Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Χαμογελάτε

Ερχεται ο Αϊνστάιν στην Ελλάδα και τον καλούν σε μια δεξίωση. Καθώς πίνει το απεριτίφ του τον πλησιάζει ένας και του λέει: -Καλησπέρα σας κύριε Αϊνστάιν, τιμή μας να σας έχουμε απόψε μαζί μας.
- Τιμή δική μου απαντά ο μεγάλος επιστήμων, αν επιτρέπετε τι IQ έχετε; - 250, απαντάει αυτός.
Τότε ο Αϊνστάιν του πιάνει συζήτηση για τη θεωρία της σχετικότητας, τις  μαύρες τρύπες κλπ. . Λίγο αργότερα, κι ενώ έτρωγαν το ορεκτικό τους, ο κύριος,  εκ δεξιών, του  λέει: 

Κρίση και αξίες

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η κρίση χρέους που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε κρίση λιτότητας. Και αυτή η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται  στρέφεται αποκλειστικά εναντίον των κοινωνικών δαπανών, των συντάξεων, του δημόσιου τομέα  και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Υπό την πίεση αυτή, οι κυβερνήτες μας  υποδεικνύουν τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ανέργους και τους φτωχούς ως τους βασικούς υπευθύνους για μια κρίση που ούτε ήταν ούτε είναι δική τους. Η διάκριση μεταξύ νεοφιλελεύθερων και σοσιαλιστών, κεντροδεξιών και κεντροαριστερών, έχει χάσει τη σημασία της, δεν έχει πια κανένα νόημα. Όλα έχουν ομογενοποιηθεί, ενώ ο λαός στέκεται απέναντί τους καχύποπτος και αμήχανος, παρατηρώντας την πρωτοφανή διαπόμπευση των ιδεολογικών αρχών τους.
Τραγικές φιγούρες πολιτικής κατάντιας, κάποιοι ανάλγητοι πολιτικοί της προηγούμενης κυβέρνησης που βγαίνουν στα κανάλια και μιλούν με έμφαση περί παντός επιστητού, αντί να εξαφανιστούν από προσώπου γης και να μην παρουσιάζονται πουθενά, έτσι όπως τα κατάφεραν με  την οικονομία.  

Επανορθώνει

Μπορεί η λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη να έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις αρχαιότητες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και στο θέατρο, που ήταν το μεγαλύτερο του αρχαίου κόσμου, όμως για πρώτη φορά η ρυπογόνος εταιρεία προσφέρεται να επανορθώσει.

Bowling απίστευτη βολή VD

Η ημέρα σε εικόνες απο το BBC 19-1-11

http://www.bbc.co.uk/news/world-12241491

Κινήματα πολιτών

Παρατηρούμε και διαβάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τις μέρες αυτές για το κίνημα πολιτών που ίδρυσε  ο Μίκης Θεοδωράκης. Ένα κίνημα που άλλοι επικροτούν και  άλλοι καταδικάζουν, με εκατέρωθεν επιχειρήματα. Δεν θα σταθούμε στο επιφαινόμενο της κίνησης αυτής, ούτε σκοπεύουμε να την υπερασπιστούμε ή να αντιδικήσουμε με όσους αντιτίθενται σε αυτήν.  Θα θέσουμε απλώς το ερώτημα που αυθόρμητα έρχεται στα χείλη των περισσότερων:  Μήπως, αυτές οι πρωτοβουλίες πολιτών είναι τελικά η μόνη λύση που µας έμεινε στο αδιέξοδο που έχουμε εγκλωβιστεί, για να προχωρήσει έστω και λίγο ο τόπος μας μπροστά;

AS Roma 2-1 Lazio (Coppa Italia) - All Goals

Real Betis 3-1 Barcelona (Copa Del Rey) All Goals