Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επιλεκτική χρεωκοπία

Ένας όρος που μπήκε στη ζωή μας τις τελευταίες ημέρες. Ουδείς ξέρει να την ερμηνεύσει όμως… τι σημαίνει για τη χώρα, για τους πολίτες, για το μέλλον αφού η προοπτική ενός νέου δανείου ακούγεται την ίδια ώρα που οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τη χώρα. Ποια είναι η ουσία; Άλλοι θ αποφασίσουν για το τι θα γίνει! Άλλοι θα μας πουν, άλλοι θα μας υποδείξουν! Μαριονέτες λοιπόν οι Έλληνες πολιτικοί; Κομπάρσοι;

Κι όμως ακόμα κοιμόμαστε

Έφτασαν κάποια πανό; Κάποιες κατσαρόλες, μερικές συγκεντρώσεις όσο πολυπληθείς κι αν ήταν; Έφτασε ένα κίνημα αγανακτισμένων για να ξυπνήσει η χώρα; Για να ξυπνήσει ο λαός; Δυστυχώς όχι! Όχι γιατί και η χώρα και ο λαός βρίσκεται σε λήθαργο και από αυτόν δεν ξυπνάς με τον κρότο μιας κουτάλας σε μια κατσαρόλα, δεν ξυπνάς ούτε από τα ληγμένα χημικά , ούτε από το αίμα που τρέχει στο ματωμένο σου κεφάλι…

Μειώθηκε το αφορολόγητο όριο

 Μειώθηκε το αφορολόγητο όριο
 Στην Ελλάδα του 2011 αν έχεις εισόδημα 8.000 ευρώ το μήνα θεωρείσαι υψηλό εισόδημα και γι αυτό θα πληρώσεις φόρο στο κράτος. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 8.000 θα πλήξει δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν μηνιαίως 30 ευρώ το λιγότερο στο κράτος . έχουν αναρωτηθεί όμως τι σημαίνει 8.000 ετήσιο εισόδημα; Το νούμερο μεταφράζεται σε ούτε 700 ευρώ μισθό μηνιαίως!

paok vs cska Sofia livestream 20:30 (13/7/11)

Ανάδειξη Μνημείου

Η πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της αναβάθμισης του χώρου πέριξ του αγάλματος του Κολοκοτρώνη, που η εν εξελίξει ευρισκόμενη μελέτη εφαρμογής μάλλον υποβαθμίζει, παρά αναδεικνύει, επαναφέρει στο προσκήνιο τη στάση μας απέναντι στην ιστορία. Γιατί ο ανδριάντας του Γέρου του Μοριά, διαθέτει τη δική του συμβολική γλώσσα και αναδεικνύει  στο χώρο αυτό, με ηρεμία και απλότητα τη διαχρονική διάσταση του γεγονότος της ελληνικής επανάστασης  προτρέποντας  τον  επισκέπτη να αναστείλει τον βηματισμό του για να αναμνηστεί και να προβληματιστεί. 

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 12-7-11

Τιμωρίες
Πειθαρχικές ποινές θα «μοιράσει» ο Διοικητής του Παναρκαδικκού νοσοκομείου σε υπαλλήλους του ιδρύματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναφέρονται αναμεμειγμένοι  στο πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου. Η ώρα της αλήθειας έφθασε, για όλους, τέως Διοικητή αλλά και υπαλληλικό προσωπικό που «συνεργάστηκε» στενά με μαζί του. Κάποτε πρέπει να μπει μια τάξη στο χώρο αυτό.