Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μαθητές, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του πρίγκηπα Charls της Μεγάλης Βρεττανίας vd

ΑΠΟ «ΓΛΑΣΤΡΕΣ» ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ...

Έχει μαζευτεί κόσμος και κοσμάκης στην ουρά για τις μελλοντικές Αντιδημαρχίες, και ο Σμυρνιώτης καλείται τώρα να μην στενοχωρήσει κανέναν, και να τους εξυπηρετήσει όλους. Ή μάλλον, να εξυπηρετήσει αυτούς στους οποίους είχε υποσχεθεί από πριν την σχετική καρέκλα, προκειμένου να συστρατευθούν μαζί του. Ο Γιάννης βέβαια, δεν έκανε κάτι το καινούργιο και το πρωτόγνωρο.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Το ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας) έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο, για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Και βρήκε. Διοργάνωσε λοιπόν το 1ο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας, το οποίο ετέθη μάλιστα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας! Προσήλθε και ο υφυπουργός Εργασίας για να επισημάνει «για ακόμα μια φορά την σπουδαιότητα που αποδίδει η Κυβέρνηση στα θέματα που αφορούν στην Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία». «Σε αυτή την περίοδο κρίσης, δεν είναι αντίφαση να μιλάμε για Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία» είπε ο Πασόκος υφυπουργός, και πρόσθεσε: «Αντίθετα, είναι επιβεβλημένο, όπως και η αλλαγή όλων των κακώς κείμενων στη χώρα μας».

ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

«Δεν εντασσόμαστε στη συμμαχία αυτών που θέλουν να δουν την χώρα να καταστρέφεται. Δεν επενδύουμε στην καταστροφή, στην τέφρα, και στον κουρνιαχτό των ερειπίων...»
Τάδε έφη Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε στελέχη της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Απέδειξε έτσι (χωρίς να το καταλαβαίνει;) ότι αυτός και η ομάδα του είναι ακριβώς αυτό που λένε ότι ΔΕΝ είναι:

ΚΑΛΑΝΤΑ

Το «Δημοσθενικό μπλοκ» θα πει τα κάλαντα στον Σμυρνιώτη, από Φλεβάρη και μετά;

ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Ο Σμυρνιώτης βαδίζει στα χνάρια του Πέτρου. Άρχισε να εγκαινιάζει εκθέσεις ζωγραφικής! Να δεις που σε λίγο, θα τον βλέπουμε σε πλήθος εκδηλώσεων.

ΕΤΣΙ

ο Έλληνας (και η Ελληνίδα-κυρίως αυτή!) το έριξε στο τσιγάρο, στη φούμα-φούμα. Ας ακριβαίνει, ας φορτώνει τον ειδικό φόρο η κυβέρνηση, ας μιλάει η επιστήμη για τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίσματος. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) «είμαστε πιααα, πρωταθλητές!» με το 39,2% του άνω των 15 ετών ελληνικού πληθυσμού να «καπνίζει καθημερινά». Ντουμάνιασε η ψυχή μας με τα μέτρα που μας παίρνουν κυβέρνηση και τροϊκανοί, ντουμανιάζουν και οι χώροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, προπαντός από τότε που στους χώρους αυτούς «απαγορεύεται το κάπνισμα».

Εχει πλάκα.. αλλά είναι ακατάλληλο

ΜΕ ΤΗΝ «ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.

                    Του Θέμη Στοφορόπουλου, πρώην πρέσβης ε.τ.
«Η Θράκη, μία άλλη Κύπρος;». Θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα, αν η Θράκη κινδυνεύει να ακολουθήσει την Κύπρο στον τραγικό κατήφορο της. Και, αν αυτό συμβαίνει, τι οφείλει να πράξει ο Ελληνισμός, για να αντιστρέψει μια τέτοια καθοδική πορεία. Ας μελετήσουμε τους άξονες του άρθρου του που είναι οι πιο κάτω : 
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ποιος ήταν -και είναι- ο σταθερός στρατηγικός στόχος της Άγκυρας καθ’ όσον αφορά στην Κύπρο; Προφανώς, να αποκτήσει -και σταδιακά να μεγιστοποιήσει- ουσιαστικό έλεγχο επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου, περιλαμβανόμενης, ει δυνατόν, της τελικής, ολικής της προσάρτησης στην Τουρκία. Πώς προώθησε η Άγκυρα αυτόν τον στρατηγικό στόχο της: χρησιμοποιώντας συστηματικά τα εξής τακτικά μέσα: Επιτυγχάνοντας την αναγνώριση ως τουρκικής μιας μειονότητας τουρκόφωνης (ή, μάλλον, δίγλωσσης, σε μεγάλο βαθμό), μιας μειονότητας μουσουλμανικής (με έντονα, όμως, κρυπτοχριστιανικά στοιχεία), μιας μειονότητας ελληνικής, κατά μέγα μέρος, καταγωγής. Καταφέρνοντας (η Τουρκία) να θέσει υπό τον έλεγχο της τη μειονότητα αυτή και να αναγνωρισθεί ως «προστάτιδά» της.

Επιχείρηση σωτηρίας

Προ των πυλών της κατάρρευσης βρίσκεται η τοπική  αγορά της Τρίπολης, σε όλα τα επίπεδα και χωρίς καμιά εξαίρεση. Η μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων σε συνδυασμό με τις   αυξήσεις ΦΠΑ ή τις μεγαλύτερες παρακρατήσεις, έχουν προκαλέσει στέγνωμα της αγοράς και πλέον η ταύτιση με τον Αρθουρ Μίλλερ, και το έργο του  “ο θάνατος του εμποράκου” είναι γεγονός. Το βλέπουμε στα άδεια καταστήματα, το ακούμε από τα χείλη των ίδιων των εμπόρων, το ψηλαφούμε στα εναγώνια βλέμματα των υπαλλήλων που καθημερινά χάνουν τις δουλειές τους.

Χαμογελάτε

Κάποτε ένας ταχυδακτυλουργός αγόρασε έναν παπαγάλο. Ο παπαγάλος με τον καιρό μάθαινε τα κόλπα του ταχυδακτυλουργού, αλλά δυσκολευόταν να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Κάποια μέρα καθώς ο ταχυδακτυλουργός έδινε παράσταση, πετάγεται ο παπαγάλος και λέει:
- Στο μανίκι, στο μανίκι!

Την επόμενη μέρα, επόμενη παράσταση. Ο παπαγάλος:

- Στο καπέλο, στο καπέλο!

Έτσι το πουλί  συνεχώς πρόδιδε τα κόλπα του αφεντικού του.

Παιγνίδια στο χιόνι vd

Πανικός σε κρουαζιερόπλοιο vd

ΨΑΧΝΟΥΝ...

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως ο Αντουάν Σαμαράς «ζηλεύει» για κάποιον λόγο τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου. Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: «Γιάννης Ραγκούσης». Όχι φυσικά το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, αλλά τα πολυεπίπεδα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του, για τα οποία ο Αντουάν επιζητεί εναγωνίως ένα κατάλληλο «γαλάζιο... αντίγραφο». Πράγματι, από όλο το στελεχιακό δυναμικό που βρίσκεται γύρω από τον Αντωνάκη, είναι δύσκολο να πει κανείς ότι υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ο Ραγκούσης ανέδειξε στην περίοδο που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απεγκλωβίζοντας τον Γιωργάκη, από πάρα πολλές σκοτούρες.

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙΣ...

Με το που «έσκασε μύτη» η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων» άρχισε και το χαράτσωμα των εργαζομένων. Και να ξέρετε, ότι αυτή η απόφαση είναι μόνο το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, με κορυφαία την καθιέρωση του λεγόμενου ανοιχτού νοσήλιου. Και ανοιχτό νοσήλιο, είναι αυτό που θα αναγκάζει τους ασθενείς  να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη, δεδομένου ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία θα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος.
Την απόφαση για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, δεν πρέπει να την δούμε σαν μια μεμονωμένη περίπτωση.

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

Άλλοι τρέχουν μπας και δημιουργήσουν κανέναν Ντορικό πυρήνα της προκοπής στην Αρκαδία, κι άλλοι για να φτιάξουν κανέναν «πράσινο» Λοβερδικό. Και στην μία, και στην άλλη περίπτωση μέχρι στιγμής τα βρίσκουν ελαφρώς...

ΑΠΟΡΙΑ

Και βέβαια πιστεύω, ότι ο Νομάρχης Κωνσταντόπουλος είχε πολλούς λόγους για να μην στηρίξει στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών τον Παυλή. Η απορία μου είναι,

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Από δω και στο εξής, ο Δελφάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι η γαλοπούλα που θα τρώει κάθε Χριστούγεννα, δεν θα είναι...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι το κλίμα μυρίζει έντονα, όσο ποτέ άλλοτε, πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ίσως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όλο και πιο πολλοί ρωτάνε τον Νίκο τον Κολιόπουλο να τους πει ποιες θα είναι οι «γαλάζιες» βουλευτικές υποψηφιότητες της Αρκαδίας!

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


Τώρα βέβαια, εδώ που τα λέμε, δεν του πήγε και λίγες ψήφους του Σμυρνιώτη ο Κοσκινάς, στις δημοτικές εκλογές. Οπότε η επιβράβευση του δεύτερου με μια Αντιδημαρχία, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θα το πούμε για μια ακόμη φορά:

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ;

Δηλαδή ούτε καν μια μερίδα μελομακάρονα δεν θα στείλει φέτος ο Χρήστος

Quassam rockets. hamas Palestine vd

εκτόξευση του SpaceX falcon9

real madrid auxerre 4-0 hihglights vd

milan ajax 0-2 vd