Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ


Εγκλωβισμένη στην ίδια της την τακτική η Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην ιδρυτική πράξη του κόμματός της στις 21 Νοέμβρη, μια βδομάδα μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τι χώρο θα καλύψει αυτό το κόμμα; Το χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ένα χώρο αυτή τη στιγμή ανύπαρκτο, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάει τόσο δεξιά που μπροστά του ο Σαμαράς και η παρέα του φαντάζουν... σοσιαλδημοκράτες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΧΟΛΗ!

Τέρμα, ο Παπανδρέου δημιούργησε σχολή μ’ εκείνη τη δήλωση, ότι τον σταμάτησε ένας συνταξιούχος στο δρόμο και προσφέρθηκε να χαρίσει τη σύνταξή του για να ορθοποδήσει η οικονομία. Μέχρι και ο ψυχρός βορειοευρωπαίος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον αντιγράφει.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ


Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Η ΓΣΕΕ στις 14 Οκτώβρη αποφάσισε να πραγματοποιήσει απεργία στις 15 Δεκέμβρη! Δυο μήνες μετά!
Ο καθένας καταλαβαίνει, βέβαια, ότι πρόκειται για τη γνωστή «εθιμοτυπική απεργία» που γίνεται κάθε χρόνο. Έπρεπε, όμως, να την ανακοινώσουν από τώρα, για να μπορεί ο Παναγόπουλος να λέει πως κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτά που είχε πει στο Ρόιτερς.

ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

μας ανέλυσε και υπέδειξε η κ. υπουργός: «Να ψηφίσουμε έχοντας στο μυαλό μας τον Μάιο του 2010, τότε που υπεγράφη η Συμφωνία Στήριξης (σ.σ.: λέγε με... μνημόνιο), χωρίς την οποία μέσα σε 19 ημέρες η χώρα θα χρεοκοπούσε, θα έπαυαν μισθοί και συντάξεις, θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα...». «Χεστήκαμε για το τραπεζικό...» ψιθύρισε ένας δίπλα μου, μάλλον του ΠΑΜΕ!

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


, πάντως, προτείνει Νίκο Δελφάκη για Τρίπολη και Παρασκευά Παρασκευόπουλο για την (ευρωπαϊκήν και μη, δι’ άπασαν δηλαδή) Γορτυνία. Βέβαια, στεναχωρεί έτσι και εξαγριώνει άλλα ομόδοξα παιδιά-για παράδειγμα τον Δ. Παυλή και τον Κ. Γεωργακόπουλο εν Τριπόλει, τον Γιάννη Γιαννόπουλο εν Γορτυνία, παιδιά τζιμάνια και... από κούνια πράσινα (στα πολιτικά, όχι στα αθλητικά φρονήματα, περί των οποίων αγνοώ τι πρεσβεύουν).

ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ


, το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου δηλαδή, και η υπουργός Παιδείας Και Δια Βίου μάθησης ΚΑΙ θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου στην υπηρεσία της Α.Μ. της Αυτοδιοίκησης. Της Αυτοδιοίκησης του Δήμου Τρίπολης, ου μην αλλά και της Γορτυνίας-αμέ(!), μεγάλη η χάρη μας και η αξία μας και η εμορφιά μας των Γορτυνίων, αφού κοτζαμάν υπουργός Παιδείας κ.λ.π. νοιάζεται για το ποιος θα... κυβερνήσει (και) την τρισένδοξον Γορτυνίαν!

Ύποπτα δέματα σε αεροπλάνα

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στην πόλη μας η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον καθηγητή κ. Ακη Χουζούρη, επακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του βουλευτή κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κοτσιάνη, επί κεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου και της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας του νομού.

Χαμογελάτε


Εκείνος: - Θα μου τυλίξετε αυτό το καπελάκι για τη γυναίκα μου;
Πωλητής: - Μάλιστα, κύριε.

Ανακύκλωση τώρα


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και αυτονόητα. Η φύση δεν παράγει απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα ό,τι θεωρείται απόβλητο από ένα οργανισμό, αποτελεί χρήσιμη πρώτη ύλη για κάποιον άλλο κι έτσι, τίποτα δεν χάνεται ενώ συνεχίζεται αρμονικά ο αέναος κύκλος της ζωής.

panathinaikos olympiakos 0-1 (21-3-10) (vd)