Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Υπονόμευση εθνικής ασφάλειας. Αγωνιώδης ανοικτή επιστολή προς τον Γ.Α.Π επτά ναυάρχων ε.α

Αθήνα 14 Απριλίου 2011
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Αφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 της πολεμικής αεροπορίας VD

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team) δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2010, συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της ΠΑ: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» καθώς και του Μεμονωμένου Αεροσκάφους Αεροπορικών Επιδείξεων Τ-6Α Texan II.

Ο απόκοσμος ήχος του σεισμού της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία (μέσα στον ωκεανό) έτσι όπως τον κατέγραψαν τα υδρόφωνα του ναυτικού των ΗΠΑ VD

Επιστήμονες της Εθνικής υπηρεσίας Ωκεανογραφίας και φυσικής της Ατμόσφαιρας  NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) και του πανεπιστημίου του Oregon κατέγραψαν τον υποθαλάσσιο ήχο από τον τρομακτικό σεισμό της 11ης Μαρτίου που χτύπησε την βόρειοανατολική Ιαπωνία χρησιμοποιώντας τη διάταξη υδροφώνων που ήταν τοποθετημένα κοντά στις Αλεούτιες νήσους ανοικτά της Αλάσκα και σε απόσταση 1600 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού.