Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εργαζόμενος… εφεδρικός!

Μια νέα έννοια μπήκε στην εργασιακή αγορά αυτή του εργαζομένου εφεδρείας! Στον καιρό του ΔΝΤ της Τρόικας και της κρίσης και τούτη η πραγματικότητα δεν φαντάζει παράλογη, όχι περισσότερο από το γεγονός ότι υπάρχουν φορείς σε ετούτο το κράτος που έχουν εργαζομένους φαντάσματα οι οποίοι απλά πληρώνονται, οι φορείς οι οποίοι διαθέτουν γραφεία, κτίρια αλλά όχι προσωπικό και διοικήσεις πέραν ενός… θυρωρού!

Ευαίσθητα θέματα

Μεγάλη η συζήτηση για την είσπραξη των οφειλόμενων στο Δήμο από δημότες που ενσυνείδητα ή από ανάγκη οφείλουν σημαντικά ποσά.  Κανονικά, σε μια λειτουργούσα κοινωνία όχι μόνον θα έπρεπε ασυζητητί να ενεργοποιηθούν, αλλά, το βασικότερο, δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει ποτέ ο αριθμός εκείνων που χρωστούν στο δήμο  στο υψηλό αυτό ποσοστό του ενεργού πληθυσμού που ακούγεται. Όμως έχει φτάσει.

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 14-9-11

Αποκλεισμοί
Επιμένουν οι κάτοικοι της Δημητσάνας με καθημερινούς αποκλεισμούς δρόμων και ζητούν να μην καταργηθεί το Γυμνάσιο του χωριού τους, ενώ σαν μια δεύτερη πρόταση -  διέξοδο  προβάλλουν Γυμνάσιο στη Δημητσάνα και Λύκειο στη Βυτίνα. Τούτο γιατί το κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο της Βυτίνας, έχει ανάγκη από σημαντική  διαμόρφωση  των χώρων του για να μπορέσει  να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται από τη συγχώνευση. Χθες το πρωί απέκλεισαν τον οδικό άξονα στον κόμβο της Καρκαλούς και δεν επέτρεπαν   την κίνηση των αυτοκινήτων προς Τρίπολη, Πύργο και Δημητσάνα.