση καρκίνου από τις γάτες στους ανθρώπους

 Μια απρόσμενη και άκρως ανησυχητική ανακοίνωση έκαναν Γάλλοι ερευνητές που αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι γάτες να μεταδίδουν στους ανθρώπους καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κατοικίδια φιλοξενούν ένα παράσιτο το οποίο συνδέεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου στους ανθρώπους. Το εν λόγω παράσιτο είναι το Toxoplasma gondii που είναι γνωστό ότι εάν μολύνει μία έγκυο γυναίκα υπάρχει κίνδυνος να πλήξει το έμβρυο.

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα - δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.  Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε :
 «Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής.
Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις
που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής»

Ευκαιρίες του καλοκαιριού

Δυο μήνες  ευκαιριών με τιμές "σκοτωμένες" σε ρούχα, παπούτσια, είδη νοικοκυριού, έπιπλα και ηλεκτρονικά έχουν από πλέον στη διάθεσή τους οι καταναλωτές. Οι θερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν προ δεκαημέρου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος  Αυγούστου, κάνουν τους  εμπόρους της Τρίπολης  να ονειρεύονται... έστω και μια μικρή ενίσχυση των πωλήσεών τους, προκειμένου να διαχειριστούν και να καλύψουν τα έξοδα για τις πρώτες ανάγκες των επιχειρήσεών τους.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 29-7-11

Υπερβολές
Το … παρατραβάνε εκεί στη Μεσσηνία για την ανέγερση φυλακών στην περιοχή τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης  τύπου τόνισε ότι θα είναι μια ευκαιρία να δείξουν όλοι αν η Μεσσηνία διαθέτει πολιτική δύναμη και αν οι βουλευτές εκπροσωπούν πραγματικά το Νομό. «Αν δεν μπορέσουν οι βουλευτές της Μεσσηνίας  και μπορέσουν ο κ. Ρέππας και ο κ. Τατούλης και οι φορείς της Τρίπολης που ζητούν να πάρουν ακόμα και το αεροδρόμιο από τη Μεσσηνία και επικρατήσουν εκείνοι, χαλάλι τους», είπε μεταξύ άλλων  ο κ. Μαργέλης.

7.000 καρδιοχτύπια!

Την πόρτα θα δείξει λοιπόν το καλό μας δημόσιο σε 7.000 ανθρώπους! Οι δε μισοί από αυτούς αφορούν την ΕΡΤ για να καταλάβουμε όλοι εμείς το  φαγοπότι που έχει γίνει στην δημόσια τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια! Τα σενάρια μιλούν για μετατάξεις που μάλλον όμως αποκλείονται αφού τότε θα μιλάμε για νέες προσλήψεις αλλά κ για προσωρινές αποχωρήσεις με καταβολή του 60% του μισθού.

Τα ταξί, η Αμέλια και ο Αλμούνια!

Και η  Αμέλια Τόρες είπε: η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες». ποιά είναι αυτή και γιατί ανακατώνεται με τα ταξί της Ελλάδας; Μα η Ισπανή αξιωματούχος του Αλμούνια! Είδε η κυρία τον ορυμαγδό στη χώρα μας, συμπαθεί φαίνεται και λίγο το Ραγκούση και είπε να πει και εκείνη δυο λογάκια έτσι για να…ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά!  Δεν βλέπουν εκεί στην Ε.Ε τι κακός χαμός γίνεται στη χώρα, διότι ο Γ.Α.Π τους λέει πως ο λαός κάνει τις θυσίες που πρέπει.

Διακοπές στη φυλακή; Δεν είν κακό!

Είδα το Βενιζέλο να μου κουνά το δάχτυλο και ένα φόβο τον ένιωσα να πω την αλήθεια! Άρχισα να ψάχνω τα χρέη μου , έβγαλα το κομπιουτεράκι και ξεκίνησα τις προσθέσεις για να δω αν τελικά είμαι και εγώ σ εκείνους που θα τους πάνε μέσα! Αυγουστιάτικα στη φυλακή;  Να και μια άλλη πρόταση.. διακοπών! Όχι – όχι δεν με επηρέασε η ζέστη, για τα όμορφα της κυβέρνησης λέω, αυτά που λένε πως αν κάποιος χρωστά πάνω από 5.000 ευρώ στο δημόσιο θα οδηγείται με αυτόφωρη διαδικασία πίσω από τα κάγκελα. Είχαμε τόσες φυλακές και δεν το ξερα;

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 28-7-11

Δεματοποιητές
Ο δεματοποιητής είναι η μόνη προσωρινή λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των χωματερών. Το που θα τοποθετηθεί, είναι πρόβλημα, μέριμνα και ευθύνη  των κατά τόπους δημοτικών αρχών. Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων της Αρκαδίας, με τον Περιφερειάρχη και οι προβληματισμοί αντί να μειωθούν μάλλον μεγάλωσαν.  Αν και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ώρες ευθύνης

Μια σκοτεινή ιστορία χωρίς πληροφόρηση και με πολλά κρυμμένα συμφέροντα. Αστικοί μύθοι που κυκλοφορούν χρόνια χωρίς ποτέ να μαθαίνουμε την αλήθεια. Οι μαφίες των σκουπιδιών και η κρυφή χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω των αποζημιώσεων που παίρνουν οι δήμοι για να φτιάξουν χώρους υποδοχής σκουπιδιών. Ιδιωτική πρωτοβουλία που άλλοτε αντιμετωπίζεται ως τεχνολογική λύση κι άλλοτε ως σκανδαλώδης ανάθεση έργου. Πολίτες που δεν αναλαμβάνουν καμία προσπάθεια και αντιδρούν σε κάθε λύση αρκεί τα σκουπίδια τους να πηγαίνουν στην αυλή του γείτονα.

Ποια πολιτική θέλουμε

Είναι αλήθεια πως τα στοιχεία της δικαιοσύνης και της ηθικής αποτελούν αναπόσταστο στοιχείο της πολιτικής  και της οικονομίας για τους κατοίκους της Τρίπολης και του νομού,  γενικότερα.
Όταν οι δημότες της πόλης μας  θεωρούν  τη διαφθορά που επικρατούσε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο  ως το μεγαλύτερο κακό, και τώρα με ικανοποίηση βλέπουν μια αλλαγή συμπεριφοράς και πρακτικής,  ουσιαστικά επιχειρούν  να επαναφέρουν τους κανόνες της ηθικής στον δημόσιο βίο και να τους καταστήσουν κυρίαρχους.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 27-7-11

Απορρίμματα
Στην εταιρεία «Ram Europe» ανατίθεται η επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, με βάση τα αποτελέσματα διεθνούς διαγωνισμού. Οι οικονομικές προσφορές ανοίχτηκαν προχθές και στο διαγωνισμό συμμετείχαν ακόμη οι εταιρείες «Ηλέκτωρ» και «Μεσόγειος».
Με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί η «Ram Europe» θα αναλάβει την διαλογή, επεξεργασία και κομποστοποίηση των απορριμμάτων για έναν χρόνο. Η σύμβαση μπορεί να παραταθεί για έναν επιπλέον χρόνο αν η συνεργασία Δήμου – εταιρείας κριθεί ικανοποιητική
«Η πινακοθήκη των ηλιθίων»

Πέρα... βρέχει!

Καθημερινά είναι τα σχόλια και οι επικρίσεις της ανά χείρας εφημερίδας, πάνω στα τεκταινόμενα της τοπικής πολιτικής σκηνής. Τούτο γιατί βασική μας αρχή είναι, όχι το χάϊδεμα της εξουσίας, αλλά η αυστηρή και αντικειμενική κριτική της, στο πλαίσιο των αποστολής του Τύπου για διόρθωση των κακών κειμένων. Δεν κινείται , όμως, στο ίδιο επίπεδο και η ευαισθησία των κρατούντων, καθώς η αδιαφορία τους σε βασικές καταγγελίες, που άπτονται  ζωτικών προβλημάτων  του δήμου αλλά και αντίστοιχων  της ευρύτερης περιοχής,  ξεπερνά τα εσκαμμένα. Αδιαφορία, αμέλεια, παχυδερμία;  Αγνωστο!  Κι αν κάποτε αναγκαστούν  να απαντήσουν, είναι  όχι γιατί ευαισθητοποιήθηκαν, αλλά γιατί τους έχει «πονέσει» η αποκάλυψη ή καυστικό το σχόλιο. 

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 26-7-11

Αντιπεριφερειάρχης
Ο Παναγιώτης Αλευράς καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χ. Μαλαπάνη, ύστερα από ομόφωνη εκλογή των επτά εκλεγμένων της παράταξης «Νέα Πελοπόνησος». Η ψηφοφορία έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη όπου συμμετείχαν οι επτά εκλεγμένοι της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, από το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Στην αρχή της ψηφοφορίας, τη θέση διεκδίκησε, κατόπιν αυτοπρότασής του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης, ο οποίος όμως δεν επέμεινε ως το τέλος και  απέσυρε την υποψηφιότητα του.Την θέση του κ. Αλευρά στο περιφερειακό συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, κ. Σταύρος Ξηρογιάννης, παιδίατρος.

Φοβούνται την αλλαγή

Δεν είναι περίεργο που οι αντιδράσεις του πανεπιστημιακού κόσμου εστιάζονται πρωτίστως στον τρόπο διοίκησης των Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δευτερευόντως σε άλλα σημεία. Σε προηγούμενες απόπειρες αλλαγής του κρατούντος συστήματος, οι αντιδράσεις ήταν ανάλογες. Αρνούνται κάθε φορά οτιδήποτε μπορεί να θέσει εν κινδύνω εγκαθιδρυμένες συντεχνιακές σχέσεις και συμφέροντα. Βλέπετε η συνταγή της συντήρησης είναι παλιά. Σε κάθε πρόταση αλλαγής του υπάρχοντος υπερακοντίζονται πομφόλυγες που θέλουν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία για το μέλλον.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 25-7-11

Αεροδρόμια
Δεν έχει εγκαταλειφθεί η δυνατότητα ανάπτυξης του αεροδρομίου Τρίπολης από την ΥΠΑ ως και η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας. Τη απάντηση αυτή δίνει ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης  σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Καλαμάτας κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα η απάντηση που δίνεται είναι η παρακάτω: 
 «…Σχετικά με το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μελετούν τη δυνατότητα ανάπτυξης του, για την εξυπηρέτηση πτήσεων πολιτικής αεροπορίας.