Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παίρνουν τα μηνύματα;

Η επιλογή του επόμενου δημάρχου του νέου διευρυμένου  Καλλικρατικού δήμου Τρίπολης  είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου για όλους όσοι κατοικούν σε αυτόν τον δήμο. Η «μικρή μας πόλη» δεν είναι πια μικρή και δυστυχώς δεν είναι πια ούτε ωραία ούτε ασφαλής, ούτε καν ανθρώπινη. Είναι μια πόλη την οποία οι πολίτες με δυσκολία μπορούν πλέον να αγαπήσουν και αυτό φαίνεται από την ευκολία με την οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους καταστρέφοντας συστηματικά διάφορα σημεία της.
Γι αυτό και είναι  καιρός εμείς οι πολίτες να εκλέξουμε τις τοπικές μας ηγεσίες  οι οποίες μπορούν αποδεδειγμένα να λειτουργήσουν ως μάνατζερ και όχι ως «φούφουτοι» αποδεδειγμένης ανεπάρκειας. Όσο για τα κόμματα, καλό θα ήταν να λάβουν υπόψη τους το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη και να αντιληφθούν πως αν συνεχίσουν τη ρουτίνα των παλαιοκομματικών παρεμβάσεων, με «χρίσματα» που υποτιμούν την νοημοσύνη των δημοτών, τότε  το τίμημα που θα πληρώσουν στις κάλπες του Νοεμβρίου θα είναι σημαντικό.
Ήδη οι πρώτες παρενέργειες από τις  κομματικές επιλογές των δυο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην πόλη μας, είναι ορατές. Οι ζυμώσεις και αντισυσπειρώσεις που προκαλούνται έχουν ονοματεπώνυμο, καθώς στο μεν πρώτο, μπλεγμένο σε ένα φαύλο κύκλο πιέσεων και αδυναμιών,  είναι εμφανής η  αδυναμία επιλογής κατάλληλου προσώπου  που θα ηγηθεί του συνδυασμού, στο δε δεύτερο η επιλογή οδηγεί σε ανάξεση πληγών του παρελθόντος  και  αντισυσπείρωση παλαιών κομματικών στελεχών, που αν καταλήξει σε υποψηφιότητα θα ανατρέψει άρδην το παρόν πολιτικό σκηνικό.
Τα μηνύματα της κοινωνίας είναι σαφή και ευδιάκριτα, μόνο τα κομματικά μας επιτελεία επιμένουν στο βιολί τους, παραβλέποντας πως αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν πολύτιμη ευκαιρία για να απελευθερωθούμε από τα κόμματα και να επιστρέψουμε στις ρίζες της πολιτικής, δηλαδή στην κοινωνία και στα προβλήματα του πολίτη. Αυτά συζητά –αυτό ζητά– ο κόσμος σήμερα.  Αν κάποιοι επιμένουν να εθελοτυφλούν, κακό του κεφαλιού τους.

Εφημερίδα (Καθημερινά Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: