Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 2-3-11

Ενάντια στις καταλήψεις

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μη επιθυμητές οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, οι οποίες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τρόπο αντίδρασης στα κακώς κείμενα και δεν εκφράζουν επί της ουσίας κανέναν αντισυμβατικό συμβολισμό, αλλά αντίθετα εκπορεύονται από αναχρονιστικές, αυτοκαταστροφικές και μηδενιστικές ιδεοληψίες…».

Για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών στην Αρκαδία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Νομαρχιακού Συμβουλίου
Αρκαδίας της ΚΝΕ

            Την Τρίτη 1 Μάρτη 2011 σταματάει η Δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλο το Νομό σύμφωνα με έγγραφο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας. Η Διοίκηση επικαλείται χρέος 6 εκατομμυρίων ευρώ!!!! για τον προηγούμενο χρόνο που της χρωστάει η Νομαρχία και τώρα η Περιφέρεια. Ποσό υπέρογκο για την μετακίνηση των μαθητών στο νομό μας.

Τοποθέτηση του Εκπροσώπου Της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Γόντικα Στη συζήτηση ψηφίσματος ενάντια στις καταλήψεις στην Τρίπολη

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
            Δεν υπήρξε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μόλις ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, έπαιρνε το λόγο, να μην είχαμε πρόκληση.
            Με τοποθέτησή μας ανοιχτά στο σώμα, και σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητήσαμε, να τύχουμε τουλάχιστον του σεβασμού, που εμείς επιδεικνύουμε στους αντιπάλους μας.

108 δισ. κόπροι


  Υπάρχει ένας τομέας όπου η κυβέρνηση ΓΑΠ τα πηγαίνει περίφημα και πρέπει να της δώσουμε συγχαρητήρια. Για την ακρίβεια ο ρυθμός αύξησης του ρευστού και των εγγυήσεων προς τις τράπεζες ήταν πολύ ικανοποιητικός μέσα στο 2010. Να σημειώσουμε πως από τη βοήθεια των 11 δισ. (σε σύνολο 28 δισ.) που είχε δώσει η αναποτελεσματική κυβέρνηση της Ν.Δ. μέχρι τον Μάρτιο του 2010 φτάσαμε στα 78 δισ. στις 31.12.2010. Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 700% .

"Αστικός συναγερμός"


  Κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος διέγνωσαν στα κυριακάτικα φύλλα τους οι τα καθεστωτικά μίντια, των συγκροτημάτων ΔΟΛ και Αλαφούζου. Μια ματιά στις δημοσκοπήσεις αρκεί, δεν θέλει άλλωστε και φοβερή διορατικότητα ή οξυδέρκεια, για να το καταλάβουν ακόμα και αυτοί που έβλεπαν μέχρι προχθές το Μνημόνιο να πηγαίνει μια χαρά ως μονόδρομος. ¨
Μπροστά λοιπόν στον εθνικο κίνδυνο να καταρρεύσει ο δικομματισμός οι δύο εφημερίδες σαλπίζουν κάλεσμα ενότητας του αστικου πολιτικού κόσμου για τη στήριξη του ομολογημένα αδιέξοδου δρόμου που τραβάει η χώρα. Στα "Νέα" ο κ. Ι.Κ. Πρετεντέρης αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ολοφύρεται. "Δείχνουν να λησμονούν, λέει, πως το µέλλον τους είναι αλληλένδετο. Καλώς ή κακώς, είναι καταδικασµένοι µαζί να ζήσουν ή µαζί να πεθάνουν, αφού αποτελούν τις δύο κυρίαρχες εκδοχές του ίδιου κόσµου. Ήδη ο κατακερµατισµός του πολιτικού συστήµατος δεν πλήττει µόνο το ΠΑΣΟΚ, ούτε µόνο τη Ν.∆.: πλήττει και τους δύο".

Σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης 28/2/11

   Από την παράταξη Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά  λάβαμε τις παρακάτω επιστολές σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από το προεδρείο και τον Δήμαρχο Γιάννη Σμηρνιώτη που  οδήγησαν τελικά στην αποτυχία εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης. Ενα θεσμό που εξυπηρετούσε πρωταρχικά τους δημότες και την διαφάνεια στον δήμο και στις επιχειρήσεις. Ποιοί τελικά οδήγησαν συνειδητά στην μη εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και για ποιό λόγο;                                                                                                         


                                                                                                             Τρίπολη,
                                                                                                             28/02/2011                       
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Κύριε Πρόεδρε,

Με τις επιστολές που σας έστειλα στις 16/02/2011 και στις 22/02/2011, προσπάθησα να σας πείσω ότι το πρέπον στο θέμα της εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» είναι να δεχθείτε και νέες υποψηφιότητες προκειμένου η επιλογή να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενική και σωστή.

Σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης (2)


 Από την παράταξη Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά  λάβαμε τις παρακάτω επιστολές σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από το προεδρείο και τον Δήμαρχο Γιάννη Σμηρνιώτη που  οδήγησαν τελικά στην αποτυχία εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης. Ενα θεσμό που εξυπηρετούσε πρωταρχικά τους δημότες και την διαφάνεια στον δήμο και στις επιχειρήσεις. Ποιοί τελικά οδήγησαν συνειδητά στην μη εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και για ποιό λόγο;                                                                                                               Τρίπολη,
                                                                                                              16/02/2011
                                                                                                              

Κύριε Πρόεδρε,

Από δηλώσεις σας στα τοπικά Μ.Μ.Ε προκύπτει ότι, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ των άλλων θεμάτων σύμφωνα με τις δηλώσεις σας θα είναι και αυτό της εκλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» και ότι κατά την άποψη σας η εκλογή αυτή θα είναι μεταξύ των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατά την συνεδρίαση της 15 Φεβρουαρίου 2011 και συνεπώς δεν μπορούν να υποβληθούν νέες υποψηφιότητες.
Επειδή ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», είναι πολύ σοβαρός και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει την δυνατότητα να κρίνει μεταξύ πολλών υποψηφίων ώστε να καταλήξει στην προσωπικότητα εκείνη που θα πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το Νόμο και να μπορεί να φέρει εις πέρας επάξια το ρόλο που προβλέπει ο θεσμός αυτός, ζητούμαι:

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-3-11

Τι περιμένουμε
Σημαντικές οι προκλήσεις για το νέο Δήμαρχο  Τρίπολης κατά τους δύο πρώτους μήνες της θητείας του, όπου σύμφωνα με πάγια τακτική  έπρεπε να δώσει δείγματα γραφής σε αποφασιστικότητα και πυγμή, πάνω σε καίριας σημασίας θέματα που ταλανίζουν για χρόνια αυτή την πόλη. Σε μια μάλιστα συγκυρία όπου οι οικονομικές δυνατότητες και οι πόροι του δήμου αναμένεται να είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, ενώ το στοίχημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, μια και οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των δημοτών τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα περίχωρα δεν είναι και από τις καλύτερες. Δεν ξέρουμε αν τα κατάφερε.